من توی تیم های استارتاپی زیادی برنامه نویس بودم ( 9 - 10 تا) . سعی میکنم خیلی خلاصه بگم تجربه ام رو .
اولین و مهم ترین چیز برای شروع یک استارتاپ داشتن تیم هست . حتی شده یه تیم 2 نفره . یه استارتاپ برای شروع کارش و حتی رسیدن به درآمد و خروجی نه نیاز به شتابدهنده داره نه نیاز به سرمایه داره و حتی نیاز به ایده هم نداره ! چون وقتی تیم شکل بگیره ایده هم کنارش میاد .
خیلی تیم ها رو دیدم که طرف صرفا پول داشته و فرضا 3 تا برنامه نویس رو استخدام کرده برای این که ایدش رو پیاده کنن به امید این که این 3 نفر بعدا میشن هم تیمیهاش ولی در نهایت شکست خورده .
حالا آفت تیم سازی چیه ؟
اینه که افرادی که استارتاپ رو راه اندازی میکنن از نیروهایی که میگیرن و هم تیمیشون توقع 100 رو دارن در صورتی که خودشون حتی 10 هم نیستن
یعنی طرف حتی پول تو جیبیش رو داره هنوز از باباش میگیره و تو هیچ زمینه ای تخصصی نداره و هزینه هم حاضر نیست بکنه و توقع داره با یه متخصص مارکتینگ هم تیمی بشه !
پس اگه قراره هم تیمی داشته باشی یا یه هم تیمی مثل خودت پیدا کن که کنار هم پیشرفت کنید یا این که فعلا ایدت رو بزار کنار و تو تیم های دیگه تخصص و تجربت رو ببر بالا یا این که این گپی که بین تو و هم تیمی متخصص تر از تو وجود داره رو با پول حلش کن .
طبق تجربه ای که داشتم در مرحله اول اگر یه نفر بتونه تیم کامل تشکیل بده تقریبا تمام چالش های دیگه ( چالش جذف سرمایه ، چالش داشتن ایده ای که ارزش پیشنهادی خوبی داشته باشه ، چالش رهبری و …) به مرور حل میشه .
اینم در نظر داشته باشید که یه تیم کامل لزوما یه تیم خوب و بی نقص نیست . یه تیم کامل تیمی هست که نقاط ضعف و قدرتش رو بشناسه و هر نفر بدونه که جایگاهش در تیم کجاست و هدفش از بودن در تیم چیه و چطوری بودن توی تیم قراره بهش حس بهتری بده .
به این ایمان دارم 2 تا دوست جوون که قراره کارشون رو تازه شروع کنن و هیچ تخصصی ندارن ولی با هم عهد کردن که تو کار کنار هم باشن و کنار هم پول در بیارن خیلی محتمل تر هست یه استارتاپ راه اندازی کنن نسبت به یه سرمایه داری که هر روز یه نیرو متخصص رو استخدام میکنه و اون نیرو هم فقط به فکر اینه چطوری کار رو سریع انجام بده پولش رو بگیره و بره .