این روزها که توفیق اجباری شده تا از رفت و آمدهای غیر ضروری اجتناب کنیم، لازمه خیلی از کلاسها، جلسات یا دورهمیهای کاری رو در فضای آنلاین برگزار کنیم.
چه بسترهای آنلاینی سراغ دارید که در این زمینه سرویسهای خوب و جذابی ارائه بدن؟
دنبال سرویسی هستم که جلسه یا دورهمی رو بشه به راحتی و آزادی عملی که در فضای حضوری هست برگزار کرد. اپ هایی مثل واتس اپ، اسکایپ یا ایمو فقط سرویس های پایهای برای گفتگو رو ارائه میدن. البته در اسکایپ، دسکتاپ رو هم میشه به اشتراک گذاشت.
ولی یکی از خلأهایی که وجود داره اینه که آدما وقتی در یه جلسهی مجازی جمع میشن خیلی حالت فریز-شده دارن و یه سنگینیای تو فضا وجود داره. آزادی عمل برای تغییر دادن فضا کمتره و زبان بدن خیلی کم به اشتراک گذاشته میشه. برای اینکه در فضای مجازی انرژی آدمها هم به خوبی بین همدیگه منتقل بشه و برهمکنش بین آدمها به فضای حقیقی نزدیک بشه، چه کار میشه کرد؟
سرویسهایی وجود دارن که در طراحیشون به این جنبهها توجه کرده باشن؟
تستش رایگانه، تا جایی که من در جریانم سرورهای خوبی دارن و خبری از فریز شدن نیست. ضمنا اگه به مشکلی هم برخوردین میتونین با بنیانگذارش در تعامل باشین: @Pooya
خیلی ممنون از پاسخگویی سریعتون! @Pooya
پلنهایی که برای سرویستون ارائه کردین اونطور که دیدم، همهشون آپشن خرید نامحدود ماهیانه داره. برای برگزار کردن چند تک-رویداد در زمانهای مشخصی از سال، مثلا با حدود ده نفر شرکتکنندهی همزمان، پیشنهادی دارید؟
اپلیکیشن و سرویس discordapp هم خوبه. این رو اوایل گِیمِر ها برای اینکه بازیشون رو نشون بدن استفاده میکردن اما قابلیت این رو هم داره که جلسه و دورهمی آنلاین هم برگزار بشه باهاش
همون طور که خودتون اشاره کردید، سرویس های ما به صورت اشتراک نامحدود ماهیانه ارائه میشه و در حال حاضر برای برگزاری رویدادهای تکی، پیشنهادی روی سایت موجود نیست.
قیمت سرویس ها با توجه به ظرفیتشون متغیره که به طور دقیق روی سایت نوشته شده.
البته خود پوریا بهتر میتونن راهنمایی کنن و اگه تمایل داشتن طرح تخفیفی برای مدارس ارائه بدن، منتها دو تا چیز رو در نظر بگیرین:
مدرسه باید این پول رو هزینه کنه. و با توجه به اینکه مدارس الان تعطیلن، بعضی هزینه های مواد مصرفی در طول ماه برای مدارس کم میشه و فکر میکنم مدارس بتونن ماهی ۴۰۰ تومن برای کلاس های درسشون کنار بذارن.
توجه کنین که امکان استفاده از کلاس درس انلاین در طول اون یه ماه، نامحدوده! یعنی مثلا ده تا معلم با هم میتونن یه ماه اشتراک تهیه کنن و نفری ۴۰ تومن میشه که واقعا چیزی نیست!
ضمن اینکه شما داری هزینه زیرساخت و کیفیت خدمات میدی. چرا فکر میکنی ۴۰۰ تومن در ماه برای چنین خدماتی زیاده؟
من یه سرویس دیگه پیدا کردم که امکان خرید با مدت محدود و درنتیجه قیمت پایینتر داره و برای نیازی که من دنبالش هستم به کارم میاد:
از بین امکاناتش، از اینکه امکان سادهی «دست بلند کردن» داشت خوشم اومد. یه علامت دست برای شرکتکننده ظاهر میشه که با کلیک روی اون، معلم یا اپراتور متوجه میشه که کاربر سوال داره یا میخواد حرفی بزنه.
