امروز صبح ماشینم رو میخواستم توی یک خیابون پرت پارک کنم یک نفر با لباس پارکبان اومد و گفت پول بده! نه تابلویی نه خط کشی نه هیچی… فقط یک باتوم بزرگ داشت و لباس.
زنگ زدم ۱۱۰ گفتن یک ربع بعد میان که تازه بعد از ۳۵ دقیقه در محل بودن به من زنگ زدن گفتن جواز داره! همین و قطع کردن. گفتن اگر می خوای بیا پرونده تشکیل بده و …
این رو بگذارید کنار فروش تراکم در خیابونهای باریک مثل زعفرانیه که توش کلی پاساژ زدن و … کنار دادن مجوز ساخت در مناطق نامناسب. بگذارید کنار مسکونی کردن تمام فضای شهری… مثلا شما دیگه در مناطق شهری با جمعیت یک شهر به زور بتونید فضای حداقلی برای بازی بچه ها پیدا کنید…
آیا سازمانی یا ادارهای هست که وکیل مردم باشه و دلسوزانه این امور رو پیگیری کنه تا آخر؟
نمیدونم سازمانی هست یا نه. ولی امید دارم به تکنولوژی، مثال ساده اش با سخته شدن سایت دیوار، مردم دست واسطه ها رو کم کردن، بنگاه دارها کم کم احساس خطر می کنند #سوال
تکنولوژی چطوری می تونه آدمها را در برابر ضعف مدیریت ارگانهای مختلف، محافظت کنه؟
متاسفانه تکنولوژی فقط تا یه حدی می تونه برای برخی مسائل کمک کنه. یک موضوعی چند وقت ترند می شه و دفعات بعد مردم نسبت بهش بی حس می شن. سازمانها هر طوفانی که می شه رو کافیه چند وقت تحمل کنند و دیگه ابزارهای مجازی بی تاثیر می شن.
ممکنه یک موسسه ای برای مقابله با این سازمانها و ادارات با کمک تکنولوژی خودش رو مطرح کنه و قدرت بگیره، اما این که صرفا تکنولوژی کمک کنه بعید میدونم حالا حالاها عملی باشه.
حتی بیش از این، من گاهی تکنولوژی رو برای پیشرفت مبارزه با فساد و کمکاری و ظلم، مضر میدونم. حرکتها و ترندهای تکنولوژیک، خیلی شبیه ناله و نفرین خاله زنکی میشه بعد از چند وقت. مثلا نمونش وعده سنج روسای جمهور یا نمایندگان. غیر از اون دوره نمایندگی کی بهش توجه کرده؟ چقدر کمک کرده؟ مردم کمی غرغر می کنند و تموم.
بحث دیوار که مطرح کردی، به اصطلاح مردم در مقابل مردمه و خواستهها و قوانین برای همه تقریبا روشنه!
فرض کن توی دیوار یک کلاهبردار قوی و آشنا به تمامی قوانین دیوار نشسته و مردم رو تک به تک سرکیسه میکنه! مردم هم چون نمیتونن بر قوانین مسلط باشن و قیمت کلاهبرداری شده از هزینه شکایت و دادگاه براشون کمتره، پیگیر کارشون نمی شن!
در مورد شهرداری که من گفتم، با توجه به پیچیده شدن خیلی زیاد قوانین و تبصرهها، فقط یک دسته وکیل مسلط میتونن با تلاش پیگیر کار رو انجام بدن. مثل کار قشنگی که رسول سلطانی وکیل دادگستری در مقابل راهنمایی رانندگی کرد و موفق شد تسنیم
شورای شهر . ماهیت شورای شهر در بسیاری از شهرهای جهان به همین دلیل است که مردم در یک انتخابات نمایندگانی را به عنوان صدای مردم شهر انتخاب کنند تا بر روی سازمان شهرداری و اعمال آن نظارت کند و در صورت لزوم به نفع مردم مداخله کرد و جلوی اجرای قوانین ضدمردمی را بگیرد . اینکه ما در کشورمان شورای شهر تعیین میکنیم نیز به همین علت است اما اینکه چقدر در امر مطالبهگری و داشتن شورای شهری قوی برای اصلاح اعمال شهرداری و توسعه شهری موفق بودهایم یک بحث جداست .
بنظرم خودمون اگر همیشه اعتراض کنیم و هی بگیم اینو نمیخوایم و مدام تلفن کنیم،مثلا برای حمل و نقل برای ساخت و ساز و …باید خیلی به بهترشدن کار اعتراض کنیم تا نتیجه بگیریم و البته باید خیلی هم متحد باشیم.