اگر یه سری افکار زیاد منفی اذیتتون کنه چیکار میکنین که از دستشون خلاص شین؟
سعی می کنم سبکشون کنم و تعدادشون رو بیارم پایین.
اون افکار که کاری در موردشون ازم بر نمیاد میذارم کنار و فکر نمی کنم راجعبشون. این روزا: آدمای متقلب، دروغگو، خبرای بد و سیاستمدارای نادون…
اونایی که اولویت حیاتی دارن رو میذارم دستور کار و راه حل پیدا می کنم براش… مثلا اضافه وزن یا یاد گرفتن مهارت شغلی
با خودم میشینم میبینم: اصلا فلان آدم یا فلان مسئله اینقدر ارزش اذیت کردن خودمو داره؟ بذارمشون کنار
کمتر در معرض آدمای منفی یا فضاهایی قرار میدم خودمو که این افکار رو تشدید کنه و سعی می کنم بیشتر با آدمای مثبت و اهل ساختن و خودسازی معاشرت کنم.
شکرگزاری و ورزش انجام میدم. شاید باورتون نشه ولی امروز از نقاشی چندتا طوطی روی دیوار پارک لذت بردم و شکرگزاری انجام دادم که همچین نقاشی وجود داشته که اونا رو بکشه تا چشمام نوازش بشه.
فراموش کردن فکر منفی هم سبب تولید توجه حول اون فکر میشه
باید حواسمون باشه در این مواقع تغییر وضعیت بدیم و افکار مثبت دارای فرکانس بالا رو جذب کنیم
نجمه راهکارهای خوبی رو توصیف کردن @najme. صرفا یه نکته بخوام بهش اضافه کنم:
گاهی روزا هست که خیلی کلافه م. این جور وقتا اجازه میدم افکار منفی کار خودشون رو بکنن؛ یعنی تو ذهنم باشن و تلاشی برای خلاصی از دستشون نمیکنم. فقط بهشون گوش میدم-نگاهشون میکنم و سعی میکنم درکشون کنم. بالاخره من هم آدمم و حق دارم گاهی کلافه و آزرده باشم.
این جور وقتا تنها چیزی که لازمه براش تلاش کنم اینه که حواسم باشه اقدام و عملی بر اساس اون فکر منفی انجام ندم. یعنی عملم رو به خواسته ی خودم فلج میکنم و هر کاری که با فکرای منفی همجهت باشه رو به تعویق میندازم (وگرنه بعدش حتما پشیمون میشم).
یه جمله تو کتاب مقدس هست که میگه :
one cannot break evil alone , break evil white good
یعنی هیچ کس نمیتونه َشر رو به تنهایی شکست بده . شر رو باید با خوبی ها شکست داد .
فکر میکنم راجع به افکار منفی هم همین باشه . ما شاید نتونیم به تنهایی افکار منفی یا عادت های بد رو شکست بدیم . چیزای منفی رو باید با خوبی ها جایگزین کرد
قسمتی از تاملات فیلسوف آرتور شوپنهاور