چه طوری میشه بازی پانتومیم رو در مسیر خلاقیت بازی کنیم؟

اخیرا سبک دیگری از بازی پانتومیم رو یاد گرفتم که اون ها هم علاوه بر اینکه به توسعه ی خلاقیت افراد کمک میکنن، مهارت‌هایی مثل بروز حس مناسب از طریق اجزای چهره و حالت ایستادن و یا همون زبان بدن هم کمک میکنه.

بازی پانتومیم به سبک «مجسمه و مجسمه‌ساز»

در این بازی، دو نفر بازیگر روی صحنه هستن، یک نفر مجسمه یا کسی که پانتومیم رو بازی میکنه، و دیگری مجسمه‌ساز یا کسی که قراره به مجسمه کمک کنه تا بازخورد واقعی‌تری از جمع بگیره؛ مجسمه‌ساز در واقع حکم آینه رو داره[1]!

انتخاب عبارات مناسب پانتومیم

تیم اول یه موقعیت رو انتخاب میکنه که با یه حس در ارتباطه، یعنی دیگه قرار نیست کلمات خالی و بدون حس مثل «استراتژی» برای پانتومیم انتخاب شن؛ بلکه کلمات یا عباراتی مثل «پیشنهاد موزیانه و وسوسه انگیز» یا «مدیر مهربان و در عین حال سخت‌گیر و دقیق» مد نظر هست برای بازی.

سبک بازی مجسمه

مجسمه باید فقط از طریق حالت بدن و حالت چهره موقعیت رو به نمایش بذاره. یعنی برعکس بازی پانتومیم دیگه قرار نیست با بازی چندین سناریو و یا کلمه به کلمه‌ی منتخب برسیم. بلکه فقط یه حالت قراره نمایش داده بشه.

حدس زدن عبارت پانتومیم

افراد تماشاچی، باید تلاش کنن تا با توجه به حالات چهره و فرم بدن مجسمه تشخیص بدن که چه حسی و چه موقعیتی به نمایش گذاشته شده. مسلما هر حدسی که ایشون میزنن نشون میده که دارن چه چیزی میبینن و این حدس ها در حکم فیدبکی هست برای مجسمه که چی رو به نمایش گذاشته و چطور میتونه فرم بدنش رو اصلاح کنه تا به حالت مناسب برسه.

نقش مجسمه ساز در این پانتومیم

اگه بعد از ۴۰-۵۰ ثانیه تلاش، مجسمه نتونست فیدبک های مخاطبین رو به درستی متوجه شه و فرم بدنش رو اصلاح کنه، مجسمه ساز میاد وسط. ایشون عبارت اصلی رو مشاهده میکنه و بعد تلاش میکنه چیزی که از مجسمه میبینه رو با دستکاری اصلاح کنه و به کمک مجسمه به حالت مناسب برسن. مثلا اگه لبخند مجسمه کم هست، مجسمه ساز میتونه لپ های مجسمه رو بکشه تا مجسمه لبخند وسیع‌تری بزنه یا مثلا فرم دست ها و حالت نگاه و … .

حواستون باشه مجسمه ساز قرار نیست خودش بازی کنه، بلکه قراره بازی مجسمه رو اصلاح کنه.

بازی پانتومیم

واژه هایی برای این سبک از پانتومیم

• من یه رازی دارم
  • من ازت میترسم
  • آهای مردم!
  • پیشنهادت رو قبول میکنم
  • من اعتماد به نفس ندارم
  • من خیلی گیج شدم لطفا تمامش کنید!
  • از من بترس
  • دارم دروغ میگم
  • دیگه نمیخوام چیزی بشنوم
  • من راست میگم
  • استرس دارم
  • ازت خوشم نمیاد
  • تمایل ندارم پاسخ بدم
  • لبخند مهربانانه
  • تهدید آمیز
  • من از همه اینا قوی ترم
  • الان ازت دلخورم اما تو جلسه ایم، لطفا ادامه نده
  • من مشتاق شنیدن هستم
  • خسته شدم اما باید تو این جلسه بمونم
  • خنده مصنوعی قبل از پوکوندن کامل رقیب

مرتبط با موضوع‌های:

1. اگه مذاکره کننده های حرفه‌ای رو دیده باشین، میدونین یکی از اصلی‌ترین تمریناشون اینه که جلوی اینه میشینن و با خودشون مذاکره میکنن تا میمیک صورتشون رو بتونن به درستی تنظیم کنن. ↩︎

3 پسندیده