جامعه ای كه باهوشترين افراد آن از لحاظ هوش تحصيلی، اجتماعی و … به عنوان معلم استخدام شوند چگونه جامعه ای خواهد بود؟
دنبالهی موضوع چرا رتبههای بالای کنکور رشتههای تربیت معلم را انتخاب نمیکنند؟
جامعه ای كه باهوشترين افراد آن از لحاظ هوش تحصيلی، اجتماعی و … به عنوان معلم استخدام شوند چگونه جامعه ای خواهد بود؟
دنبالهی موضوع چرا رتبههای بالای کنکور رشتههای تربیت معلم را انتخاب نمیکنند؟
اگه همه معلم هایی که داشتیم آدم های باهوشی بودن، فوق العاده بود!
فک کنم همه می تونستن هفت هشت تا ثبت اختراع تو بچگی شون داشته باشن! خیلی زود می تونستن تشخیص بدن به درد چه کاری یا تحصیل در چه رشته ای می خورن. همه می تونستن خیلی زود مهارت های اجتماعی یاد بگیرن و در معرفی و ابراز خودشون مشکلی نداشته باشن. برای همین فک می کنم روابط بین آدم ها در مقیاس بزرگ و کوچیک بهبود پیدا می کرد.
فکر کنم دنیا کلا خیلی قشنگ تر می شد!
در جامعهای که باهوشترینها معلم بشن، افرادی با هوش پایینتر سراغ صنایع دفاعی و حوزههای سیاسی میرن، افرادی با هوش پایینتر بیماریها رو تشخیص میدن و درمان میکنن، افرادی با هوش پایینتر تحقیقات دارویی و ژنتیکی و… انجام میدن.
با دیدی خوشبینانه، در این جامعه اگر دانش آموزانِ باهوش که تحت تعلیم چنین معلمهایی پرورش مییابند به فکر معلمی نباشند؛ مدت زمان زیادی طول میکشد تا به این مشاغل و سمتهای حساس برسن و جای خالی باهوشترینها رو پر کنن. در این مدت زمان احتمالا جامعه در زمینههای مختلف با پس رفت رو به رو خواهد شد.
یه مسئلهی دیگه هم مطرح هست؛ آیا باهوشترین آدمهایی رو که در زندگی تون دیدین، صبر و حوصلهی سر و کله زدن با آدمهای معمولی رو داشتن؟ به نظرم باهوشترینها لزوما نمیتونن معلومات و تواناییهاشونو از طریق آموزش به آدمهای دیگه انتقال بدن. بنابراین با احتمال زیادی دانش آموزان با باهوشترین معلمها تعلیم مناسبی نخواهند دید.
نشانه های یک نابغه
البته این دسته محتوا بدفعات در منابع فارسی و غیر فارسی درج شده
من فکر نمیکنم دانش کافی برای بررسی صحیح این موضوع رو داشته باشم
ولی نظر شخصیم رو بیان میکنم
اولا افراد باهوش بیشتر به تنهایی علاقه مند هستند ، این در تضاد کامل با خصوصیات مورد نیاز یک معلم خوب است
افراد باهوش درک چندانی از وضعیت فهم و یادگیری افراد با زمینه هوشی ضعیفتر ندارند و همین باعث میشود طوری موضوعی را توضیح دهند که افراد با بهره هوشی پایینتر نتوانند یا بسختی بتوانند آنرا درک کنند
از نیاز های شغل تدریس هوش بالا نیست
سطح انرژی و امکان برقراری ارتباط گرم با افراد از اولویت بالاتری برخوردار هستند
افراد باهوش چندان به حل جمعی مسائل علاقه نشان نمیدهند و اغلب سعی میکنند به تنهایی از پس چالش ها و مسائل موجود برآیند
بنظرم این درسته
دقیقا ، این افراد در جایگاه های دیگری نیاز بیشتری برای جذبشون وجود داره
یک فرد باهوش و علاقه مند به ریاضی میتونه مدرس بشه
ولی از طرف دیگه میتونه زمانش رو صرف تحقیقات بکنه و راه حلی برای کوتاه تر کردن (مثال) مسیر حل مسائل ریاضی پیدا کنه تا مدرسین ازش استفاده کنند و محصلین راحت تر علم آموزی کنند
