تا حالا تو ویکیپدیا مقاله ای نوشتین؟ یا اینکه بخواین مقاله ای در ویکیپدیا رو ادیت کنین؟ چرا همچین کاری کردین؟ چه خصوصیاتی از تیپ شخصیتیتون رو در این کار دخیل میدونین؟
تو دور و بریاتون کسی رو میشناسین که این کار رو انجام داده باشه؟ چه خصوصیاتی دارن؟
اولین بار که ویرایش کردم حدود ۸ سال پیش بود. بدون حساب کاربری. دلم میخواست اثری از من در دنیای اینترنت بمونه.
بعد کمکم با صفحه کاربران آشنا شدم. دلم میخواست من هم صفحه داشتهباشم و حساب کاربریم رو ساختم. حدود ۲ سالی مینوشتم و حدود ۳۵۰۰ ویرایش داشتم با نزدیک ۱۰ مقاله.
فکر میکنم اسم حسش رو بشه گذاشت حس تعلق خاطر.
دلیل ویرایشم این بود که دلم میخواست مطالعه فعال داشتهباشم یعنی چیزی که مطالعه میکنم رو به اطلاعات جدید تبدیل کنم یا اطلاعاتی رو ویرایش کنم و بهبود بدم. شاید یه جورهایی حس مفید بودن برای جامعه رو میده.
یا لذت انجام یک کار فنی. اون زمان نوشتن در ویکیپدیا یک جورهایی کار فنی بود. الان با ویرایشگر پیشرفته و سیستمهای جدیدش نیاز چندانی به دانش فنی وجود نداره.
ویکیپدیا دیسیپلین خودش رو داره و حضور در اون میتونه روی آدم اثر مثبت بذاره. تجربه حضور در یک جامعه با نظم خاص. مثل سیاستهای اثباتپذیری، کپی نبودن مطلب.
شاید یه جورهایی بشه با کوچک شده حس یک نویسنده مقایسهاش کرد.
الان دوست ندارم در ویکیپدیا بنویسم، چون فکر میکنم فضای متعصبانه توش وجود داره. نمیدونم شاید زمانی که خودم توی ویکیپدیا گشتزنی میکردم و مقالهها رو نامزد حذف میکردم دقیقاً همچین حسی رو منتقل میکردم.
در کل الان علاقه به حضور در اون ندارم. شاید چون به قول شما شخصیتهایی در حال توسعه مقالات هستند که شخصیتی خیلی متفاوت از من دارند.