من شنیدم که نباید موقع شارژ باتری، از دستگاه استفاده کنی و دستگاه باید موقع شارژ خاموش باشه.
باید بذاری باتری کامل شارژ بشه بعد اون رو از برق بکشی و قبل از اینکه شارژ باتری به طور کامل تخلیه نشده، نباید اون رو مجدد به شارژ بزنی.
می خواستم بدونم که آیا همه ی این گزاره ها درست و علمی هستن؟
خیلی جالبه که صنعت ساخت باتری پیشرفت کرده، ولی دانش عمومی در زمینه استفاده از باتری نه!
حتما موقع خرید گوشی شنیدید که در اولین بار استفاده، بذارید شارژ باتری کامل خارج بشه و بعد، 8 ساعت کامل اون رو در شارژ قرار بدید. درسته؟
ولی امروزه این کار کاملا بی معنیه!
چند تا اطلاعات مفید که خوندم:
گوشی های جدید این طور طراحی شدند که وقتی سطح شارژ باتری به صد درصد رسید، خود به خود شارژ رو قطع می کنن.
باتری های جدید لیتیوم یونی بر خلاف باتری های نیکلی قدیمی، بهتره همیشه در سطح شارژی بین 40 تا 80 درصد زندگی کنند. به همین خاطر موقع خرید گوشی، سطح شارژ اولیه روی 40-50 درصد که بهترین سطح شارژ هست، قرار داره و اصلا توصیه نمیشه که گوشی به سطح شارژ 100 درصد برسه… توصیه میشه موقعی که شارژ به 80 تا 90 رسید حتما اون رو از شارژ بکشید. (توصیه موبایل فروشی ها موقع خرید گوشی رو به خاطر بیارید!!)
با وجودی که خالی شدن کامل شارژ گوشی برای باتری مضر هست، خوبه که ماهی یک بار برای کالیبره شدن باتری، شارژ گوشی رو کامل خالی کنید و بعد تا 80 تا 100 درصد شارژ کنید. این کار برای اینکه گوشی بتونه میزان شارژ باقی مانده رو درست تخمین بزنه مناسبه ولی بیشتر از ماهی یک بار این کار رو نکنید.
برای لپ تاپ یک سری نکات هست که میتونه طول عمر باطری رو افزایش بده.
زمانی که به طور مداوم و در مکانی ثابت از لپ تاپ استفاده میکنید بهتره شارژر به پریز باشه و دستگاه از برق مستقیم استفاده کنه. فراموش نکنید که باطری رو حتما از دستگاه جدا کنید وگرنه همین موضوع قاتل اول باطری شماست.
زمانی که لپ تاپ در حال شارژ هست بهتره استفاده سنگین نشه ازش چون هم باعث بالا رفتن حرارت میشه و برای گرافیک و سی پی یو مشکل ساز میشه هم باطری آسیب میبینه.
بهترین حالت شارژ لپ تاپ زمانیه که دستگاه خاموشه.
برای گوشی های همراه هم نکاتی هست که اشاره شده من اضافه میکنم بهش
شب تا صبح گوشی رو در شارژ نگذارید. شارژ کم کم و خورد خورد برای باطری ضرری نداره ( یعنی مثلا ۲۰ دقیقه توی شارژ باشه ۱ ساعت استفاده کنید دوباره همین قضیه رو تکرار کنید) اما زیاد فول شارژ بودن مقاومت باطری رو کم میکنه و میزان شارژدهی باطری شما کم میشه.
زمانی که گوشی شما در حال شارژ شدنه، بهتره ازش استفاده نشه. البته این موضوع اونقدر حاد نیست و خسارت سنگینی وارد نمیکنه اما خب گوشی با گوشی فرق داره و ممکنه حرارت اضافی به دستگاه شما فشار بیاره و یهو نابود بشه.
از شارژری غیر از شارژر اصلی گوشی خود استفاده نکنید. آمپر های شارژر ها با هم متفاوته. درسته که شارژ میشه اما قطعا برای باطری مضره. برای مثال گوشی من با شارژر اصلیش ۳ ساعت طول میکشه شارژ بشه و با شارژر دیگه ۵ ساعت! ( باطری گوشیم ۴۱۰۰ هست واسه همین زیاد طول میکشه)
سعی کنید بسته به نیازتون موبایلی تهیه کنید که باطری مناسبی داشته باشه. اگر از اینترنت سیم کارت و gps زیاد استفاده میکنید حتما باطری قوی تهیه کنید تا نیاز مکرر به شارژ نداشته باشید و سیم شارژر و سوکت نابود نشه.
حتما توجه داشته باشید زمانی که بدنه گوشی یا اسکلت گوشی شما آلمینیومی یا مشتقات دیگر فلزیه این یعنی گوشی شما در برابر آب خوردگی و ضربه فیزیکی از نظر باطری ضعیف تره. دلیلش چند تا موضوعه.
۱. گوشی شما حرارت تولیدی خودش رو بیشتر نگه میداره و این برای باطری ضرر داره.
۲. در صورت آبخوردگی ممکنه گوشی شما اتصالی کنه و برق دزدی دائمی اتفاق بیوفته و گوشی شما یواش یواش برق باطریش رو به دستای شما یا زمین منتقل کنه.
۳. گوشی های بدنه فلزی در برابر ضربه و افتادن مقاوم ترن اما اگر ضربه بد وارد بشه ممکنه قضیه برق دزدی تکرار بشه.