پیام این اینفوگرافیک ساده است: هر لحظه از زندگی مان با آب عجین است، از آبی که مستقیما برای شستشو مصرف میکنیم تا پوشاک و خوراک و برق و … .
به نظر خودم اولین مرحله برای کاهش هدررفت آب، رفتار فردی و ایجاد عادت های رفتاری در سطح فرد هست؛ چه در ایران، چه در انگلیس، و یا جاهای دیگه دنیا. حتی اگه مصرف شخصی، کمترین درصد مصرف آب رو داشته باشه.
یکی از چیزهایی که باید حتما در نظر بگیریم این است که تغییر عادتهای فردی و آگاهی بخشی در زمینه مصرف آب، نه تنها بر مصرف شخصی تاثیر دارد بلکه سایر بخشهای مصرف کننده آب را هم تحت تاثیر قرار میدهد. همین که افراد بدانند چه میزان آب برای تولید گوشت قرمز، هندوانه یا برنج مصرف میشود، بخش دامداری و کشاورزی را هم تحت تاثیر قرار میدهد.
به نظرم اگر قرار است شاهد تغییرات در بخش کشاورزی باشیم، باید ابتدا رفتار فردی را هدف بگیریم.
اگر هر فرد به خودی خود سعی و تلاش کند تا از اسراف اب جلو گیری صورت بگیرد خوب معلوم است که در سطح هر خوانواده به طور چشم گیری از اسراف جلو گیری صورت میگیرد و آنگاه اگر این عمل از سطح یک جامعه عملی شود خیلی عالی است، مقدار خیلی زیاد آب در شستشو اسراف میشود در خوردن و آشامیدن اسراف نمیشود چون تا تشنه نباشیم که آب نمینوشیم، ولی اگر آب را آگاهانه مصرف کنیم واقعا از اسراف آن جلو گیری میکنیم، بیشتر آب در سطح یک شهر در کارواش ها، فرش شویی ها، رستورانت و غیره به مصرف میرسد و در سطح یک خانواده بیشتر آب توسط خانم ها به مصرف میرسد چون در ظرف شویی و لباس و فرش شویی و غیره واقعا آب زیادی به هدر میرود و خیلی از ماها که واقعا وسواس گرفته ایم اصلا به فکر اسراف آب نیستیم شاید موقعی که به دو سطل آب نیاز باشد ما یک متر مکعب آب را اسراف میکنیم بیشتر مادر ها دچار این وسواس اند اولا از مادر عزیز خودم شروع میکنیم ، پس باید به این آگاهی برسیم که آب مایع حیات است و باید به قدر نیاز مصرف شود و این کار را باید از سطح فردی آغاز کنیم.