در ضمن درک افراد باهوش برای مردم عادی با بهره هوشی پایینتر سخت تر از درک افراد معمولیست
آیا بچه ها میتوانند معلمان باهوش خودرا درک کنند؟
بنظرم جامعه ای با معلم های باهوش به جای زیبایی تبدل نمیشه
حتی شاید تبدیل به جامعه ای بشه مملو از تئوریجات و علوم بی عمل
شما برای انتقال یا تدریس علوم مختلف نیاز به بهره هوشی بالا ندارید
ولی مقدار بهره برداری ، یادگیری و قدرت تحلیل آموخته ها ارتباط مستقیمی با بهره هوشی شما دارد
سلام،
به نظرم نمی شه گفت که یه نفر باهوشه یا باهوش نیست. همه افراد توی چند تا زمینه از بقیه بهتر عمل می کنند. اگه منظور آی کیو هست که فرقی نمی کند که معلم باهوش باشه یا نباشه. چون معلم برای تدریس از خیلی از توانایی هاش استفاده می کنه که فقط در بخشی از این مسئولیتش از آی کیو استفاده می کنه. در ضمن، معمولاً هر دانش آموز معلم های مختلفی داره مثلا معلم هنر یا مشاور هدایت تحصیلی که نیاز به توانمندی هایی غیر از آی کیو دارند که خوب باشند.
در کل در جواب این سؤال باید بگم، باهوش ترین بودن معلم ها (از نظر آی کیو) تأثیر معناداری روی جامعه نداره
اگه سؤال اینه که افرادی معلم بشن که در کل و از همه نظر، در بالاترین سطح هستند، مطمئناً می تونن افراد بهتری رو تربیت کنند و بهتر مفاهیم رو آموزش بدن و ما در نهایت جامعه بهتری خواهیم داشت، چون حتی اگر دانش آموزانی که پروش می دهند به باهوشی آنها نباشند ولی با یاد گرفتن روش و عملکرد آن ها می تونن کارایی مشابه آن ها داشته باشند و همین ها هستند که می روند پزشک مهندس یا نظامی می شوند و در کل جامعه بهتری خواهیم داشت.
کاش بهترین افراد جامعه معلم می شدند
بهترین افراد جامعه چه ویژگی هایی دارند؟
بهترین افراد جامعه کسانی هستند که مجموع امتیازشون از نظر توانمندی های مختلفی که یک انسان می تونه داشته باشه و در تربیت یک انسان دیگر مؤثر هستند، نسبت به اکثریت بالاتر باشد.
یعنی از نظر هوش های مختلفی که یک نفر می تواند داشته باشد، بهتر از سایرین باشند نه اینکه فقط در یک زمینه بهتر از دیگران باشند.
این سؤال رو میشه از دیدگاه های مختلفی جواب داد ولی من این نقطه نگاه رو در حال حاضر انتخاب کردم.
این تعریف شامل معیارهائی میشه که به نظر افراد وابسته است. یعنی توانمندی به چه چیزی میگید؟ معیار توانمندی خوب یا بد رو باید وارد کنید که بسیار پیچیده میکنه مسئله رو. مشکل در انتخاب افراد آموزش دهنده در حال حاضر به نحوی همین معیارهای وابسته به نظر اشخاصه و با عوض کردن معیارها چیزی به کیفیت آموزش اضافه نمیشه.
با هوش تعریفی با قابلیت کمی سازی و آزمون پذیری علمیه. هرچند ممکنه بگید که معیار خوبی نیست ولی این خاصیت آزمون پذیری مستقل از نظر افراد برای معیار خوب هنوز باید حفظ بشه.
در مورد هوش، نظریه گاردنر در مورد انواع هوش مد نظرم بود که در آموزش هم کاربرد داره. به نظرم هوش قابلیت کمی سازی و آزمون پذیری داره، همونطور که گفتید.
