پلان اول - کشاورزی - قهوه
برنامه بهره برداری کشاورزی از منابع موجود در سیستان و بلوچستان
استان سیستان و بلوچستان با داشتن حدود 410 هزار هکتار زمین های قابل کشت و اقلیم مناسب برای کشت میوه های گرم سیری همچون موز ، آناناس ، پاپایا ، خرما و … پتانسیل فوق العاده ای در زمینه کشاورزی دارد که البته چندان مورد توجه قرار نگرفته
علاوه بر آن موقعیت ترانزیت مناسب این استان مانور تجاری این محصولات کشاورزی را چندین و چند برابر میکند که افزون بر این ها باید گفت این استان از ظرفیت های استانی بسیاری در زمینه فرآوری محصولات نیز برخوردار است که همین مهم ارزش تجارت کشاورزی را در این استان به 3 الی 12 برابر افزایش میدهد.
مناطق جنوبی این استان از قابلیت کشت قهوه برخوردار هستند ، جالب است بدانید که قهوه بعد از بنزین پر مصرف ترین کالای دنبا محسوب میشود که در حال حاضر برزیل با تولید سالیانه حدود 3.5 میلیون تن قهوه در صدر جدول کشور هایی قرار دارد که این محصول را کشت میکنند و ارزش تجارت قهوه خام در برزیل چیزی در حدود 60 هزار میلیارد تومان در سال است، این مبلغ تقریبا برابر است با نیمی از بودجه سالیانه مصوب کشور ایران !!!
تجارت قهوه یکی از پرسود ترین موارد تجاریست که در جایگاه بعد از نفت قرار میگیرد !!!
منطقه چابهار در استان سیستان و بلوچستان مستعد کشت قهوه میباشد.
چابهار مستعد کاشت قهوه است/ مسئولان: استعدادی در این رابطه وجود ندارد
فهرست کشورها بر پایه مصرف سرانه قهوه
کشورهای تولیدکننده قهوه
کشت قهوه با بهره گیری از شرایط آبیاری تحت فشار در منطقه چابهار امکان پذیر است و با توجه به بحران آب پیش روی ایران صنعت کشاورزی باید به سمتی سوق پیدا کند که محصولاتی کشت شود که نیاز به آب کمتری تا رسیدن به مرحله بهره برداری دارند.
اصلیترین محصول کشاورزی در ایران در حال حاضر گندم محسوب میشود که به طور متوسط برای کشت هر یک کیلو گرم گندم 1300 لیتر آب نیاز است.
بعد از گندم جو ، برنج و گوجه فرنگی حجیم ترین محصولات کشاورزی در ایران محسوب میشوند.که البته تولید شیر نیز از صنایع بزرگ در زمینه کشاورزی و دامپروریست.
همین موضوع را در خصوص دیگر محصولات کشاورزی بررسی میکنیم:
برای مقایسه، با توجه به گزارش مرکز بررسی زمین شناسی ایالات متحده، میزان مصرف آب برای تولید یک عدد تخم مرغ 454 لیتر، یک وعده شیر 246 لیتر، یک وعده برنج 132 لیتر و یک شیشه شراب نیازمند 120 لیتر آب است.
و این درحالیست که آب مورد نیاز برای یک وعده قهوه چیزی در حدود 140 لیتر است که با سیستم نوین کشاورزی میتوان این مقدار مصرف آب را تا حد چشمگیری کاهش داد.
قهوه در دنیا بیش از 8 صنعت وابسته مستقیم دارد و فرآوری این محصول کشاورزی از 600 الی 1200 درصد سود بیشتر را باعث مشود.
مسئولان کشور تنها به این دلیل که تحقیقاتی در زمینه کشت قهوه در ایران بصورت دولتی انجام نشده از سرمایه گذاری در این بخش سر باز میزنند.
این در حالیست که با صرف سرمایه ای در حدود 15 میلیارد تومان در کشت قهوه میتوان بیش از 20 هزار شغل مستقیم ایجاد کرد که این سرمایه شامل آماده سازی سطح زمین ، سیستم آب رسانی و سایز هزینه های اولیه میشود.
طبق مطالعات من بخش خصوص اعلام کرده بطور متوسط با سرمایه گذاری 1.5 میلیارد تومانی در این زمینه میتوان بیش از 700 هزار اصله نهال قهوه را کاشت و داشت کرد که در حال حاضر با کشت قهوه در تعداد 2 هزار نهال در شهر چابهار حدود 50 نفر در این بخش مشغول به کار شده اند.
پودر قهوه و شکلات یکی از اصلی ترین مواد اولیه در صنایع غذایی عصر حاضر محسوب میشود.
این بخش رو به عنوان اولین سری گسترش کشاورزی در سیستان ارسال کردم که البته بدلیل حجیم بودن کل محتوای بدست اومده نتونستم همش رو براتون تایپ کنم
قطعا دو سری دیگه در خصوص رشد کشاورزی و بررسی این موضوع در سیستان ارسال میکنم و واقعا خوشحال میشم اگر شما دوستان پادپرسی هم من رو برای به نتیجه رسوندن این بخش کمک کنید
در ضمن باید خدمتتون بگم که برای این طرح هایی که داره اینجا صحبتش میشه ما سرمایه گذار داریم و با همکاری شما میتونیم یکی از استان های خوب کشورمون از بسیاری خطرات احتمالی نجات بدیم