من نگران وضعیت نابسامان آموزش و تربیت بچه هامون هم در مدرسه هم محیط و هم در خانواده هستم
شاید سطح بندی شده نگاه کنم دغدغه های مهمترم این چیزهان:
1- شخصی: به جواب سئوالهای علمی خودم نرسم و درگیر مسائل ریزتر زندگی بشم. یکی اینکه روزی بیاد و از اینکه برای خواسته هام تلاش کافی نکردم و شجاع نبودم، پشیمان بشم.
2- جامعه ایران: فروپاشی اخلاقی و اجتماعی بویژه در آینده نزدیک در اثر مسائل مختلف
3- در بالاترین سطح: عبور برگشت ناپذیر از اثرات تغییرات اقلیمی به نحوی که حیات به شکل بنیادی در روی زمین ناممکن بشه!
4- در سطح تکنولوژی: ظهور رباتها و کنترل اونها توسط آدمهای قدرتمند که به واسطه اون دیگه نیازی به مردم عامه نبینن و اونا رو از بین ببرن! البته اگه خودم هم برسم این نگرانیم برطرف میشه.
اگر پستی تو پادپرس راجع به این محصولات هست ممنون میشم همین جا به اشتراک بگذاری و اگر نیست کمی راجع به این محصولات توضیح بدی
در مقیاس جهانی اگه بخوایم فکر کنیم، یه محاسبه ی ساده و خلاقانه راجع به جمعیت دنیا دیدم که میتونه حس بیشتری نسبت به چیزی که میتونیم نگرانش باشیم بده:
نویسنده کل جمعیت دنیا رو صد نفر گرفته و باقی آمار رو برای این صد نفر مطرح کرده. مثلا بعضی عددهای جالب توجه در این جمع صد نفری در دنیا:
- ۲۵ نفرشون بچه هستن،
- ۱۴ نفرشون نمیتونن بخونن یا بنویسن،
- ۲۲ نفر اضافه وزن دارن، ۹ نفر غذای کافی ندارن و ۱ نفر از گشنگی میمیره!
- ۹ نفر به آب آشامیدنی دسترسی ندارن،
- ۷ نفر تحصیلات دانشگاهی دارن (ده سال قبلتر این عدد یک نفر از صد نفر بوده)!
- و ۱۴ نفر سرپناه ندارن.
در مقیاس فردی، عقب موندن از بقیه جاهای دنیا تو رفاه و آرامش خودم رو اذیت میکنه!
یک اکادمی امریکایی با استناد به مطالعات صورت گرفته روی حیوانات، تاثیرات این اصلاحات ژنتیکی را روی ارگانهای صدمه دیده، اختلالات دستگاه گوارش، دستگاه ایمنی و افزایش سرعت پیر شدن و ناباروری عنوان کرد.
همچنین این مواد غذایی، موادی را در بدن باقی میگذارد که باعث مشکلاتی در طولانی مدت میشود .طبق گزارشات این آکادمی به عنوان مثال: ژن ها در داخل سس سویا میتوانن به دی ان ای باکتری زنده درون بدن انسان منتقل شود. همچنین این اصلاحات ژنتیکی درون دانه ذرت، سم حشره کشی تولید میکند که درون خون زنان باردار و جنین آنها یافت شده است. طبق گفته های دکتر عمرانی عضو هئیت انجمن ارگانیک ایران، این به معنی مخاطرات فراوان سلامت و زیست محیطی است، چرا که ماده ای که باعث سرطان میشود، عامل ایجاد بیماریهای زیاد دیگری نیز هست. افزایش این بیماریها در آمریکا (با استفاده زیاد از این محصولات) رشد زیادی داشته. استفاده از علف کشها در گیاهان تراریخته مقاوم به علف کش، باکتریهای خاک را از بین برده و روند تجزیه بقایای موجودات و تثبیت کربن و نیتروژن اتمسفری را با مشکل مواجه میکند و خاک را به یک توده فیزیکی بی خاصیت تبدیل میکند.
این در حالی است که رهبر عزیزمان در مورد تراریخته ها اعلام موضع کرده اند، در (مصوبه ۲۶ آبان ۹۶) که بند هشت آن گسترش اقتصاد سبز با استفاده از محصولات کشاورزی سالم و ارگانیک است. در حالی که دولت در لایحه برنامه هشتم نوشته، قصد توسعه تراریخته در مورد پنبه و برنج را دارد.
@Zmshfz منبع این خبر رو فراموش کردین. به اعتبار خبر کمک میکنه.