اگر باهوش ترین افراد جامعه معلم بشن، به همون اندازه می توانند بهتر استعدادهای دانش آموزان را شناسایی کرده و پرورش دهند. جامعه به سمت تربیت انسان هایی بهتر (باهوش تر) میره که قابلیت حل مسائل خود و جامعه را دارند.
فکر می کنم منظور شما از باهوش فقط هوش تحصیلی باشه در فرض سوال انواع هوش مد نظر مون هست…
فردی که فقط هوش تحصیلی بالایی داره در علم امروز هرگز باهوش ترین تلقی نمیشه این فرد ممکنه از نظر هوش کلامی یا عاطفی و اجتماعی خیلی همپایین باشه مثل نابغه ها که حتی نیاز هست مراقب باشن تا افسرده نشن… اینچنین افرادی اصلا هوش معلمی ندارن باید برن جای دیگه مگر اینکه روشون کار بشه و از نظر معدل نمره انواع هوش در سطح بالایی قرار بگیرن تا معلم بشن.
معلم باهوش می تونه بچه ها رو رهبری کنه که باهوش ترین در سیاست بره سیاستمدار بشه نه اینکه با هوش اقتصادی(درحالت خوشبینانه) تشریف ببرن در مسند سیاسی اون وقت عوض ممکلت داری بنگاه داری بفرماین
به نظر من هر شغلی و رشته ی تحصیلی هوش و استعداد خاص خودش رو میخواد اما معیارهایی برای اندازه گیری هوش هست که برای همه قابل اعمال هستش. معلم باید در هر دو در سطح بالایی باشه تا بتونه با دقت و نکته سنجی استعداد یابی بکنه و بچه ها رو در مسیر درست بپرورونه یک معلم یعنی یک فرد بسیار توانمند نه اینکه هنوز با خودش نتونسته باشه کنار بیاد به دلیل نقص در مثلا هوش عاطفی و …
هوش یک پارامتر برای برتری افراد در زمینه های مختلف نسبت به یکدیگر است و همین زمینه های مختلف باعث می شود که همه افراد باهوش نتوانند معلم های خوبی بشوند. اما معلم های باهوش مثل دکتر های باهوش مهندس های باهوش کارگر های باهوش و مدیران باهوش می توانند عملکرد بهتری را ارائه دهند.
منظورتون رو از هوش لطفا دقیقا بگید چیه؟
باهوش ترین معلم به معنی این نیست که این آدم همه نوع شغلی رو از عهده اش بر بیاد چرا که هر شغل هوش و مهارت خودش رو میخواد که برای مثلا پزشکی با وکالت و … متفاوتند
به نظر من منظور از هوش در یک معلم توانایی درک دانش آموزان بدون قضاوت وکمک به آنها در جهت یادگیری بهتر است.
این به معنی داشتن مهارت در تمام رشته ها نیست به معنای توانایی هدایت دانش آموز در مسیر درست یادگیری است.
بدیهی است که دانش آموز در صورتی به معلم اعتماد خواهد کرد که اطمینان حاصل کند توسط او فهمیده شده است.پس بدون دغدغه وبا عشق میتواند گوش جان به هدایتهای یک معلم بسپارد وبه پیش رود.
تعریف خیلی خوبی از هوش معلمی ارائه دادین، دوست دارم دیدگاهتون رو راجع به سوال اصلی موضوع هم بدونم: اگه اکثر معلمهای جامعه چنین هوشی رو داشته باشن، جامعه به چه سمتی میره؟
ببینید نبایدموضوع فقط بصورت یک
شعارمطرح شده وپیش !
اگر معلمهای باهوش تدریس را به عهده بگیرند تا وقتی که مدیران و برنامه ریزان در حوزه آموزش وپرورش از هوش بالایی برخوردار نباشند صرفا معلم بصورت محدود در بازه حد اکثر یک سال تحصیلی می تواند تاثیر گذار باشد.
وسالهای بعدی با قوانین جدید معلوم نیست چه اتفاقاتی گریبان فرزندانمان را در مدارس بگیرد.
به نظرم مهم نیس کجا میره ولی مطمعنم بنزین 3 هزار تومن نمیشه
و اگر این اتفاق واقعا بیفته مطمعنا خیلی از این چیزا وجود نداشت .