«اول-کارآفرینها[1]»
این یک موسسه در سنگاپور هست برای سرمایهگذاری روی استعدادها که به تازگی باهاش آشنا شدم. یکی از شعارهای این موسسه اینه: « به عنوان یک آدم به ما بپیوند، و با یک شرکت از اینجا بیرون برو!»
و واقعا هم همین کار میکنه. اگر میخواید بدونین «چهطوری؟» دعوتتون میکنم به خوندن ادامهی مطلب…
معرفی موسسه اول-کارآفرینها
اول کارافرین ها، زمان و هزینه صرف می کنه تا به افراد بااستعداد و بلندپرواز کمک کنه همبنیانگذار (co-founder) برای خودشون پیدا کنن، ایده شون رو رشد بدن و یک شرکت باز کنن.
برنامهی اجرایی برای اینکار به چه ترتیبه؟
این موسسه ابتدا یک سری فراخوان برای دعوت به شرکت در برنامه در تاریخهای مشخصی رو اعلام میکنه که در وبسایت در قسمت Upcoming Cohorts قابل ملاحظه است. این برنامه در شش کشور در قارههای مختلف برگزار میشه و افراد از تمامی کشورها میتونن در اون شرکت کنن.
بعد از اینکه برای یکی از فراخوانها ثبتنام میکنین، به مصاحبه دعوت میشین و ایدهتون رو توضیح میدید و باید سعی کنید برای چالشهای فروش ایدهتون، مصاحبهکنندهها رو قانع کنین.
اگر در مصاحبه پذیرفته بشین (حدود 100 نفر در این مرحله انتخاب میشن)، به یک برنامهی سه ماهه دعوت میشین که تمام هزینههاتون توسط این موسسه پرداخت میشه.(به نقل از شنیدهها این حمایت برای سنگاپور ماهیانه حدود 5000 دلار سنگاپور هست که مبلغ زیادی هم هست!). در سه ماههی اول که اصطلاحا شکلدهی (Form) گفته میشه، به شما کمک میکنند تا همبنیانگذار پیدا کنین، ایده رو رشد بدین و اون رو به پروتوتایپ تبدیل کنین.
اگر در این مرحله موفق به پیدا کردن همبنیانگذار بشید و بتونین پروتوتایپ رو کامل کنین، وارد مرحلهی سه ماههی دوم میشید که اصطلاحا راهاندازی (Launch) گفته میشه. در این مرحله با سرمایهگذاری اول-کارآفرینها به سراغ مشتریهای بلقوهی محصول ِتون میرین و سعی میکنین نشون بدین که این محصول بعد از تکمیل مشتری خواهد داشت.
در مرحلهی آخر، که پراسترسترین مرحله است(!)، باید توی 4 دقیقه، ایدهتون برای سرمایهگذارهای بزرگ دنیا ارائه بدین. حدود 300 سرمایهگذار در این برنامه شرکت میکنن. به این مرحله، پرتاب (pitch) گفته میشه.
اگر ایدهی شما خریدار پیدا کنه، آیندهی خیلی روشنی در انتظار خواهید داشت!
کمی عدد و رقم
این موسسه تا کنون به بیش از 1000 نفر این خدمات رو ارائه داده و در ایجاد بیش از 200 شرکت نقش ایفا کرده و مجموعا تونسته 1.5 میلیارد دلار ثروت خلق کنه.
توضیحات بیشتر درباره هدف موسسه به نقل از خودشون:
امروزه بلندپرواز ترین افراد جهان، به واسطه شرکت های بزرگ و قراردادهای اجتماعی ِ وضع شده، به عقب رانده شدند. اونها اغلب دعوت میشن تا به عضویت یک شرکت سرشناس دربیان یا در موسسات آکادمیک مشغول به کار بشن و روند رشد آهسته و ملایمی داشته باشند. و این باعث میشه یک محدودیت الکی روی قابلیت ِ اونها و سرعتی که میتونن باهاش پرواز کنن ایجاد بشه. هدف و فلسفه ی وجودی اول-کارآفرینها، برداشتن این محدودیته.
اول-کارآفرینها برای چنین افرادی که فراتر از مرزها حرکت می کنند، این امکان رو فراهم می کنه که بتونن شرکت تکنولوژی خودشون رو بنا کنن و از بلندپروازیشون برای رقم زدن یک تاثیر ادامه دار و قدرتمند استفاده کنن.
در «موضوعهای تقریبا مشابه»، این پرسش مرتبط رو پیدا کردم: ساخت پلتفرمی برای دسترسی به کارآفرینان
Entrepreneur First ↩︎