پلان دوم - شیلات - میگو
برنامه بهره برداری از مناطق استانی سیستان و بلوچستان در زمینه پرورش میگو
استان سیستان و بلوچستان با داشتن استعداد فوق العاده در زمینه پرورش میگو صاحب چیزی در حدود یک سوم مناطق مستعد ایجاد سایت پرورش میگوی کشور است.
منطقه ای به مساحت کلی 42 هزار هکتار که مستعد ایجاد سایت های پرورش میگوست میتواند زمینه فوق العاده ای در بحث پرورش میگو و آبزیان مشابه ایجاد کرده و به تنهایی تولیدی معادل 210 میلیون تن میگو در سال را باعث شود.
پرورش این مقدار میگو بصورت سالیانه ارزش تجاری معادل 7 هزار میلیارد تومان را بصورت مستقیم ایجاد کرده باعث ایجاد شغل برای بیش از 8000 نفر بصورت مستقیم شود.
طبق آخرین آمار اعلام شده برای رفع نیاز های کاری در سیستان و بلوچستان نیاز به ایجاد حداقل 200 هزار شغل است تا نیاز های داخلی استان در زمینه شغل و درآمد مردم بومی مرتفع گردد.
جالب است بدانید ایران در مجموع 150 هزار هکتار محدوده مستعد پرورش میگو را داراست که از این مقدار تنها 12 هزار هکتار از آن مجهز به سایت های پرورش میگو شده که البته ضعف مدیریت و تجهیزات در تعدادی از این سایت ها بچشم میخورد.
از طرف دیگر همان طور که در بخش قبلی اشاره شد استان سیستان و بلوچستان با دارا بودن زمینه صنعتی فوق العاده مناسب و موقعیت ترانزیت طلائی میتواند به فرآوری محصولات ، بسته بندی و صادرات آنها مبادرت کند که در صورت انجام چنین برنامه ای استفاده از منطقه 42 هزار هکتاری مستعد پرورش میگو در این استان میتواند باعث ایجاد 15000 هزار شغل بصورت مستقیم و غیر مستقیم شده و تجارتی با ارزش سالیانه بیشتر از 40 هزار میلیارد تومان را شکل دهد.
البته استفاده از این پتانسیل 42 هزار هکتاری برای پرورش میگو در استان سیستان و بلوچستان نیاز به حدود دو هزار میلیارد سرمایه گذاری در این منطقه دارد که با نرخ سود دهی فعالیت در زمینه پرورش میگو میتوان تخمین زد که این سرمایه در بازه زمانی 4 ساله با بهره گیری از سیستم ها مدیریت نوین قابل بازگشت است.
ایجاد سایت در منطقه ای به گستره 42 هزار هکتار بصورت دقیق یک هزار و ششصد و هشتاد میلیارد تومان سرمایه گذاری در زمینه ساخت و تجهیز نیاز دارد که مابقی مبلغ سرمایه در گردش اولیه جهت فعال نمودن سایت های پرورش میگو برای دوره بازدهی شش ماهه اول است.
در حال حاضر مصرف میگو در دنیا با رشد مناسبی نسبت به دیگر آبزیان مواجه است و همین مهم نشان میدهد این صنعت ارزش سرمایه گذاری های گسترده ای دارد.
پرورش میگو نه تنها به پرورش میگو خوراکی بلکه انواع مختلف دیگری از آن نیز بست و گسترش میابد ، تولید و تکثیر میگو جهت استفاده در دیگر سایت های پرورش میگو و پرورش انواع آبزیان مشابه از جمله این توانایی های مانور محسوب میشوند.
علاوه بر آن با افزودن یک سیستم بازاریابی و فروش مدیریت شده و بهره گیری از استعداد های موجود در استان میتوان اقدام به صادرات این محصول به کشور های شرقی و شمال شرقی استان سیستان و بلوچستان و بسیاری کشور های دیگر نمود که در صورت انجام این پروژه در حجم بالا بدلیل سرشکن شدن زیاد هزینه ها میتوان در یک دوره با مشکلات نه چندان زیاد بازار های خارجی بسیاری برای محصولات این صنعت شکل داد که با توجه به شرایط کشور های مقصود این موضوع کار سختی نیست!!!
افغانستان ، تاجیکستان ، قزاقستان ،عراق ، سوریه ، نپال و بسیاری کشور های دیگر در صورت وجود پشتیبانی در صنعت بسته بندی در کیفیت مناسب و حمایت تیم بازاریابی و بازارسازی تربیت شده برای فعالیت بین المللی در این زمینه میتوانند اصلیترین کشور های مصرف کننده این صنعت ایران باشند که بازار مصرف همین کشور ها به خودی خود به قدری گنجایش دارد که کلیه تولیدات کشور صادر شده و بصورت کامل صرف صادرت و مصارف خارجی شده و باعث ارز آوری شود.
مزایای مصرف میگو بر هیچ کس پوشیده نیست و دسترسی به اطلاعات لازم در این زمینه با یک جست و جوی ساده در اینترنت قابل دسترس است.
آیا صنعتی که میتواند بصورت مستقیم و بدون هیچ فرآوری و بهبودی با سرمایه گذاری دو هزار میلیارد تومان و طول دوره آماده سازی یکساله در حالی که سود ناخالص در هر سال برابر با 1 هزار میلیارد تومان است ارزش سرمایه گذاری ندارد؟؟؟؟
آیا ایجاد شغل برای بیش از 8000 نفر بدون در نظر گرفتن نیرو های تحقیقاتی ، ساختمانی ،متخصص و … با دو هزار میلیارد تومان ارزش انجام ندارد؟؟
این در حالیست که پرت پولی دولت ایران در سال شاید خیلی بیشتر از این مبلغ باشد .
اگر غلط املایی داره ببخشید. در ویرایش اول اصلاح میکنم. لطفا با نظرات ، پیشنهادات و برنامه هاتون من رو در بهبود ایران بین همراهی کنید