این ویدیو را از دو نوجوان اصفهانی که قصد خودکشی دارند، ملاحظه کنید. جزئیات بیشتر از این اقدام دو نوجوان نیز در پست بعدی در تلگرام توصیف شده که قسمت مهم آن را اینجا درج میکنم:
تصور این دو نوجوان از مرگ
آنها گمان می کنند بعد از خودکشی «دلشان برای عشق شان تنگ میشود» با اینحال بی آنکه دقیقا بدانند «جایشان در بهشت است یا جهنم یا برزخ»، مطمئن هستند «در جای خوبی خواهند بود» و هرازگاهی «به خواب عشق شان خواهند آمد». گویی خودکشی برای آنها یک مرگ مجازی است تا مرگ واقعی.
تبیین جامعه شناختی فاجعه
جامعه ما در وضعیت آنومیک به سر می برد و اقتدار ارزشها و هنجارها و پیوندهای اجتماعی ش به شدت سست شده، نوجوانان 16-15 سالهاش از کانون سرد و پردافعه خانه و مدرسه فرار کرده و بی پناه درسطح جامعه رها شده اند. آنها نه با دوستان همجنس انس میگیرند و نه با یارانی از جنس مخالف حالشان خوب می شود و نه با 40 هزار تومان «چیز خوردن» و نه شاگرد اول شدن در مدرسه. ما به جای آنکه به آنها مهارت حل مساله و توانایی مدیریت روابط اجتماعی را یاد بدهیم تلاش کردیم زیر بار سنگین تکنیک های تست زدن و حفظ کردن طوطی وار انبوه مطالب بی فایده کتابهای درسی، هویت و شخصیت آنها را نابود کنیم.
مشابه این دو نوجوان کم نیستند، چگونه می توانستیم صدای شان را به موقع بشنویم و یاری شان کنیم کار درست را درلحظه درست انجام دهند؟
اگه توی یه شبکه اجتماعی باشن، و فعالیت هاشون رو به اندازه قابل قبولی ثبت کنن، با ماشین لِرنینگ (یادگیری ماشین) میشه یه کارایی کرد استارت آپ پالانتیر در نیواورلان آمریکا مشغول کار روی سیستمیه که امکان ارتکاب جرم را قبل از وقوع جرم پیش بینی کنه. اگه میشه این کار رو کرد پس شاید بشه خودکشی رو هم پیش بینی کرد.
حتی خود فیس بوک؛ از هوش مصنوعی استفاده میکنه برای اسکن کردن پست ها و ویدیو های لایو کاربرها تا نشونه های گرایش به خودکشی رو شناسایی کنه. اگر این سیستم الگوی زبانی خاصی رو مشاهده کنه بلافاصله تیم فیس بوک رو مطلع می کنه. برای مثال اگر در کامنت ها جمله هایی مثل «از من کمکی بر میاد؟» یا «حالت خوب است؟ نگرانت شدم» را شناسایی کنه، اکانت کاربر را برای بررسی های بیشتر به تیم ویژه فیس بوک معرفی می کنه. در این شرایط فیس بوک برای کاربر یک پیام ویژه میفرسته و پیشنهاد می کنه تا از جایی کمک بگیره. در موارد اضطراری لوکیشن کاربر رو به مقامات رسمی اعلام میکنه تا سریع دست به کار بشن. فیس بوک اعلام کرده که در طول یک ماه بیش از 100 مورد اضطراری به مقامات گزارش شده.
به جر فیس بوک استارت آپ های دیگری هم هستند که نشانه های افسردگی را در کاربران شبکه اجتماعی شناسایی می کنند.
شاید با این حساب آمار خودکشی پایین بیاد اما به قیمت تجاوز به حریم شخصی.
منبع قابل ارایه ای ندارم ولی همه اینا رو توی یه مقاله از چلچراغ خوندم