برای تفکیک پسماند در محوطه دانشگاه شریف چه ایده‌هایی پیشنهاد میدهید؟

در دانشگاه صنعتی شریف طرحی به نام «مدیریت سبز دانشگاه» کلید خورده که یکی از وجوه اون مدیریت پسماند هست و گروهی -که من هم یکی از اعضاش هستم- به سرپرستی دکتر اکرم عوامی پیگیر این بخش هست.

این طرح دارای بخش های مختلفی است و یکی از بخش های اون «تفکیک پسماند در محوطه دانشگاه» هست.

تفکیک پسماند در دانشگاه شریف

در ادامه موضوع بالا قصد داریم طرح های خلاقانه ای برای تفکیک پسماندها در محوطه دانشگاه شریف هم اجرا کنیم. دوست داریم از فکرتون استفاده کنیم. :slightly_smiling_face:

دنباله‌ی موضوع برای تشویق دانشجوها به تفکیک زباله‌ی سینی غذا در سلف دانشگاه چه ایده‌هایی دارید؟

1 پسندیده

زباله هایی که در محوطه دور ریخته میشن از چه جنسی هستن و با چه حجمی؟ داخل محوطه دانشگاه چقدر به تفکیک زباله نیاز هست؟

1 پسندیده

پسماندها بیشتر از نوع خشک (ظرف های یک بار مصرف) هستند و البته معمولا در این ظرف ها مقداری غذا هم ممکنه وجود داشته باشه. بیشتر ظرف ها پلاستیکی هستند اما قوطی های آلومینیومی و شیشه ای هم در اونها یافت میشه.
از وزن پسماندها هنوز اطلاعی ندارم.

3 پسندیده

جنس اشیاء رو نمیشه با سیستمی غیر از هوش انسانی تشخیص داد؟
جنس اشیا را با چه فاکتورهایی میشه وارد برنامه ی یک سیستم تفکیک کننده کرد؟

1 پسندیده

به نظرم مسئله به اندازه کافی برای افراد مهم هست، و همین چند تا سطل با یه سری نکته ی ظریف کافیه برا اینکه اکثر آدما رعایت کنن:

  • مکان مناسب برای سطل ها: مثلا نزدیکی رستوران و یا جایی که بچه ها نوشیدنی میخرن و میخورن. طوری که افراد وقتی نیاز به سطل بازیافت دارن، به راحتی پیداش کنن و مجبور نباشن زباله ها رو تو کیفشون نگه دارن تا به سطل برسن.

  • شفاف سازی و مشخص بودن کارکرد هر سطل: یه جوری که ادما به دلیل گیجی، زباله ها رو نندازن تو سطل اشتباهی. این سطل های تصویر بالا رو نگاه کنین، هم روی درب سطل و هم روی نمای جلویی سطل اطلاعات کافی طوری قرار گرفته که هیچ وقت در اثر باد و بارون و یا خود زباله ها محو نشه.

  • خالی بودن سطل ها: به محض پر شدن لازمه سطل ها خالی بشه و افراد مجبور نشن زباله ها رو بندازن تو سطل اشتباهی. یه بار که مسئله مسخره بشه تو ذهن افراد، جا انداختنش سخت تر میشه.

2 پسندیده

ذهن خودم هم قبلا به سمت همچین گزینه ای رفته بود اما به این نتیجه رسیدم که اگر چنین سیستمی قابل ساخت باشه پیچیدگی و هزینه اش خیلی بالا هست و راندمان اون هم 100% نخواهد بود.
اما اگه افراد آگاهی داشته باشیم میشه از طریق هوش انسانی به راندمان تفکیک 100% رسید.

بچه ها من به نظرم وقتی ترم جدید شروع میشه باید چند تا سطل زباله رو به صورت تصادفی طی چند روز خالی کنیم و محتواش رو بررسی کنیم.
اگه همه اش پسماند خشک باشه آیا نیازی هست ما این سطل ها رو برداریم و سطل تفکیک بذاریم؟
چون تو شریف پیمانکارای شهرداری پسماندهای خشک رو جمع آوری می کنند.

1 پسندیده

میشه در مورد این بیشتر توضیح بدی؟
یعنی چون اونا این کار رو میکنند سطل زباله تفکیک دیده نمیشه؟ (در بخشی که ما هستیم اینطوره و خیلی هم دیر به دیر زباله ها تخلیه میشن و ازار دهنده ست)

شما تو مجتمع خدماتی؟
نه کار پیمانکارای شهرداری ربطی به دیده شدن یا نشدن سطل ها نداره.
توی دانشگاه چند تا سطل بزرگ خشک و تر در نقاط خاصی وجود داره اما تو محوطه اصلی دانشگاه که بیشترین تردد دانشجوها رو داره سطل ها کوچیک و عادی (غیر تفکیکی) هستند که همونطور که شما میگی اونها هم بعضی وقتا لبریز میشن و جایی برای گذاشتن زباله توشون نیست.

1 پسندیده

مرکز محاسبات.
چرا تفکیک رو از داخل ساختمانها شروع نمی‌کنند؟ بیشتر زباله‌ها ما خشکه اما پای ترها می سوزن اینطوری. ما چه کاری می‌تونیم بکنیم؟

1 پسندیده

تا بچه گریه نکنه کسی بهش کاری نداره.
دانشگاه هم باید اول از همه از افراد درخواست کنه که زباله هاشون رو از مبدا تفکیک کنند و شرایط مناسبی هم برای این کار فراهم کنه. (پس دانشگاه باید اول از همه گریه کنه :slight_smile: )

به این دلیل درخواستی از افراد نمی کنه که 1) یا اهمیتی براش نداره 2) یا فراهم کردن اون شرایط و مدیریت کردنش براش مشکله 3) یا هر دو

الان خیلی از مردم تهران زباله هاشون رو تفکیک می کنند و داخل سطل های سر کوچه میندازن اما با این حال به اون اندازه که لازمه شهرداری برای تفکیک از مبدا تلاش نمی کنه. تلاش می کنه ها اما پتانسیل خیلی بیشتری نسبت به 14% تفکیک از مبدا در تهران وجود داره.

دانشگاه هم اگر انگیزه ای داره باید براش وقت و هزینه بذاره.

البته ما در راستای طرح مدیریت سبز دانشگاه، با دکتر عوامی داریم یه طرح کلان برای مدیریت پسماند دانشگاه تدوین می کنیم. یه مقدار پروژه اش زمان بره. اولین اقدامی که قراره صورت بگیره در مورد بهره ور تر کردن تفکیک پسماندها داخل سلف دانشگاه هست.

*کاری که ماها می تونیم تو دانشگاه بکنیم رعایت تفکیک خشک و تر هست و مطالبه گری از مسئولین دانشگاه.

4 پسندیده

سلام
دوستان دستگاهی جدیدا طراحی شده که قابلیت تفکیک پسماند خشک را دارد و کاملا اتوماتیک است و این هم کانالش است https://t.me/bazyaftiran
اگر راهنمایی دیگری خواستید با ادمین آن ارتباط برقرار کنید

1 پسندیده