میخواهیم به کمک پلت فرم پادپُرس و پادپُرس-بات (بات های تلگرامی پادپُرس)، داده هایی جمع آوری کنیم برای فهم مسئله ی مستندسازی تجربه.
###چرا پادپرس و پادپُرسی ها را به حال خود نمیذاریم؟!
چون معتقدیم اگر فرآیند مناسب حرکت جمعی را زودتر کشف کنیم، مسئله های مطرح شده در پادپُرس متناسب با نیاز خود، الگویی خواهند داشت تا راهنمای جامعه باشد.
و در حال حاضر دنبال کشف فرایند مناسب و انسان-محور بهبود مشکل به صورت جمعی هستیم.
###منظور از «مسئلهی مستندسازی تجربه»:
یه مشکلی در دور و برمان احساس میکنیم، و آن مشکل این هست که خیلی از تجربه های گذشتگان به آیندگان منتقل نمیشود، مثلا اگر کسی بخواهد یک مرکز تحقیقاتی تاسیس کند، با اینکه مرکز تحصیلات تکمیلی در علوم پایه زنجان نمونه ی مناسبی برای الگو برداری تا یه برهه از زمان هست، نمیتوان از تجربیات آن الهام گرفت!
یا در مقیاس شخصی تر، پدربزرگ من تجربیات زیادی در زمینه ی کاشت زعفران دارد. ولی اگر روزی من بخواهم زعفران بکارم، دوباره از اول شروع خواهم کرد به تجربه کردن. چرا که تجربیات ایشان در دسترسم نیست.
###مشکل چیه؟
برای مسئله ی «یادگیری از تجربهها» که نشانه یا symptomی هست که میبینیم، حداقل سه مشکل میبینیم:
- ثبت شدن تجربه ها
- به اشتراک گذاشته شدن تجربه ها
- اعتماد به این تجربه ها و الهام از آن
میخواهیم به کجا برسیم؟
در یک بازه ی ۱۴ روزه در پادپُرس، میخواهیم حول مشکل اول، یا «روش های مستندسازی تجربهها» متمرکز شویم. از سایت و بات هایی که داریم میخواهیم استفاده کنیم تا
- اطلاعاتی از افراد جمع آوری کنیم.
- دلیل ها و موانع اصلی در جلوی مستندسازی را کشف کنیم.
- برای برطرف کردن این دلیلها ایده پردازی کنیم.
###کجا همفکری و کمک لازم داریم؟
به کمک بات تلگرام «پرسشگر» پادپُرس ، پرسش هایی را در معرض دید دانشجویان قرار میدهیم تا ایشان اطلاعات اولیه ای در این زمینه در اختیارمان قرار دهند.
اگر شما بودید، چه پرسشهایی مطرح میکردید؟