به نظرتون فضای دیجیتال چقدر تو کم‌تر شدن سرانه مطالعه تاثیر داشته؟

به نظرم سخت می‌شه اعتبار همچین گذاره‌ای رو تنها با مشاهدهٔ میدانی توی جامعهٔ همکاران آلمانی شما و بسط اون به کل اروپا تایید کرد. به نمودار‌های زیر که درصد پراکندگی سیستم‌عامل‌های موبایل فعال کشور‌ها رو نمایش می‌ده‌، می‌تونه شروع خوبی در این مسیر باشه نگاه کنید:

این‌ها رو از Device data می‌شه استخراج کرد (و احتمالا مدل‌های آماری جالب‌تری هم در این خصوص می‌شه ازش در آورد). علاوه بر این جدای از رشد صنعت موبایل‌، توی این سال‌ها شاهد رشد استارت‌آپ‌های موفق مبتنی بر موبایل زیادی هستیم که در واقع می‌شه اون‌ها رو یکی از ستون‌های اصلی اقتصاد جهانی دونست و این موضوع با میزان استفادهٔ کم کاربران اروپایی از گوشی هوشمند در تضاد خواهد بود.

آمار فوق‌العاده جالبی هست و ای کاش می‌تونستیم یه همچین آماری از کشورمون هم داشته باشیم. خصوصا این که نسبت به میزان رشد جمعیت تو همین بازهٔ زمانی (و یه کم دقیق‌تر اینجا) این آمار رشد چشم‌گیری داشته. جدول زیر (از اینجا) ضریب نفوذ اینترنت تو ایالات متحده رو در کنار جمعیت این کشور نشون می‌ده:


فقط باز همون‌طور که گفتین میزان کتاب‌نخوان‌ها از ۱۹۷۸ تا ۲۰۱۴ تقریبا ۳ برابر شده. ولی شروع گسترش درسترسی به اینترنت از میانهٔ دههٔ ۹۰ میلادیه و اوج گرفتن استفاده از شبکه‌های اجتماعی به اوایل قرن ۲۱ بر می‌گرده. در این مدت رشد کتاب نخوان‌ها تقریبا نصف اون بازهٔ بلند مدته‌. شاید بشه دلایل دیگه‌ای مثل برنامه‌های تلویزیونی، بازی‌های کامپیوتری و … رو هم به میکس دشمنان مطالعه اضافه کرد‌، ولی با این حال باز به نظرم این تنها رشد انتخاب‌های مردم در خصوص چگونگی گذروندن وقتشون رو نشون می‌ده‌،‌دلیل جهت گیری به سمت این انتخاب‌ها در برابر مطالعه رو احتمالا باید جایی در بین سطح سواد جوامع‌، ضعف جذابیت محصول کتاب (خصوصا از نظر محتوایی تو کشورمون) و فرهنگ با گرایش به سمت پاپ جستجو کرد.

5 پسندیده