نظرتون در مورد استفاده از لباسهای محلی به عنوان پوشش عرف جامعه چیه؟

ایا این امکان وجود داره که امروز از لباس های محلی و سنتی به عنوان پوشش عرف جامعه استفاده کرد؟
اگر اینکار ممکن باشه آیا درست هم هست و یا باید اجازه بدیم پوشاک مسیر خودش رو بره و نسل ها پوشش های مخصوص به خودشون رو داشته باشند؟
این موضوع برای جامعه ایران چه مزایا و معایبی خواهد داشت!؟

لباسهای محلی به عنوان پوشش عرف

6 پسندیده

یکی از نکاتی که در لباسهای محلی وجود داره، بویژه لباسهای خانمها، رنگهای بسیار شاد و طراحی‌های متنوعیه که به مرور زمان رشد پیدا کرده. البته برای کاربردی شدن این لباسها قطعا باید خلاقیتهای زیادی به خرج داده بشه تا با عملکردهای فردی و اجتماعی امروزی سازگار بشن ولی در کل قابلیتهای بسیار بالایی دارن.

یکی از نکاتی که همیشه من رو آزار داده، تلاش وسیع در صد سال گذشته برای یکسان‌سازی جنبه‌های مختلف فرهنگی بوده! این تلاش فقط به پوشش منحصر نمیشه و در جنبه‌های بسیار زیادی باعث معضلات وسیعی در جامعه شده. فرهنگهای مختلف صرفا اعتقاد یا سنت خاصی نیستن، بلکه به نوعی همزیستی انسان و تطابق با محیط طبیعی و اجتماعی هر منطقه‌ای رو در قرنهای متمادی در خودشون دارن. شاید اگر که به تاریخ صدساله اخیر نگاه کنیم، جدا از نوع تفکری که بر مدیریت جامعه حاکم بوده، همه در یک نظر مشترک بودن که مسیر پیشرفت و آینده از جامعه و فرهنگ موجود نمی‌گذره و باید اون چیزی که هست رو تغییر داد تا به خوشبختی اجتماعی رسید.

در این هیچ شکی نیست که نقد و بهبود این مسائل و ابزارهای فرهنگی لازمه ولی یکسان‌سازی باعث شده که طرز زندگی که امروز در ایران جاری هست، از پوشش تا ساخت و ساز تا فرهنگ اجتماعی، تقریبا مناسب هیچ جایی نباشه. بازگشت کامل به گذشته قطعا راه‌حل نیست ولی ایده گرفتن و بهبود ایده‌ها و خصوصیتهای تثبیت شده در فرهنگهای قدیمی میتونه کمک زیادی به سازگاری طبیعی سبک زندگی افراد با خصوصیات مناطق مختلف بکنه.

4 پسندیده

خیلی موافقم. خیلی از لباسهای سنتی ایران می تونن با کمترین تغییرات در روزمره استفاده بشن.
البته وقتی میگیم لباس سنتی همه ذهنشون میره سمت لباس خانمها. در حالی که آقایون با شدت بیشتری یکسان سازی شدن و این یکسان سازی به سمت آسایش بیشتر م نبوده. من اگه مرد بودم بدون شک فصل های گرم سال لباس بلوچی می پوشیدم.

5 پسندیده

خیلی خوبه، من به بندر عباس که سفر کردم دیدم که عده ای از افراد بومی اونجا توی جامعه لباس محلی پوشیدن و بعضی از اونها واقعن لباس خوشگلی داشتن و با پارچه های فوق العاده زیبا و زری های قشنگ تزعین کرده بودن. حداقل افراد هر شهر لباس مخصوص به خودشون رو بپوشن.

ایران با این همه تنوع اقلیم و فرهنگ ، باید بیشتر شناخته بشه چه تو ایران و چه تو خارج از کشور.

البته تو این راستا برای تشویق مردم به خریدو پوشیدن لباس های محلی باید کار های زیادی انجام بشه، مثلن راه اندازی فروشگاه های لباسو پارچه های محلی، یا نمایشگاه های لباس و پارچه های محلی،و خیلی ایده های دیگه. اینا اگه بیشتر بشه لباس های محلی هم بیشتر نفوذ پیدا میکنن.

وای که اگه این اتفاق بیفته حالو هوای هر شهری یه حس قشنگ دیگه ای میگیره.

2 پسندیده

من برای خودم میپسندم فقط یه مقدار سایزش کوچکتر باشه و قیمتش ارزان تر !