@bahram راجع به محصولات تراریخته پیشتر در یه موضوع بحث کوتاهی در پادپرس مطرح شده: چطوری میشه با اصلاح خود غذا نذاشت که خودش خراب بشه ؟
سلام خدا قوت nedaesfahan.ir
لاله آمار دادی اما نظرت رو راجع بهش نگفتی شاید به چشم نیاد اما در این آمار من حس میکنم نگران کننده ترین بخش کسایی هستن که آموزش ندیده اند.
سهیل جان چیزی که در حد توانم بود برات نوشتم امیدوارم بتونه مفید باشه.
تحلیل آمار کمی برام سخت بود و گفتم ادای فیلمهای فرهادی رو دربیارم که انتهاش رو به عهده مخاطبهایی با ذهن تحلیلگر میذاره.
من آمار رو دیدم به نظرم عجیب رسید که هنوز افرادی هستن که مشکل آب و غذا و سرپناه (نیازای اساسی) دارن، برام به معنای رشد منفی بشر بود این امار. چون اگه هیچ کاری نمیکردیم و هیچ رشدی رقم نمیزدیم، همه انسان های دنیا اصولا باید میتونستن اب پاک و غذا و سرپناه داشته باشن.
یعنی چیزی که باید نگرانش باشیم آدمای آموزش ندیده نیستن، آماری از آدم ها هستن که در چنین برههای از زمان دسترسی به سادهترین نیازای انسان ندارن.
خب فکر نمیکنی همون آدما اگر کمی آموزش ببینن بتونن با رعایت یک سری اصول به نیاز های اساسیشون هم دست پیدا کنند. قبول دارم سهم قابل توجهی از اون ها رو کودکان تشکیل میدن اما این مثال به نوعی فرق بین ماهی دادن و ماهی گیری یاد دادن. فکر کنم حتی بیل گیتس هم داره پروژه ای رو دنبال میکنه که در اون به هر کدوم از افراد یک مرغ داده بشه تا با نگهداری و محصول گرفتن ازش زنده بمونن. این به نظرم میشه به نوعی همون ماهی گیری یاد دادن، این که فرد رو به خودت وابسته نکنی، بلکه با یه مثال کوچیک از توانایی خودش بهش یاد بدی که میتونه با چیز های فوق العاده ساده زنده بمونه. مرحله بعدی مرغ میتونه یه کار ساده برای اون فرد باشه.
نظر
همین طوری داشتم به این پرسش مهم که به این سادگی و خوبی مطرح شد فکر میکردم، به نظرم رهبرهای بزرگ دنیا کسانی هستن که میتونن و تشخیص میدن باید نگران چه چیزی باشن، و یا جرات و جسارت به خرج میدن و حتی با اینکه مطمئن نیستن انتخاب میکنن که نگران چه چیزی باشن.
یه جورایی چنین چیزی یه هنر به نظر میرسه! و چیزی که داشتم بهش فکر میکردم این بود که ایا میشه چنین هنری رو به شکل علمی بهش پرداخت؟ یعنی معیار و اساسی برای انتخاب اولویت ها در نظر داشت طوری که در هر لحظه از زمان بتونی تشخیص بدی اولویتت رو بذاری روی بهبود چه چیزی.
این خصوصیت شبیه به ایمان هست ولی خاصیت القای مطلب به دیگران برای رهبری مهمتره به نظرم. ولی بحث کلی این خاصیت خیلی جالبه. همیشه فکر میکنم قدرت مثل هیپنوتزیم توی وجود این ادمها هست!
نگرانی های آتیه ایران شامل آب و عدم آموزش و پروش صحیح می شود اگر نگران آینده هستیم همین حالا باید آموزش دبستان های کشور را شخم بزنیم و پرورش اخلاقی را در شش سال اول معیار و اصل قرار دهیم به طور مثال آموزش انجام کارهای گروهی و محبت ورزی را بین کودکان بیشتر کنیم
اما در مورد آب بایستی تمام باغستان های کشور آبیاری باشلنگ را جایگزین کنند و میوه هایی با مصرف پایین آب در اولویت قرار بگیرند
من نگران وضعیت معماری شهرهامونم، ما داریم الکی الکی تراکم جمعیت رو تو همه جا زیاد میکنیم. تا چند سال دیگه همه مصرف کننده میشیم، تو شهرهایی که پر از آپارتمانهایی هست که به خاطر هیچی آپارتمان شدن.
تو غرب خیلی وقته که فهمیدن آپارتمان بدرد نمیخوره و تو فیلم هاشون میبینید که خونه هاشون رو چطور ترسیم میکنند. ولی ما … .
خیلی از مشکلات و بالارفتن بزهکاریها و مسائل عجیبمون بخاطر همین آپارتمانهاست.
