افراد عضو این خیریه، بیشتر دانشجویان رده های مختلف هستند.
دنبالهی موضوع چطور هدفمند و شفاف تر به موسسات خیریه کمک کنیم؟
افراد عضو این خیریه، بیشتر دانشجویان رده های مختلف هستند.
دنبالهی موضوع چطور هدفمند و شفاف تر به موسسات خیریه کمک کنیم؟
خیریه تون دررابطه با چه مسئله ای کار می کنه؟ چه خدمتی ارائه میده؟
مثلا خیریه ای میشناسم در ارتباط با معلولین: تولیدیی هست که خود معلولین محصولی تولید میکنن و ازاین طریق در آمد کسب میشه.
یا خیریه ای برای زنان سرپرست خانوار یا بد سرپرست: توانایی خانم ها توش به روش های مختلف (آموزش خیاطی، ساخت عروسک و فرش بافی و آشپزی) افزایش پیدا می کنه و از اون طریق کسب درآمد می کنن.
نقطه قوت جمعیتی که خودشون خیریه رو تشکیل دادن یا مجموعه ای که دارن خدمت می گیرین چی هست؟
البته خیریه ای که درامدزایی داره میشه کارآفرینی اجتماعی.
اگه هنوز درفتی از طرح کسب و کارتون آماده نکردین، بد نیست بوم کسب و کار اجتماعی رو برای ایده تون پر کنین:
البته با در نظر گرفتن این نکته که پر کردن بوم کسب و کار فقط برای نظم دادن به ذهنتون هست و قرار نیست اتفاق خارق العاده ی دیگه ای بیفته.
از سر کنجکاوی جستجویی کردم و اینجا مقاله ی خوبی هست که انواع مدل کسب و کارها برای یک کسب و کار اجتماعی به همراه مثال رو آورده:
فروش خدمت، تربیت نیرو، حرکت های جمعی، … .
عذر میخوام اگر مسأله گویا نبود. جمعیتی که این خیریه (که مال من نیست!) قراره به اون ها کمک کنه، قشر کم درآمد هستند که دچار بحران در تامین مایحتاج زندگی شون هستند. خدمتی که این خیریه قصد داره ارائه بده، جمع آوری منابع مالی از طرق مختلف و تهیه و توزیع برخی ضروریات زندگی مثل مواد غذایی (بسته به میزان منابع مالی موجود) بین این خانواده هاست.
این خیریه برای اینکه بتونه خدماتش رو ارتقا و استمرار ببخشه، به فکر ایجاد سازوکارهای درآمدزایی هست.
مزیتی که این خیریه داره، شناسایی نیازمندان توسط اعضای خیریه با جمع آوری اطلاعات از جاهایی مثل مدارس، بیمارستان ها و … و کمک رسانی بدون ذکر عنوان کمک هست.
(مزیت دیگر این خیریه هم می تونه padpors-based بودنش باشه! )
این ها، صرفا اهدافی هست که این خیریه در مرحله ی اول دنبال می کنه.
ممنونم خیلی منابع خوبی بودند. چیزی که من در موردش صحبت می کنم میشه ترکیبی از خیریه و کارآفرینی اجتماعی.
علاوه بر راه های پیشنهاد شده در این منبع میشه به راه های بومی-شده-تری هم فکر کرد؟ که ریسک کم و ضریب اطمینان بالایی داشته باشه؟
با توجه به این که بعد از خوندن اهداف خیریه ای که در موردش صحبت کردین متوجه شدم مشابه خیریه ای هست که بنده در شرکت دارم پیگیریش میکنم باید بگم بهترین روش برای بقا در این خیریه ها سیستم های ایجاد شغل هست.
سرمایه گذاری های کوچیک و بزرگ در صنایع و بازارهای کم رقیب یا بی رقیب تا بتونه درآمد مناسبی رو برای ذی نفعات نیازمند خیریه فراهم کنه.
با ایجاد شغل و دادن قدرت مانور به افراد، زندگی ها خیلی بهتر از زمانی اداره میشه که شما یک سری اقلام از پیش تعیین شده رو در بازه های زمانی مختلف به افراد برسونید که ممکنه نیاز جوشان اون جمعیت در اون موقعیت نباشه.
