همه ما میدانیم که اگر مقالهای که مینویسیم، متنی عالی داشته باشد اما تیتر آن نتواند مخاطب را جذب کند، همه زحمات ما به هدر میرود. تیتر مقاله مثل ویترین یک فروشگاه لباس فروشی است که خواننده بر اساس آن تصمیمگیری میکند. اما باید بدانید شما نمیتوانید با یک ویترین زرق و برق دار، مشتری را، که همان مخاطب مطالب شما است، وادار کنید از شما خرید کند. یعنی یک تیتر خوب به تنهایی باعث نمیشود، مخاطب مقاله شما را تا انتها بخواند. تیترها ویترینی برای مقالات شما هستند. مراقب باشید، اگر با یک ویترین خوب خواننده را به مقاله خود کشاندید، با محتوای بد او را ناامید نکنید.
این مبحث در نوشتن پرسشها در پادپُرس هم کمک زیادی به ما می کند. عنوان پرسشها در پادپُرس همان تیترها هستند که باعث میشوند دیگران در موضوعی که ایجاد کردیم مشارکت کنند.
۱۳ ویژگی یک تیتر خوب را بشناسید!
1. به کاربرها دروغ نگویید.
سعی نکنید کاربر را با تیترها به اصطلاح گول بزنید. همان قدر که کلیک کردن روی تیتر شما برای گوگل مهم است، به همان میزان ماندن روی مقاله شما و خواندن محتوای شما اهمیت دارد. تیتر و محتوا به یک اندازه مهم هستند.
به طور مثال یکی از بیشترین بازدیدهای سایت ورزش سه، در یک ماه مربوط به خبری درباره بازیکنی بود که نوشته بود بازیکنی به ترکیه رفته است. تیتر طوری طراحی شده است که مخاطب تصور کند، بازیکن برای عقد قرارداد به ترکیه رفته است. در صورتی که این بازیکن برای تفریح به این کشور سفر کرده بود. با وجود این که در این خبر نویسنده دروغ نگفته، اما مخاطب بعد از تکرار همچین تیترهایی اعتمادش را از دست میدهد.
2. مشکلی از کاربرها حل کنید.
وقتی کاربر مشکلی را جست و جو میکند و یا به دنبال معنا و مفهوم یک واژه است، در ابتدا روی تیتری کلیک میکند که مشکل او را حل کند. هر مقاله ای که شما مینویسید یا مشکلی را حل میکند یا مفهومی را میرساند:
- رازهای لاغری در دو ماه!
- چطور بازدیدهای سایتم را بالا ببرم؟
- چرا سایت من پر بازدید نیست؟
3. از سوالات استفاده کنید.
مردم در اینترنت جست و جو میکنند تا به خواستههای خود برسند. خود را جای مخاطب بگذارید و ببینید اگر خودتان به دنبال محتوایی که در حال تولید آن هستید، بودید چه کلمات و سوالاتی را جست و جو می کردید. کلمات کلیدی خود را در گوگل بزنید. تیترهای رقبای خود را بخوانید. پیشنهادات آبی رنگ انتهای صفحه جست و جوی گوگل را بخوانید:
- چگونه همسرمان را عاشق کنیم؟
- چگونه بدون خستگی درس بخوانیم؟
- چطور دوست دختر پیدا کنیم؟
4. از سوالات معکوس استفاده کنید.
- چرا نباید درس بخوانیم؟
- چرا برنامهنویسی یاد نگیرم؟
این سوالات عجیب به نظر میرسند و دقیقا همین جا است که شما برندهاید. چون خواننده از سر کنجکاوی مقاله شما را باز میکند و شما در مقاله خود عکس آن را به او ثابت میکنید و در نهایت جواب او را میدهید.
5. تیترهای 8 کلمهای بنویسید.
طبق آمارهایی که از مقالات مختلف در گوگل منتشر شده است، تیترهای 8 کلمهای بیشترین کلیک را دریافت میکنند. تیترها نه باید خیلی بلند و نه خیلی کوتاه باشند.
6. از دستهبندی و اعداد استفاده کنید.
کاربر امروز دارای مغز دستهبندی شده و دیجیتال است. همه چیز را آماده و حاضر تحویل میگیرد. با استفاده از اعداد و دستهبندی میتوانید مخاطب را متوجه کنید که چه چیزی در انتظارش است:
- ۱۰ ترفند برای بهبود بهداشت دهان
- 20 روش برای خلاصه نویسی
- 5 روش برای هضم آسان غذا
7. به کاربر پیشنهاد دهید.
کاربر را با پیشنهادات خود به اهدافش برسانید:
- انجام این 5 ترفند ساعت خواب شما تنظیم می شود.
- با خواندن این کتاب مسیر زندگی شما تغییر می کند.
8. به کاربر دستور بدهید.
در استفاده از این روش جانب احتیاط را رعایت کنید. مخاطب نباید احساس کند او را می خواهید مجبور به خواندن مقاله خود کنید:
- اگر میخواهید موفق شوید، 5 روش زیر را انجام دهید!
9. از عناوین قدرتمند استفاده کنید.
تیترهایی بنویسید که کاربر نتواند روی نخواندن مقاله شما ریسک کند:
- با خواندن این مقاله تبدیل به یک بازاریاب حرفه ای شوید!
- پیشنهاد رد نشدنی یا فروش در 3 ثانیه
10. از تیترهای کلی و نامفهوم استفاده نکنید.
- موفق شوید!
چنین تیترهای کلی اصلا تیتر خوبی برای یک مقاله نیستند. «موفق شدن در چی»؟ مخاطب هدف خود را فراموش نکنید: موفق شدن در چه چیزی مقصود شما است؟ موفقیت در کسب ثروت یا کسب رتبه کنکور قابل قبول؟
11. از احساسات مردم استفاده کنید.
- چطور احساس خوشحالی کنم؟
- 10 ترفند برای زندگی شاد
12. از قیاس استفاده کنید.
- اپل بهتر است یا سامسونگ؟
- ماشین چینی بهتر است یا ایرانی؟
13. نتایج ملموس و راحت بدهید.
کسی که درباره لاغری آسان جست و جو میکند، میخواهد بداند چه زمانی لاغر میشود:
- فقط 2 ماه تا لاغری فاصله دارید!
- 10 گام تا ثروتمند شدن
در نهایت خواندن 36 فرمول برای نوشتن هر تیتر و عنوان از علی شهبازی را به شما توصیه می کنم.