بی تفاوتی و حرص و آز
من بیش ازینکه دغدغه به خطر افتادن دنیا را داشته باشم بیشتر به جاهلان میاندیشم باید از جهالت بشر جلو گیری کرد چون جهالت بشریت پایان دنیا است، مثال همین وحشی های دد منش گروه های تروریستی و خلاف کار های زنجیره ای و جنایت کاران سرسخت و خودشیفته این ها همه اگر عاقل بودند و ضد بشر نبودند به نظر شما کاری خلاف میکردند ؟ هرگز نمیکردند.
آفت یک جامعه و باعث انحطاط یک جامعه افراد جاهلی هستند که در جامعه زندگی میکنند ولی برعکس افراد آگاه میکوشیند که چیزی برای آسایش و آراخود بشر بسازند، خلاصه باید بر علیه جهالت مبازه کنیم و این مبارزه بس سترگ است که توشه اندک نه بلکه مطاعی گران میطلبد.
خصایص جامعۀ ایران
" ما خود" ، مشکلِ خودیم ، نه فقط حکومت ها
خود شناسی ، آگاهی ، همکاری و اعتما د - راه گشای آیندۀ ماست
خوشبختانه به نظر می رسد که ما برای نخستين بار بعد از سالها شروع به نگاه به اطراف خود کرده ایم و خواستار گفتگوهایی سازنده و ثمربخش با يکديگر شده ايم، و اين لحظه ای است که شايد بسياری از ما منتظر آن بوده ايم.
اکنون زمان آن رسیده تا کوششهایی در جهت افزايش اين مثبت اندیشی به عمل آوریم، و از منفی گرايی هائی که بعضی از ما دانسته يا ندانسته هنوز بدان گرايش داريم، تا آنجا که امکان داشته باشد، بکاهیم.
بهتر است سعی کنیم از معمولی ترین واکنشهائی از قبیل : اِی آقا چه حوصله ای داری، نميشه - اِی آقا خودش درست میشه - ای آقا این سنت و فرهنگ ماست - ای آقا پول کجاست. و غیره را، که متأسفانه قرنهاست با آن روبرو بوده ايم ، دوری کنیم.
حال زمان آن رسيده که نقطة پايانی برای اين نوع بی تفاوتی ها بگذاريم؟
روبرو شدن با حقايقی که ما خود بدان آگاه هستیم يکی از بهترين راههائی برای رسيدن به یک جامعۀ سالم است.
به همین منظور بعد از چند ماه نظر سنجی، از ایرانیان ساکن ایران و خارج به نتایجی رسیدم، که حاصل آنرا در زیر میخوانید. این آمار حاصل جواب 1928 نفر به سئوال زیر است:
" سه خصوصیت مثبت و سه خصوصیت منفی خودمان را بشمارید."
اين نظرها چه مثبت و چه منفی، عقايد شخصیِ پاسخگویان بوده است.
خصایص مثبت
درس خوان. مهمان نواز. دلسوز. با گذشت. خوشگذران. طبيعت پرست. با صفا. متواضع. قابل انعطاف. خون گرم. با هوش. احساساتی. خوش رو. خير خواه. ساده. اصيل. پر کار. خانواده دوست. با غرور. خوشگل. خوش بين. سخت کوش. کنجکاو. قانع. رحيم. ناجی طلب. دست و دل باز. پدر و مادری مهربان. زود رنج. اهل شعر و سفر. سنتی. رفيق دوست. نکته سنج. اهل تجدد. مغرور به مليت. احساسی در تصميم گيری. نجيب.
خصایص منفی
همدست نبودن. جاه طلب. نداشتن اتحاد. عقده دار. خود خواه. نداشتن همکاری. نژاد پرست. اجنبی پرست. حسود. بیگانه به دموکراسی. مسخره کن. يک کلاغ چهل کلاغ کن. بد قول. اهل غيبت. زود قضاوت کن. چشم و هم چشمی داشتن. پشت سر حرف زن. دروغگو. دماغ سر با لا. غلّوگو.کار مفيد سطح پايين. معاشر نبودن. خسيس. بخیل. خالی بند. ماجراجو. نا توان در تجزيه و تحليل. حراّف. چاپلوس. مادی. بی برنامه. بت پرست. مرده پرست. خود پرست.همه فن حريف. عدم ذهن استنتاج گر. محافظه کار. دو چهره. دو پارگی شخصیتی. شعارچی. بی مسئولیت. رنگ عوض کن ( … هم رنگ جماعت شو). تحصیلکردگان بی سواد. عدم اعتماد به نفس. شکاک. فقر انديشه. تند رو. تک رو. مقلّد. افراطی. ديکتاتور. وطن فروش. متقلب. چرت گو. وقت نشناس ( نه با خارجيها ). غير قابل اعتماد. نخبۀ جهان. قدرت پرست. کم سواد. تعارفی زياد. کاسۀ داغ تر از آش. اشرف مخلوقات. مرد سالار. توسری زن و تو سری خور. لجباز. خود ستا. قانع. متعصب. اهل تجمّل. بی معرفت. رشوه خوار. خود مدار. قابل خريد با قيمت ارزان. ویران گر. مدرک گرا. انتقاد نا پذير. قبلۀ عالم. خرافاتی. آينده پرست. لوس. رياست طلب. نداشتن دقت عمومی. ریاکار . نفاق انداز.
