برای ساخت یک تکنولوژی خاص باید ماده ای رو پیدا کنم که به رنگ زرد حساسیت نشان دهد. شما چنین ماده ای رو میشناسید؟
دقیقن متوجه نشدم… نور زرد؟
رنگ زرد …
سادهترین چیزی که در اولین نگاه به نظرم میرسد استفاده از یک حسگر نوری ساده و ارزان و پردازش رنگها است. مثلا میتوان یک کامپیوتر خیلی کوچک را با یک دوربین خیلی ارزان ترکیب کرد و رنگها را شناسایی کرد.
فکر کنم این ارزانترین راه باشد.
نمیدونم تا چه حد جواب بده ولی فکر کنم اگه با نور زرد به جسم زرد رنگ بتابونید اگه طیفی از زرد باشه بازتاب میکنه اگه نه سیاه دیده می شه.
برای رنگ قرمز در نور قرمز جواب میده برای بقیه نمی دونم. شاید باگش توی رنگ زرد باشه که از رنگ زرد و آبی درست شده.
چه نوع حساسیتی باید نشون بده؟
ماده مورد نظر چه ویژگی خاصی داره؟
فکر میکنم بهتره کامل توضیح بدم:
در ابتدایی ما طرحی رو اجرا میکنیم به نام جابربن حیان. در این طرح دانش آموزان ایده ها و ابتکارات شون رو به نمایش میگذارند.
یکی از دانش آموزان من میخواد وسیله ای رو بسازه که من نمی دونم چطور کمک اش کنم.
ایشون میخوان یک سبزی پاک کن بسازند که ابتدا گل و لای سبزی ها رو می گیره و بعد سبزی های زرد و پلاسیده رو جدا میکنه
حالا سوال اینه که چطور میشه سبزی های زرد و پلاسیده رو سوا کرد؟
دستگاه پیچیدهای هست. پیشنهاد میکنم قدم به قدم جلو بروید. در قدم اول همین که بتوانید گل و لای سبزیها را به گونهای حذف کنید که به سبزیها آسیب نرسد به نظرم کافی است.
کمکی که شما میتوانید به دانشآموزتان بکنید به نظر من تقسیم کردن پروژه به بخشهای کوچکتر است. باید بتوانید پروژه پیچیده درون ذهنش را تا حد ممکن ساده کنید و بعد شروع کنید به طراحی و ساخت.
زمان ما کاردستیها خیلی سادهتر بود
کمی از سایر خصوصیات فیزیکی سبزی های پلاسیده نسبت به سبزی تازه میگین؟ مثلا وزنش، ابعادش، خیسی و خشکیش، … . به نظرم رنگ فقط یکی از این خصوصیات فیزیکی هست. و با روش های ساده تری هم ممکنه بشه قسمت پلاسیده رو از سالم جدا کرد.
راستی این سبزی های بسته بندی شده در بازار توسط انسان پاک شدن یا دستگاهی هستن؟
خوب یه دلیل پلاسیدهشدن، از دست رفتن آبه پس سبکترن و جمع و چروک شدن.
پس تکان دادن سبزی دسته شده کمک میکنه معمولاً سبزی فروشا سر دسته رو میگیرن تهش رو تکون میدن گلش بریزه، بنظرم تکههای پلاسیده هم اینجوری تا حدی میریزن.
فک کنم جدا کردن گل خیس سبزی راحتتره چون سنگینتره و با تکان راحتتر جدا میشه ولی وقتی میمونه و خشک میشه باید دوباره خیس بخوره. تا ذرههاش جداشن. تازه اگه بذاریم خشک تر بشه سبزی پلاسیده میشه.