چه طور یک مقاله ی خوب بنویسم؟

چطور یک مقاله‌ی علمی را بخوانیم؟

  1. اگر بر محتوا تسلط کامل ندارید، مقدمه رو نخونید و از بخش بعد از مقدمه شروع کنید، یعنی پیش نیازها.
  2. بخش آخر،
  3. مقدمه!
  4. برخی مقالات جدید بودن یا اصل بودنشون به روششون هست و بعضی به نتایجشون. جایی که روی نتایج متمرکزه باید اول نتیجه رو ببینید و زمانی که روش محور هستند باید روی روش تاکید بشه.

چطور یک پژوهش علمی در حد مقاله انجام دهیم؟

نباید برای مقاله شروع کنید. باید دانشتون رو در یک حوزه زیاد و زیادتر کنید تا به مرزهای اون علم برسید و بدونید که چه خبره. گاهی شما اونقدر وقت ندارید مقلا دانشجویید و باید زود مقاله بدید، خوب باید به حرف استادتون گوش کنید تا زمانی که یک موضوع رو کامل بهش تسلط پیدا کنید.

وقتی که شروع به یادگیری عمیق می کنید سوالات زیادی در ذهنتون ایجاد می شه، اون ها رو بنویسید و سعی کنید در مورد تک تکشون تحقیق کنید و ببینید کیا این کار رو انجام دادن. وقتی جلوتر می رید به سوال‌های جدیدی می رسید که دیگران روش کار نکردن و از طرفی با توجه به مطالعاتتون می دونید که موضوع کاربردی و مهمیه.

سعی می کنید اون مسئله رو حل کنید، خودتون رو به در و دیوار می زنید تا حلش کنید، اگر شد که خوبه اگر هم نشد می گذارید توی یک دفترچه و هر چند وقت یکبار مرورش می کنید.

نباید به مقاله نوشتن به عنوان یک کار روزانه فکر کنید، مقاله باید بعد از رسیدن ایده و جمع آوری نتایج جدید مطرح بشه. در مرحله اول باید تمرین و تمرین و تحقیق و مطالعه کنید تا ایده مناسبتون یک روز به ذهنتون برسه.
سایت‌های زیادی وجود دارن مثل youtube, videolecture و از این دست و همچنین تمامی دانشگاه‌های مطرح سمینارهای جدیدشون رو می گذارن باید سمینارهای حوزتون رو گوش کنید. حداقل باید ۲۰ تا آدم مطرح در اون شاخه رو بشناسید و کارهاشون رو دنبال کنید،‌ مقالات جدیدشون رو مطالعه کنید.

داشتن مقاله خوب، لازمه مقدمه خوب هستش،‌ مقدمه سخت ترین قسمت مقاله است و برای من شخصا دو برابر خود مقاله زمان می گیره. بعد از اینکه مقاله رو نوشتید باید بتونید دلایل خودتون رو از اهمیت کار توصیف کنید، کل فضای کارتون رو روشن کنید.

فرق مقاله‌ی خوب و بد چیه؟

مقاله خوب مقاله‌ای هستش که برای مقاله نوشته نشده باشه و حاصل تحقیقات واقعی باشه، مقاله بد، مقاله‌ای که برای مقاله دادن نوشته شده باشه!

یه متن قشنگی بود که خیلی دوستش داشتم: [1]

بعضی ها Nature رو مطالعه می‌کنند و بعد مقاله می‌دن، و بعضی‌ها مقاله می‌دن تا توی Nature چاپ کنن!

با عرض معذرت از دوستان محققم، مقاله نوشتن به قصد مقاله دادن رو علمی نمی دونم.

شاخص‌های زیادی وجود دارن مثل ایمکت فاکتور مقاله یا از این دست،‌ که کاملا شما رو به اشتباه خواهد انداخت. رشته به رشته، آدم به آدم معنی این مقدار متفاوته.

  1. مثلا در حوزه علوم پایه، ترنس تائو به عنوان باهوش‌ترین انسان جهان یک مقاله داره که لینکش اینه:
    [math/0702396] What is good mathematics?
    در مورد علوم پایه صدق می‌کنه و عنوانش هست «ریاضیات خوب چی هست؟». خیلی مشخصه‌ها رو آورده که برای اغلب رشته ها سازگارند.

  2. در رشته‌های فنی و مهندسی، اوریجینال بودن کار، سطح نتایح و مقایسش با سایر روش‌ها کارسازه. به روز بودن و در نظر گرفتن آخرین تحولات دنیا هم مهمه.

  3. در رشته‌های تجربی هم سطح آزمایشات، ایده‌ها و جامعیت، به روز بودن موضوع اهمیت پیدا می‌کنه.

لیست من خیلی خیلی ناقصه، اما نکته اینه که آدم برای مقاله دادن باید شاگردی آدم‌حسابی‌ها رو کنه تا هم اخلاق علمی رو خوب یاد بگیره و هم روش نوشتن مقاله خوب رو یاد بگیره. خیلی خیلی خیلی سخته آدم خودش بتونه کارهای خوب رو تنهایی بکنه.


  1. (لطفا اصلاح کنید اگر اشتباه نوشتم) ↩︎

7 پسندیده