همانطور که در آمارگيریِ خصائص خودمان ديده ميشود، گر چه دارای خصائص و مشخصه های بسيار پسنديده ای هستيم، ولی بايد به پذيريم که نقاط و خصائص منفی تا کنون نه تنها بر بنيانهای اجتماعی / اخلاقیِ ما اثرات مخرب و فراوان داشته است بلکه هنوز غرق در سنت گذشتۀ خود هستیم بدون آنکه آنرا شناخته و زیر سئوال ببریم.
به همین دلیل " ما " ، خود مشکلِ خودیم ، نه حکومت ها
به نظر من" راه حل اينست که " اگرروزی جرأت کنیم، بدون هیچ پرده پوشی ضعف ها و توانایی های خود را، که از هویت ملی ما سر چشمه می گیرد، بیان کنیم، آغازی خواهد بود برای همکاری و اعتماد بيشتر، و دوری از فريبی که قرن هاست بدان خو گرفته ايم، و بدین ترتیب می توانیم ، جامعه ای سالم و آزادی را که آرزویش را داریم ایجاد کنیم.
هويت ما، از خانواده، اجتماع، آداب و رسوم، زبان، تجربه و فرهنگ ما ريشه می گيرد؛ اما هستند کسانی که هنوز در پشت هويتی کاذب و من درآوری، پنهان می شوند.
بيائيد لحظه ای بنشينيم ، و به خود و دیگران راست بگوییم، تا در یابیم که ریشۀ عیب و ضعف های ما در کجاست؟
مادۀ خام برای هر چیزی در دنیا، آگاهی است.
حال، هرگونه انتقاد یا راهنمایی و اظهار نظری را که به خاطرتان می رسد، بنویسند. زیرا اینجانب از انتقاد و عیب جویی که بنای آن بر اصلاح متن این مقاله و شاید پایه ریزیِ یک گفتگوی وسیعترو بخصوص دانش اینجانب باشد، شکر گزار خواهم بود.
انتقادی که بدون استدلال و توضیح باشد پسندیده نیست.
حافظ ارخصم خطا گفت نگيريم بر او ور بحق گفت، جدل با سخن حق نکنيم
انجام هر کاری که بتواند منافع فردی و اجتماعی و ملی را در بر داشته باشد، مهم نيست که اين کار را چه کسی يا چه گروهی يا چه سازمانی، چه موقع و يا چگونه انجام داده و یا می دهد.
باميد همکاری های ثمربخش.
پرویز رهبری
اینکه به عقب برگردیم. در کل جهان و در هربخشی فکر میکنم نگران کنندهترین اتفاق اینکه به عقب برگردیم و چیزی که در گذشته تجربه کردیم رو کلید موفقیت آینده قلمداد کنیم. مثلا در آینده ممکنه اقتصاد جهانی شکل دوران فئودالی به خودش بگیره و آینده نه کمونیسم (به عقیده مارکس) بلکه بازگشت به فئودالیسم باشه. یا مثلا دوباره تفکر لزوم تشکیل حکومتی مانند شوروی احیا و مورد توجه قرار بگیره و حامی پیدا بکنه یا مثلا اروپا دوباره راه نجات رو در فاشیسم ببینه. دوباره نگاه نژادپرستانه قرون 18 و 17 احیا بشه و …
فکر میکنم این خطر جدی است و ما انسانها ممکنه به روشهای غلطی که در گذشته مرتکب شدیم و چوبش رو خوردیم ، دوباره به عنوان کلید حل معمایهای امروز و آینده نگاه کنیم.
نگران ناآگاهی و بیسوادی و فقر فرهنگی خودم ،ایران و کشورهای کمتر توسعه یافته هستم. نگران اینکه انسانهایی که ذهنشون از حرفهای بیهوده پره و از خودشون خالیه مثل یه عروسک خیمه شب بازی با هم حرف بزنن و خود حقیقی شون با هم ملاقات نکنه . نگران اینکه ظلم و دروغ عادی بشه و به حرف راست بها ندن و…