حیوانات بیمار در حیات وحش، چطور کمتر از پا در میان؟!

با طرح موضوعِ چرا جمعیت موجودات نیش‌زن اینقدر کمه؟ از سمت آقای @mohammad.etemaddar یه موضوع برام جالب شد که مطرح کنم:

به نظر شما حیواناتی که دارن در حیات وحش زندگی می کنن وقتی به یه بیماری مبتلا می شن چطور میشه که اینقدر مقاوم هستن و دیر از پا در میان؟

مثلا یه فیل که سال ها زندگی می کنه در طول زندگیش یعنی هیچ وقت مریض نمیشه؟ با این که هیچ بهداشتی براش وجود نداره.

یا مثلا یه لاک پشت توی حدود 100 سال زندگیش با هیچ بیماری دست و پنجه نرم نمی کنه؟

3 پسندیده

شما چند تا لاک پشت با عمر 100 سال موفق شدین ببینید؟! از بین میلیون ها لاک پشتی که از تخم سر در میارن چندتاشون میتونن به این سن وسال برسند؟!
مگه آماری از جمعیت فیل ها دارین؟! فیلم تعطیلات در حیات‌وحش به داستان یکی از پانسیون‌های نگهداری فیل‌های بیمار در آفریقا می‌پردازه.

البته صحبت های شما در مورد برخی از بیماری‌ها کاملا صحیحه و بدلیل مقاومتی که بدن حیوانات با مواجه با یک سری باکتری ها در محیط طبیعی بدست میاره و در انسان نیز صادقه! اما عفونت‌های ناشی از جراحاتی که در طبیعت رخ میده اغلب منجر به مرگ حیوانات وحشی میشه. گاهی بعضی از این مرگ ها میتونه به صورت گله ای باشه و تعداد زیادی حیوان از چند گونه رو تحت تاثیر خودش قرار بده.

2 پسندیده

خیلی جالبه!وقتی اطلاعات موثق و دقیقی از صحت یا ابتلای حیوانات طی متوسط زیستشون در حیات وحش نداریم،چطور میتونیم به بقای طولانی تر و مقاومت نسبی قشر بیمار به قشر سالم رای بدیم…

چند نکته وجود داره. چرا فکر می‌کنیم حیوانات در حیات وحش کمتر مریض میشن؟
اول اینکه طبیعت وحش اینطور تکامل یافته که مریضی رو تا جای ممکن نشون نده. چون اگر حیوانی اندکی ضعیف جلوه داده بشه، بهش حمله میشه و خورده میشه. به همین خاطر اگر حیوانی در حیات وحش مریض بشه خیلی وقت‌ها در ظاهرش پیدا نیست و یک باره می‌میره.

نکته بعدی اینکه در طبیعت حیوانات از بهترین خوراک‌ها تغذیه می‌کنند. مثلاً خرگوشی که از بد روزگار در باغ وحش کاه خشک می‌خوره!! در طبیعت از یک گیاه ممکنه فقط گل اون رو بخوره.
دوم در طبیعت حیوانات جنب و جوش دارند. این باعث میشه سیستم گوارشی و گردش خون به سرعت مواد خارجی رو از بدن دفع کنه.
وقتی در باغ وحش حیوانات ساکن هستند ممکن هست در معرض بیماری‌ها و باکتری‌های رشد یافته قرار بگیرند. ولی در حیات وحش به محض احساس بوی عجیب یا حالت غیر طبیعی در یک مکان از اونجا دور میشن.

و دست آخر اینکه حیوانی اگر مریض بشه در حیات وحش به سرعت خورده میشه و اساسا حیوان مریض رو در حیات وحش کمتر می‌بینیم. اونها معمولاً در شکم حیوانات دیگر هستند.

به گواهی آمار، با اینحال حیوانات در باغ وحش عمر طولانی تر دارند.

1 پسندیده

این امار یه جورایی مثل میانگین امید به زندگی در بین ما انسانهاست. مثلا فلان کشور عدد 80سال رو نشون میده که الزاما به معنای این نیست که همه انسانهای آن کشور 80سال عمر میکنند. بلکه بدین معناست اگه اتفاق ، حادثه یا مشکلی پیش نیاید میتوانند تا 80سالگی عمر کنند.
در بین حیوانات و تخمین عمری که دانشمندان میزنند هم به نظرم همین معنا رو داره تنها فرق ما و حیوانات اینکه تونستیم از جنگل خارج بشیم زیرا احتمال رخداد و مرگ و بیماری و نابودی در جنگل به مراتب بیشتره در نتیجه حیوانات بیشتری ممکنه به این عدد از عمر زمانی نرسند.

1 پسندیده