دسکتاپ رو هم میشه در حالت های مختلف به اشتراک گذاشت، یک مدل خیلی به درد بخورش این بود که صفحه نمایش همراه با حرکت موس رو میشد به اشتراک گذاشت.
برای تست کردن فیچرهای مختلفش هم نیاز نبود داخل سایت ثبت نام کنم، به قسمت دمو در سایت رفتم و فیچرها رو تست کردم.
آقا بهترین سرویس رو پیدا کردم . استفاده کردیم و بسی لذت بردیم . این شما و این هم big blue button .
امکاناتش عالی هستن .
کافیه نسخه اوپن سورس رو از اینترنت دانلود کنید قرار بدین روی یه سرور آپاچی و تمام .
آماده استفاده به صورت رایگان هست …
پی نوشت : اگر تخصص لازم برای پابلیش نسخه اپن سورس رو ندارید میتونید از اینجا پلن های آماده ای که روی سرور های ایرانی بالا اومدن رو استفاده کنید . برای کلاس مجازی عالی هست این سرویس . @leila@moalem
مرسی
من فعلا در این حد رسوندم خودمو که با لب تاب فیلم بسازم بذارم آپارت تو واتس اپ لینک بذارم بچهها ببینن، فقط صدامو میشنون و صفحه کتاب و نوشتنم روی لب تاب رو می بینن.
ولی در اولین فرصت باید قابلیتها امکاناتم رو افزایش بدم.
نرم افزار BBB بسیار کاربردیه و من حدود 2 سال، تمام کلاس های آنلاینم رو با این نرم افزار برگزار می کردم. البته در مقایسه با سرویس فعلی weberno، تفاوتهای بنیادین داره که این تفاوت ها مرتبط با بحث فعلی ما نیست.
نکته ای که به نظرم عجیب اومد، تعرفهها و امکانات سرویس ایرانی ای است که معرفی کردید. تعداد شرکت کننده همزمان در BBB، عدد 150 نفر یا 3 رویداد هم زمان 50 نفره است. توصیه توسعه دهنده ها، حداکثر 100 شرکت کننده هم زمان در یک رویداد آنلاین هست. ما خودمون قبلا رویدادهایی با 120 یا 130 نفر شرکت کننده هم داشته ایم. اما اعدادی که در تعرفه ها نوشته شده، مخصوصا تعرفه های 500 نفر به بالا، به نظر باید بازنگری بشن. شما اگر سرچ کنید میبینید که در دنیا هم چنین اعدادی ارائه دهنده های بسیار محدودی داره.
همچنین قیمت گذاری این وبسایت نشان از استفاده از سرورهای مجازی داره که در تضاد مستقیم با توصیه های توسعه دهنده های BBB است. رویدادهایی که ما قبلا برگزار می کردیم با 120 نفر شرکت کننده، همگی روی سرورهای اختصاصی برگزار می شد که خب طبیعتاً هزینه های ما چند برابر بالاتر بود، اما کیفیت برگزاری رویدادهای ما هم بسیار قابل قبول بود.
سرویس های این ارائه دهنده شاید برای رویدادهایی با تعداد شرکت کننده پایین مناسب باشه (که البته اون هم مطابق با استانداردهای BBB منطقا باید هزینه بالاتری داشته باشه)، اما بعید به نظر میرسه که برای تعداد شرکت کننده های نوشته شده در تعرفه ها کاربردی باشه.
برای جمع بندی، BBB یک راهکار بسیار مناسب برای برگزاری کلاسهای آنلاین هست، اما تعرفه های معرفی شده در لینکی که قرار داده اید، هم از نگاه فنی و هم از نگاه اقتصادی، به نظر باید بازنگری بشن.