سلام. میدونم که راهکار ریشهای اینه که کاری کنیم که «کودک کاری در جهان نباشه» که نیاز باشه بهش کمک کنیم. اما به عنوان یه راهحل فوری، به نظرم رسید که میشه به فکر آموزشهای سرپایی و خودخوان برای این کودکان بود.
با یه قدم خیلی ساده شروع کنیم: چه کتاب خودآموزی سراغ دارید که بشه به یک کودک کار هدیه داد و بهش یک توانمندی اضافه کنه؟
پ.ن- بهترین کتابی که معرفی کنید رو برای یک کودک سختکوش که محل کارش سر بلوار استاد معین هست، هدیه میدم.
معلمهای عزیز، فرشته و لیلا رو به بحث دعوت میکنم. @moalem@leila
شما هم هر کسی که دوست داشتید دعوت کنید.
الان چیزی به ذهنم نمیاد، اگر اومد حتما میگم.
اما چیزی که با دیدن سوالت به ذهنم اومد اینه که بیا نیازهای کودک رو با توجه به سن و موقعیتش دسته بندی کنیم، اینجوری بهتر میتونیم کتاب پیدا کنیم، حالا این که چقدر خودآموز باشه یا چطور بشه که بخونه، میشه مرحله بعدی. البته اگه بتونی با حرف زدن اطلاعات شفافی به دست بیاری کمک خوبیه برای تشخیص نیاز.
روانشناسی کودکان برای:
درک بهتر موقعیت و شرایط خودش
ارتباط بهتر با همسنها (همکارها)ی خوب و بد
ارتباط با بزرگسالان (خانواده، کارفرما، فروشندههای دیگه، مشتریها، قانونگذاران، عابرین) خوب و بد
سواد مالی برای:
الان یا آیندهای نه چندان دور
سواد خواندن و نوشتن و حساب
داستانهای جذاب و سرگرم کننده و امیدبخش
کتابهای فلسفه برای کودکان
کتابهای علمی با تم چرا و چگونه
زندگینامهها
اگه من دیر کردم تو نام بردن کتابها خودت یه سر به فروشگاه نشر طوطی از انتشارات فاطمی تو خیابون دانشگاه بزن، گاهی خود فروشندهها کمکت میکنن، سایت و کانال تلگرام طوطی هم معرفی کوتاه از کتابهای خوبشون داره.
نگران دیرشدن نباش چون کار نیکو کردن به ز زود کردن است.
مرسی لیلا، هدایت بحث به سمت موضوع و نیاز خیلی خوب بود. فقط یک نکته رو بگم، منظورم از «فوری» این مقدار فوری بود که به عمر من قد بده. :)) در مقایسه با کارهایی که شاید چند نسل طول بکشه.
از بین نیازهایی که برشمردی میشه روی این تمرکز کنیم؟:
خیلیهاشون اینها رو بلد نیستن، چون اصلا مدرسه نرفتن.
در مورد انتشارات فاطمی هم ممنونم، توی مسیر پیادهرویم هست و بهش سر میزنم. مرسی از همراهیت.