اخیرا سبک دیگری از بازی پانتومیم رو یاد گرفتم که اون ها هم علاوه بر اینکه به توسعه ی خلاقیت افراد کمک میکنن، مهارتهایی مثل بروز حس مناسب از طریق اجزای چهره و حالت ایستادن و یا همون زبان بدن هم کمک میکنه.
بازی پانتومیم به سبک «مجسمه و مجسمهساز»
در این بازی، دو نفر بازیگر روی صحنه هستن، یک نفر مجسمه یا کسی که پانتومیم رو بازی میکنه، و دیگری مجسمهساز یا کسی که قراره به مجسمه کمک کنه تا بازخورد واقعیتری از جمع بگیره؛ مجسمهساز در واقع حکم آینه رو داره[1]!
انتخاب عبارات مناسب پانتومیم
تیم اول یه موقعیت رو انتخاب میکنه که با یه حس در ارتباطه، یعنی دیگه قرار نیست کلمات خالی و بدون حس مثل «استراتژی» برای پانتومیم انتخاب شن؛ بلکه کلمات یا عباراتی مثل «پیشنهاد موزیانه و وسوسه انگیز» یا «مدیر مهربان و در عین حال سختگیر و دقیق» مد نظر هست برای بازی.
سبک بازی مجسمه
مجسمه باید فقط از طریق حالت بدن و حالت چهره موقعیت رو به نمایش بذاره. یعنی برعکس بازی پانتومیم دیگه قرار نیست با بازی چندین سناریو و یا کلمه به کلمهی منتخب برسیم. بلکه فقط یه حالت قراره نمایش داده بشه.
حدس زدن عبارت پانتومیم
افراد تماشاچی، باید تلاش کنن تا با توجه به حالات چهره و فرم بدن مجسمه تشخیص بدن که چه حسی و چه موقعیتی به نمایش گذاشته شده. مسلما هر حدسی که ایشون میزنن نشون میده که دارن چه چیزی میبینن و این حدس ها در حکم فیدبکی هست برای مجسمه که چی رو به نمایش گذاشته و چطور میتونه فرم بدنش رو اصلاح کنه تا به حالت مناسب برسه.
نقش مجسمه ساز در این پانتومیم
اگه بعد از ۴۰-۵۰ ثانیه تلاش، مجسمه نتونست فیدبک های مخاطبین رو به درستی متوجه شه و فرم بدنش رو اصلاح کنه، مجسمه ساز میاد وسط. ایشون عبارت اصلی رو مشاهده میکنه و بعد تلاش میکنه چیزی که از مجسمه میبینه رو با دستکاری اصلاح کنه و به کمک مجسمه به حالت مناسب برسن. مثلا اگه لبخند مجسمه کم هست، مجسمه ساز میتونه لپ های مجسمه رو بکشه تا مجسمه لبخند وسیعتری بزنه یا مثلا فرم دست ها و حالت نگاه و … .
حواستون باشه مجسمه ساز قرار نیست خودش بازی کنه، بلکه قراره بازی مجسمه رو اصلاح کنه.
واژه هایی برای این سبک از پانتومیم
- من یه رازی دارم
- من ازت میترسم
- آهای مردم!
- پیشنهادت رو قبول میکنم
- من اعتماد به نفس ندارم
- من خیلی گیج شدم لطفا تمامش کنید!
- از من بترس
- دارم دروغ میگم
- دیگه نمیخوام چیزی بشنوم
- من راست میگم
- استرس دارم
- ازت خوشم نمیاد
- تمایل ندارم پاسخ بدم
- لبخند مهربانانه
- تهدید آمیز
- من از همه اینا قوی ترم
- الان ازت دلخورم اما تو جلسه ایم، لطفا ادامه نده
- من مشتاق شنیدن هستم
- خسته شدم اما باید تو این جلسه بمونم
- خنده مصنوعی قبل از پوکوندن کامل رقیب
مرتبط با موضوعهای:
- چند تا بازی تو عمرت انجام دادی؟
- چه بازیهای مناسبی برای ایجاد همدلی در یه گروه ۵ تا ۵۰ نفره میشناسید؟
اگه مذاکره کننده های حرفهای رو دیده باشین، میدونین یکی از اصلیترین تمریناشون اینه که جلوی اینه میشینن و با خودشون مذاکره میکنن تا میمیک صورتشون رو بتونن به درستی تنظیم کنن. ↩︎