همین طوره. اما ایجاد شغل چه طوری؟
افرادی که این گروه خیریه رو تشکیل میدن آدم هایی دارای سرمایه اولیه یا نفوذ و اعتبار اجتماعی بالا نیستند. بیشتر افراد، دانشجو هستند.
برای ایجاد شغل توسط چنین گروهی چه راه هایی پیشنهاد می کنین؟
یه کاری که مثلا شرکتی مثل اسنپ میکنه اینه که از جریان درامدیش استفاده میکنه برای سرمایه گذاری و ایجاد درامد بیشتر. البته جریان درامدی این شرکت نسبتا بزرگ هست و از تعداد زیادی مجموعه پول های کوچک تشکیل شده.
اگه زنجان مستقر هستید، میتونید به بازار زنجان مراجعه کنید و بازاری های خیّر شناخته شده رو پیدا کنید ( و یا بازاری هایی که به عنوان خیّر به خود دانشگاه کمک میکنن)، و با ایشان صحبت کنید تا با مبالغی که جمع میکنید، حتی کم، برایتان سرمایه گذاری های کوچکی رو آغاز کنند و در فاصله ی جمع آوری پول تا پیدا کردن هدف حتی شده کمی به مبلغ سرمایه تان اضافه شود.
البته این روش رو توصیف میکردم کمی خز به نظرم رسید و انگار که با این کار شبیه قرض الحسنه ها میشه این خیریه! ولی خب ظاهرا این مدل درامدزایی کار میکنه.
شاید نظرتون در مورد شرایط کار آفرینی یکم سخت گیرانه باشه.
برای ارائه مدل کاری نیاز به اطلاعات کامل از جزئیات کاری هست و در صورت داشتن این اطلاعات قطعا میتونم کمکتون کنم چرا که شغل من مشاوره کاری و بازاریابی هست.
با سلام خیریه اشتغال محور،به جای ماهی دادن ماهیگیری یاد بدیم
سلام دوستان.
ممنون از مطالب مفید و ارزنده تون.
من و تعدادی از دوستانم میخوایم یه موسسه خیریه راه بندازیم که با استفاده از کمکهای مردمی یک کسب و کار برای کمک به قشر ضعیف راه بندازیم. اما نمی دونیم از چه طریقی میشه اینکار رو انجام داد.
ممنون میشم منو راهنمایی کنید.
قشری که قرار هست مورد حمایت این سازمان فرضی باشه دقیقا کدوم قشر از اقشار ضعیف جامعه هست؟
آیا قراره یک سری کمک جمع بشه و یک کسب و کار راه اندازی بشه که فرضا 20 نفر رو مشغول به کار بکنه یا منظورتون این هست که بتونیم یک سیستم کسب وکار راه بندازیم ، کارکنانش رو از قشر مورد نظر انتخاب کنیم و با سود حاصله این کار به گسترده تر شدن کار آفرینی کسب و کار کمک کنیم تا افراد بیشتری رو تحت پوشش بده.
از سختی شرایط گرفتن مجوز های ان،جی،او هم که مطلع هستید؟!
یه مقاله خوب در این زمینه در ویکینیکی منتشر شده در سرفصل هاش اینا ست:
بخونید مفید بنظرم.
یک اصل فراموش نشه
اگر فعالیت ایجاد شغل قرار هست با هدف خیریه انجام بشه و در وضعیتی که این خیریه در حال تامین مالی از طریق کمک های مادی مردمی هست که قصدشون از ارائه این کمک ها صرفا یاری رساندن به افراد نیازمند هست فرآیند کار ایجاد شده نباشد هیچگونه سودی ( حداقل مادی ) برای سازمان مرجع ( خیریه ای که مجری هست ) داشته باشه
برای مثال شما نباید بدید خانم ها کیف بدوزن این کیف ها 10 هزار تومان بشه موارد اولیش ، 15 هزار تومن هم بابت هر دوخت دستمزد میدین به این خانم ها ، 2 هزار تومن هم هزینه حمل و نقل و بازاریابی و در نهایت یک کیف براتون 27 هزار تومن تموم میشه ، حالا فرض کنید این کیف 50 هزار تومن فروخته بشه. این دزدیست در صورتی که هزینه ایجاد کارگاه شمار از طریق کمک های مردمی جمع شده باشه چون شما از این پول ها برای راه اندازی بنگاه اقتصادی خودتون استفاده کردین