به عنوان یکی از ویراستارهای پادپُرس، موقعی که میخواستم داستان دنباله دار و جذاب ماجان رو ویرایش کنم به مشکلات و ابهامهایی برخوردم که دانش و تجربهی کافی براش نداشتم:
- در ویرایش یه داستان چطور باید اقدام کرد؟!
- فضای مناسب داستان با چه نکاتی قابل ایجاد شدن هست؟
- پاراگراف در یه داستان چیه؟
- کی عکس بذاریم؟
- …؟
حتی مطمئن نیستم که سوال درست رو پرسیده باشم، تنها چیزی که میدونم اینه که ویرایش یه داستان باید حتما با ویرایش یه محتوا یا مقاله متفاوت باشه، داستان فضاسازی میخواد که این فضاسازی با وقفهها و هیجانهایی از طریق علائم نگارشی، تصاویر، بخش بندی و … مناسب ایجاد میشه.
تا حالا به روح داستان هایی که خوندین توجه کردین؟ این روح، به غیر از کلمات و جملههای نویسنده، از چه طریقههای دیگهای در داستان ایجاد میشه؟
در این زمینه در وب که جستجو کردم به گزارشی از یک نشست راجع به ویرایش داستان از سایت ویراستاران رسیدم، و خب چرا که نه؟ چه بهتر که از خود آقای باقری از ویراستاران دعوت کنیم در این زمینه تجربههاشون رو باهامون به اشتراک بذارن @bagheri .
پ.ن. این توضیح رو اضافه کنم که درصد بالایی از فضاسازی در یه داستان از طریق کلمات و جملهها به وجود میاد، منتها چون در پادپرس ویراستارها لزوما نویسنده ادبی نیستن و تنها در حال پیرایش بصری محتوا هستند، فعلا کاری به جملهها و ادبیات داستان نداریم و اون قسمت رو به خود نویسنده یا نویسندههای دیگه محول میکنیم.