چیبس و پفک هم ارزون و به صرفه هستن و هم در دسترس برای خرید، مهم تر از همه اینکه خوشمزه ن. اگه موقع فوتبال دیدن یا موقعی که دور هم جمع میشیم، یا موقع هایی که دلمون بهونه میگیره از این ها نخوریم، چی بخوریم؟
آیا میشه چیبس و پفک سالم هم تولید کرد؟
چه چیزهایی در این محصولا هستن که باعث میشه اون ها رو مضر بدونن؟ مگه هر دو از مواد سالم، سیب زمینی و ذرت درست نشدن؟
چه چیزهایی باعث میشه مضر باشن: 1- نمک زیاد که باعث فشار خون میشه 2- روغنی که سیب زمینی توش سرخ شده ممکن هست قبلا چندین بار استفاده شده باشه و برای سلامتی مضر باشه3- باعث ایجاد سیری کاذب میشه. همینطور مواد دارای کربوهیدرات(سیب زمینی و ذرت و …) وقتی در معرض حرارت بالا قرار می گیرن تولید یه نوع ماده سرطان زا به نام acrylamide (آکریلامید) می کنن. بهتره با فواصل زمانی زیاد خورده شن.
مثلا وقتي پاي فيلم يا فوتبال ميشينيم ميتونيم پاپ كورن بخوريم
يا يه ظرف پر خربزه يا مثلا كاهو خرد كنيم و روش سس بالزاميك ( يا هر سس خوب ديگه اي ) بريزيم
و هم از خوردن اين چيزا لذت ببريم هم سير شيم متاسفانه توي
ايران مغازه هايي كه ميوه هاي شسته شده با بسته بندي تميز
رو داشته باشن، نداريم . اگه مثلا هندوانه يا اينجور ميوه هارو ميفروختن ميتونسيم مثل چيپس ها سريع بخريم هم
خوشمزه هستن هم بعضي وقتا اگه زياد باشه سير كننده
البته چیزی که در عمل دیده میشه اینه که تو همون بلاد کفر هم با وجود همه ی امکاناتش هنوز موقع تماشای فوتبال غذاها و نوشیدنی های ناسالم میل می کنن.
برای پاسخ به این پرسش، شما را به بخش اول کتاب انسان خردمند (صفحه ی ۷۴) ارجاع می دهم،که بطور خلاصه ذکر می شود:
… چرا مردم خود را با غذا های پر کالری که برای جسم شان هم مضر است خفه می کنند؟
… تا وقتی که عادت غذایی نیاکان خوراک جویان را بررسی نکنیم، یافتن علت زیاده روی ما در خوردن غذاهای پرچربی و شیرین معما باقی می ماند.
در علفزار های استوایی و جنگل هایی که آنها سکونت داشتند غذاهای شیرین پر کالری بسیار کمیاب و منابع غذایی به طور کلی کم بود. ۳۰ هزار سال پیش، خوراک جوی عادی تنها به یک نوع شیرینی دسترسی داشت و آن میوه های رسیده بود. اگر یک زن عصر حجری به یک درخت انجیر می رسید، منطقی ترین کار این بود … تا جایی که می تواند از آن انجیر ها بخورد.
غریزه ی زیاده روی در خوردن غذاهایی پرکالری جزیی از ژن های ما شد.
امروزه ما شاید در آپارتمان های بسیار بلند با یخچال هایی پر از غذا زندگی کنیم، ولی DNA ما هنوز گمان می کند که در علفزار های استوایی به سر می بریم. برای همین است که اگر یک لیوان بستنی در یخچال پیدا کنیم آن را کامل می بلعیم و پشتش هم یک شیشه ی بزرگ نوشابه را تا ته سر می کشیم!
پس همانطور که اشاره شد خوشمزه بودن و حس خوب غذا خوردن در بیشتر موارد متاثر از ژن ها و گذشته ی ماست و آنچنان که دکتر یووال نوح هراری می گوید، نظریه ی «ژن پرخوری» مقبولیتی عام دارد.
چیزهای طبیعی و مفید به مقدار کمتر مثل چند دونه مغزیجات و خرما و کشمش و… یا میوه و سبزی ! برگه های خشک شده برخی میوه ها مثل سیب هم جالبه!
فکر کنم سخت باشه ولی هر چی خوراکی هایی که میخوریم به طبیعت نزدیک تر باشن بهتره.
به نظرم تقریبا نه چون با روغن سرخ میشن و انرژی زیادی وارد بدن میکنن و باعث چاقی یا بی میلی به غذای اصلی میشن شاید هم باعث سو هاضمه بشن مخصوصا درباره پفک.