در مصاحبه بعدی با پادپُرسیهای خاص و بروز اتفاقای خوب به شکل انسانی؛ رسیدیم به یه پادپُرسی که از همراههای داوطلب در تیم اجرایی نوآ۰۰۸ بودن. ایشون به محض ورودشون به پادپُرس، انرژی خوبی به محیط تزریق کردن و ابتکار عمل رو در دست گرفتن. میخوایم انسان پشت این اتفاقهای خوب رو، در جمع پادپُرسیها بیشتر بشناسیم :
فرشته، @moalem
خودت رو معرفی کن، معلم کی هست، کجایی هست و … .
بنده همشهری علامه مطهری عزیزم، همشهری وزیر محترم بهداشت آقای قاضی زاده، همشهری حمید باوفا، و و و …
یه جورایی هم میشه گفت: «بچه محلهی امام رضایوم …»؛ یعنی اهل فریمان.
خب بهتره برم سر اصل مطلب: اسمم فرشتهاس، فامیلیم مرادی. معلمم. دبیرستان رشتهام ریاضی بود و عاشق فیزیک. زمان کنکور تمام گزینههایی که به فیزیک مرتبط بود رو در انتخاب رشتهام لحاظ کردم. لحظهی آخر با تشویق پدرم لیست رو تغییر دادم و رشتههای دانشگاه فرهنگیان رو در صدر نشوندم که در نهایت دانشگاه فرهنگیان خراسان شمالی پذیرفته شدم و چهارسال بعد با عنوان آموزگار ابتدایی مشغول فعالیت شدم.
عاشق کتابم، و عاشق یادگیری و عاشق سنگ، طبیعت، از همه مهم تر پدرم و… کلا عاشقم راستی عکاسی رو هم خیلی دوس دارم.
چرا کودک و معلم در کنار هم؟ فرشته تو دنیای حقیقی چه شباهتهایی به یه کودک داره؟
کودکان زیباترین هستند، معصومترین و دوستداشتنیترین موجوداتی که میشه روی این کرهی خاکی کثیف پر از فریب یافت. سادهترین و مهربانترین و صادقترین … .
اونها در میان ما آدم بزرگها گمشده اند و من به عنوان معلم میخوام دستشون رو بگیرم و در کنارشون باشم.
یادمه در اولین کنفرانسم در دانشگاه، چنین بازخوردی از استادم داشتم: «تو یک معلم مهربونی». و در آخرین کنفرانسم در دانشگاه، استادم به من گفت: «بچهها به معلمی نیاز دارن که لبخند روی لباش باشه و تو همونی».
فکر می کنم این شادی و این لبخند به مشکلات، یکی از وجوه مشترک منو بچههاس. خندهی کودکان زیباترین چیز تو دنیاس.
اما دوست دارم کودک باشم چون اونها خلاقان، مدام می پرسن، مدام حیرت زده میشن، خلاصه اینکه خیلی باحالن … . البته بعضی مواقع هم، کاری می کنن که از درماندگی دست به دعا برداشته … در این موردم بی شباهت به اونها نیستم
اولین بار چه جوری از پادپُرس شنیدی؟
تو نرم افزار کتابراه دنبال ی کتاب میگشتم که یهویی یه میکروکتاب پیدا کردم:
چون خودم به مطالعه و کتابخوانی علاقه داشتم خوندمش و بعد از مطالعه این میکروکتاب وارد پادپُرس شدم و خوب چون محیطش علمی بود، خوشم اومد و موندگار شدم
دوست داری به مسائل با چه رویکرد و دیدگاهی برخورد کنی؟
اگر اون مساله برام مهم و حیاتی باشه، مثلا مسائل آموزش و پرورش، اول از همه ریشهیابی میکنم و بعد به دنبال راه حل میگردم و در بیشتر مواقع از خودم میپرسم: چه کاری از من ساخته است؟ وظیفه ی من چیست؟
بعد به ایدههام فرصت میدم که برسند. شرط رسیدنشونم اینه که دربارهاش فکر کنم و با دیگران دربارهاش گفتگو کنم. اونوقت چیزهایی که به ذهنم میرسه رو یادداشت میکنم تا به اهلش بگم … .
اگر مساله درجه دو باشه، یعنی مهم باشه اما حیاتی نباشه، زیاد بهش توجه نمی کنم و سعی میکنم که بیطرف باشم و دیگرانی که خیلی براشون حیاتیه اقدامات لازم رو انجام بدن … . یعنی تا وقتی که یه نفر هست که به یه مساله رسیدگی کنه، من اقدامی نمیکنم، مخصوصا اگه اون مساله رتق و فتق امور خانه باشه و مخصووووصا اگه بشور و بساب باشه.
فکر کنم تا اینجا خیلی پرحرفی کردم بهتر برم سراغ سوال بعدی …
دوست داری چه چیزهایی یاد بگیری؟ و چه برنامهای برای این یاد گرفتن داری؟
در حوزهی ورزش، دوست دارم کوهنوردی و غارنوردی رو یاد بگیرم، اما هیچ برنامهای براشون ندارم، چون هیچ کس موافق نیست
در حوزه ی علمی عااااشق فبکم، فلسفه برای کودکان؛ که احتمالا بتونم یک دوره ی مربیگریش رو شرکت کنم.
و اینکه هنوز زبان انگلیسیم ضعیفه و خیلی سخت میتونم منابع لاتینِ کاریم رو مطالعه کنم و خیلی از این بابت غصه میخورم. فعلا هم فقط دارم تو سایت های خارجی سرچ میکنم و ترجمه میکنم.
فرض کنین شاگرداتون تو پادپُرس حضور داشتن، در چه زمینههایی دوست داشتین باهاشون گفتگو کنین؟ و در این گفتگوها دوست داشتین چه چیزهایی بهشون یاد بدین؟
اگر شاگردام اینجا بودند بهشون میگفتم که بهتره برن درسشون رو بخونن، اینجا فعلا براشون خبری نیست .
چی باعث میشه در پادپُرس بنویسی؟
اینجا میتونی در مورد نوشتهات بازخورد بگیری و ضمن اینکه فضاش، فضای گفتگو هست.
چه پیشنهادی برای بهتر شدن پادپُرس داری؟ و یا نقدی به پادپُرس؟
هر چی در این پرسش راحتتر باشی به نفع همه مونه.
فعلا چیزی به ذهنم نمیرسه، اما درباره اش فکر میکنم. اما چیزی که قبلا بهش اشاره کردم، اینه که کاش نرم افزارش هم باشه و یه مقدار سرعت رو بالا ببره.
هیچ نصیحتی به ایدهپردازهای قبل و بعد از شما؟
میشه نصیحت نکنم؟
شما همون طور که خودتون در صفحه شخصیتون مشخص کردین، یه ایدهپردازین. اگه یه ایده در مورد پادپُرس باشه که دلتون بخواد پیاده شدنش رو سریعتر ببینین، اون چی هست؟
یه مساله تو ایوون طرح کردم با عنوان «کتابخانهی پادپرس»، خیلی دوس دارم اون فعال بشه، چون خودم بعضی لینکهای خوب رو فراموش میکنم ذخیره کنم و باید وقت بذارم و پیداش کنم.
بهمن ۱۳۹۶