تامین مالی کسب و کارهای نوپا یکی از چالش های مهم اینگونه کسب و کارهاست
موارد زیر رو میشه برای تامین مالی در نظر گرفت
1- تامین مالی توسط خود راه اندازان کسب و کار
2- فروش محصولات و خدمات
3- تسهیلات بلاعوض
4- وام
5- جذب سرمایه گذار
مورد 1 معمولا اتفاقی هست که در ابتدا می افته به خصوص اینکه تا کاری مقداری جلو نرفته باشه نه میشه فروختش نه میشه سرمایه گذار جذب کرد نه میشه وام گرفت و نه … اما روی مورد اول فقط تا مدتی میشه حساب کرد بنابراین باید حتما برای تامین منابع مالی از گزینه های دیگر فکر بشه و استارتاپ براش برنامه داشته باشه
وام میتونه گزینه خطرناکی باشه چون وقتی سررسیدش برسه و استارتاپ توان بازپرداخت نداشته باشه اتفاقات ناگواری پیش روی کسب و کار قرار میگره تا حدی که میتونه همه چی رو تحت تاثیر قرار بده در نتیجه فقط وام هایی رو توصیه می کنم که حتما تنفس داشته باشه، کم بهره باشه (زیر 8%)، تعداد اقساط بالا باشه و از همه مهمتر برنامه مدونی برای نحوه تامین بازپرداخت از قبل وجود داشته باشه. در غیر این صورت ریسک بالایی هست.
تسهیلات بلاعوض عالیه اما باید خیلی پیگیر بود و امکان جذب چنین منابعی هم بسیار محدود است.
جذب سرمایه گذار گزینه خوبیه و میتونه باعث رشد و سرعت بخشیدن به فعالیت های استارتاپ بشه همچنین با توجه به وجود شخصی که سرمایه اش رو گذاشته و نگرانی و پیگیری اون شخص یا تیم باعث میشه استارتاپ نظم و جدیت بیشتری پیدا کنه. اما قبول دارم سرمایه گذار بعضا حتی بخش بزرگی از سهام رو مطالبه می کنه (بسته به میزان شراکت). به هر حال بعضی وقتها لازم هست آدم کسب و کار جدیدش رو که قبول دارم مثل بچه آدم میمونه برای رشد بیشتر با یک سرمایه گذار پرریسک تقسیم کنه. نترسید. اما اگر نگرانید و نمی خواید همه چی رو تقسیم کنید یه بخشی از محصول و خدمات رو تحت قالب یک استارتاپ و یا شرکت جدید با سرمایه گذار سهیم بشید.
اگر به هیچ طریقی نمی خواید استارتاپ رو با سرمایه گذار شریک بشید و اگر رشد آهسته صدمه ای به کسب و کارتون نمیزنه (بستگی به نوع کسب و کار و میزان فعالیت رقبا دارد) پیشنهاد زیر رو برای تامین منابع مالی بدون سرمایه گذار دارم
راه اندازان کسب و کار مجبور هستند تا مدتی هزینه های کار رو به عهده بگیرند و یا بخش هایی از کار رو با تلاش بیشتر خودشون بدون دریافت دستمزد انجام دهند تا چرخ های استارتاپ بچرخه. با توجه به اینکه این حالت خیلی نمی تونه مداوم باشه باید دو تا کار همزمان صورت بگیره:
یک - پیگیری برای جذب تسهیلات بلاعوض
دو - پیدا کردن حالت پایه محصول یا خدماتشون به این معنی که اونجا نزدیک ترین و کم انرژی بر ترین حالتی است که محصول یا خدمت رو میتونن عرضه کنند و بفروشند. سپس با داشتن یک برنامه فروش حساب شده، اقدام به کسب درآمد هر چند کم نمایند و البته تا مدتی این درآمد مستقیم باید برگرده داخل استارتاپ تا بتونه چرخ های اون رو آروم آروم بچرخونه. توی این بخش داشتن یک برنامه مدون برای فروش و داشتن بخش فروش فعال بسیار بسیار اهمیت دارد.
توی این مدل ممکنه تا مدتها راه اندازان کسب و کار درآمد خاصی نداشته باشند و تنها در حال تزریق منابع به درون استارتاپ برای رشد و بزرگ شدن اون باشند.