دنبالهی موضوع آیا فوتبال جذابترین ورزش دنیاست؟ سوالی میشه مطرح کرد که اگه فوتبال جذابترین ورزش و سرگرمی دنیاست ، چرا؟ چه چیزی در فوتبال هست که باعث میشه بهترین و جذابترین ورزش سرگرمی باشه؟!
من همیشه فوتبال رو با مسابقات گلادیاتوری مقایسه میکنم و معتقدم همون عللی که باعث شده بود نبردهای گلادیاتوری محبوب باشن باعث شده فوتبال هم محبوب باشه (با شناخت اون میشه به شناخت این رسید یا برعکس از این به اون) فکر میکنم مزیت فوتبال به نوعی احیای شور و هیجان و علل نامعلومی است که مسابقات گلادیاتوری داشتند اما اینبار وسط میدان آرنا خونی ریخته نمیشه و قهرمانان میدان کسانی نیستند که بیشترینها رو کشتن بلکه افرادی هستند که بیشترین گل رو زدن! فکر میکنم شهرت و محبوبیت بالای افرادی مثل رونالدو و مسی رو میشه با محبوبترین و مشهورترین گلادیاتورها مقایسه کنیم. با اینکه محتوای این دو مسابقه (در عین برخی تشابهات ظاهری) متفاوته ولی میشه صورتهای (form) مشابهی میان این دو سرگرمی جذاب در دوران خودشان پیدا کرد.
چون نتیجه فوتبال حاصل تلاش 11 نفر + تعدادی نیمکت نشین( که معلوم نیست کدوم یه نفر و با چه شرایطی به زمین میرن. مثلا ممکنه با اخراج یا مصدومیت زود هنگام یه بازیکن تعویض ها تغییر کنه ) و البته کادر فنی + هواداران هستن که بازی و حدس نتایج رو سخت میکنن
از لحاظ ریاضی هم هر چی تعداد بیشتر باشه احتمالات بیشتره . اگر ورزشی مثل تنیس یا دو میدانی طرفدارانش به مراتب از فوتبال کمتره بخاطر همینه چون به فرد بستگی داره و مربی ولی این روال در ورزشی مثل بسکتبال و والیبال و کبدی کمی سخت تر میشه و تو فوتبال که 22 نفر تو زمین بزرگی فعالیت میکنن و بالتبع تاکتیکها بیشتره و یه نمایش تیمی خوب میتونه تیم رو به موفقیت برسونه و نه صرفا درخشش یه ستاره.
یکی دیگه از دلایلش میشه به مباحث سرمایه داری مربوط باشه، فوتبال یک ورزش قدیمی و محبوبه بنابراین خیلی کمپانیهایی که کار رسانهای یا هر جور خدمات مرتبط با زمینه ورزش ارائه میدن فوتبال رو میذارن در صدر تا بیشترین سود رو بگیرن. این زیاد بودن خدمات جانبی خودش منجر به محبوبیت بیشتر میشه.
در نقطهی مقابل ورزشی مثل والیبال نسبت به فوتبال خیلی کمتر پوشش داده میشه و بنابراین طرفدارای والیبال خیلی کمتر میتونن این ورزش رو پیگیری کنن و بنابراین یه جورایی آتیششون میخوابه!