چه خوب بازهم یه چالش دیگه
من چون که به گردشگری و به توریست خیلی علاقه دارم و تا حالا سعی کردم خیلی از جاها رو برم که علاوه بر آشنایی با منطقه به هزینه و جیبم هم فکر کنم.ایده ام فم تریپ هست.اینجا توضح میدم فم تریپ چیه؟
فم تریپ
فم (Fam) به معنای آشنایی هست و وقتی با تریپ (Trip) ترکیب میشه به معنای سفر ارزان هست که سعی میکنه در شهر یا کشورهای مختلف برگزار کند. فم تریپ سعی میکنه از گردشگران، عکاسان، لیدرهای تور، گردشگران، بلاگرها و مشاوران تور بهره بگیره تا به معرفی شهر یا اون کشور بپردازد.
فم تریپ راهی برای این هست که صنعت گردشگری کشوری میزان بیشتری درآمد داشته باشند. این ایده اگر در سطح کشوری راه بیفته میزان درآمد گردشگری رو تا سطح خوبی بالا میبره.
در یک سفر فم تریپ، کشورِ دعوت کننده از بلاگر یا عکاسان یا مشاوران سفری و گردشگری دعوت میکنه، و در بازه زمانی کوتاهی سعی میکنه شهر و یا منطقه گردشگری رو که کمتر شناخته شده و یا هتل و یا هاستل هایی رو که کمتر مورد نظر مسافران هستش رو به خوبی با مزایا معرفی کند .
هدف فم تریپ
هدف از این کار این هستش که آژانس های هواپیمایی تورهای خودشان را از مکانی غافل نکنند و بتونند بهترین راه رو در کمترین هزینه ها معرفی و جذب کنند.
البته ممکنه همیشه ارزان نباشه و ممکنه یه هتل 5 ستاره باشه و یا ممکنه کمتر. خب الهام گرفتن از سفر فم تریپ، تولید و محتوای سفری و تجارب کسب شده باعث میشه که مکان مورد نظر در ذهن مخاطب زیبا، ارزان، امن و با فرهنگ معرفی بشه؛ بنابراین کسی که قصد سفر داره اون منطقه رو خواهد پذیرفت.
فم تریپ میتونه کشوری و یا شهری باشه. خب اگر کشوری باشه باید قطعا میزان آشناییت شما با تمام قوانین و زوایای طرح بیشتر باشه؛ مثل انواع ویزا، شرکت های هواپیمایی، تسلط به زبان، تسلط به مناطق گردشگری کشوری و خیلی از موارد دیگر.
ورود گردشگر به داخل کشور میتونه ارز آوری خوبی در بر داشته باشه. خب باید میزان جذابیت و اینکه ایران امن و یا زیباست برای توریست مفهوم سازی بشه. و تماما از فرهنگ و یا هتلهای لوکس و گران قیمت فضاسازی نکنیم. چون اکثر توریست های که وارد کشور میشن کوله گرد هستند و همینطور که خودمون روی هزینه ها بررسی انجام میدیم، توریست ها هم با کوله گردی سعی میکنند میزان مناطق دلخواهشون رو بگردن و ببینند. یا مثلا از استارباکس ها و مک دونالد و کی اف سی نگیم. این چیزا با یک جستجوی ساده توسط فرد مورد نظر میتونه به خوبی با اونها آشنا شده باشه و اینکه میتونه قیمت ها رو با کیفیت غذا بسنجه.
پس هدفش از ورود به کشوری صاحب منسب همچین زنجیره غذایی نیست، نمیتونه باشه،و هدفش آشنا شدن با خود کشور مورد نظر هستش.
من خودم فم تریپ رو برای شهرم در نظر دارم تا شهرم رو بیشتر در نظر و دید گردشگران جالب و جذاب نشون بدم بدون اینکه سختی هایی برای گردشگر در نظر داشته باشه.
به نظرم اگر یه شهر یا یه منطقه بیشتر به سبک خودش باشه، توریست یا گردشگر داخلی بیشتری جذب میکنه. خب تنوع های غذایی و یا میزان رفت و آمد های شهری، و یا حتی استفاده از نوع لباس های یک شهر میتونه برای کسی که تصوری از قبل داشته و وارد میشه فرق میکنه و همیشه اون چیزی نیست که که در تصورش بوده.
دلیل یا دلایلی دیگه که میتونسته به این ایده بهم کمک کنه، کارهای دستی و هنری، خونه ها با ایوون رو به دریا و همه از چوب طراحی شده و غذاها با ادویه های هندی و تند و غروب های رنگارنگ و ساحل که همیشه آشفته و دگرگون نیستش، رو دوست داشتم به بقیه معرفی کنم و بگم که شهرم با شهرهایی که در کشورهای مختلف براش هزینه های گزاف خرج میکنید تفاوتی نداره؛ بلکه زیباست و باید زیبایی هاش رو ببینی.*
همین که من بتونم برای یک یا ده نفر گردشگر (چه داخلی و چه خارجی) ذهنیت خوب ایجاد کنم و زیبایی های تصوری،رو به واقعیت تبدیل کنم کار فم تریپ در شهرم انجام شده. در واقع یک تجربه با تمام زوایا و حال خوب را باید ایجاد کرد.
اگر دفتر کاری هم قرار باشه ثبت کنم دوست دارم یکی از خونه های قدیمی بوشهر رو تبدیل به یه مکان گردشگری تبدیل کنم که تماما بافت قدیم و با معماری روز دخیل نشده و حتی جای گردشگران مشخص شده باشه و از دستمال های گلدوزی شده با دست و میزها و صندلی های چوبی با دست نجار طراحی شده و خونه با در های مشبکی رنگی ببینند و نه یه سویئت مجهز. این دلایل رشد یک صنعت گردشگری هستش که اصلا به چشم نمیاد و محسوب نمیشه.
سرمایه
مکان اولیه خیلی مهمه برای این کار. دفتر کار یک مکان هستش که تبلیغات و از سر گیری هدف هارا با همکارها بررسی میکنیم.بنابریان اگر مکانی که از نظر سنتی خیلی میتونه گویای حرف باشه، پیدا نشد (منظورم بافت قدیمی هست)میشه جای کمتری رو بازسازی کرد و نمای سنتی بهش بخشید.
برای شروع میشه از کسانی که تجربه کاری خاصی هم ندارند میشه استفاده کرد درواقع از کسانی که به توریستی و گردشگری و کار فرهنگی علاقه دارند، برای همکاری ،نیرو جذب خواهی کرد.
هزینه از قبل تعیین شده ممکن زیاد نباشه و من بتونم از درآمد شغل های پاره وقتی که دارم بتونم سرمایه اولیه اون رو داشته باشم. خصوصا مکان اولیه مهمه تو این کار و اینکه چقدر من به محیط و شهرم آشنا باشم و هستم.
افرادی که نیروهای کمکی من هستند و از ابتدا میتونند کنارم باشند افراد نزدیکی هستند که هرکدام با توجه به تخصص و نحوه کارکردهاشون بهترین راهکارها رو سعی میکنیم پیش بگیریم و کمترین هزینه ها رو در برداشته باشیم.
این تصویری که همیشه تو ذهنم داشتم و دارم هنوز. البته این محوطه از داخل هستش و فضای بیرونی رو به دریا و یا ممکنه خونه در بین کوچه های تنگ و باریکی باشه که مثل راهرو هستند.