دوست گفت زندگی کردن بدون اینترنت غیرممکنه. حالا خداییش اگه قرار باشه اینترنت کلا قطع شه و دیگه برنگرده، چه قسمتهایی از زندگیتون بدجور تحت تاثیر قرار میگیره؟
تجربۀ فردی
ناممکن نیست، من در دهسال اخیر، فقط به مدت دو ماه از اینترنت دور بودم، اون هم دورۀ آموزشی خدمت وظیفه بود، اونجا فهمیدم که چهقدر در ایجاد دیالوگ با افرادی که علایق مشترک نداریم ضعیفام. با اینکه خودم رو در استفاده از فناوری آدم معتدلی میدیدم امّا این دوری باعث شد نقصهای خیلی بزرگی در خودم و در ذات اینترنت ببینم. همین باعث شده که گاهی به خودم مرخصی بدم، و یهمدت از هر گونه وسیلۀ ارتباطی دور بشم.
مقیاس بزرگ
فکر میکنم چیزی در حد انفجار، بار روانی زیادی داره، تصور کنید تراکنشهای مالی در این بستر قطع میشه، دسترسی به آمازون محدود میشه، هجومی که به مراکز مختلف میشه. تأثیری که در سهام شرکتها و بهکل اقتصاد داره، مخصوصاً اگر دیدی نسبت به وصل زودهنگاماش نباشه. امّا در ایران ما تجربهاش رو داشتیم، به قولی خیلی هم خبری نبوده. ما بدتر از لنگر کشتی هم داشتیم، تلفن و اساماسها هم قطع شدهاند و مردم به زندگیشون ادامه دادند. فکر میکنم، مردم شیرازیطور برخورد کنن، خیلی ریلکس مثلاً :)) [خودم یهرگههای شیرازی دارم.]
پاسخ دوستمون در مقیاس بزرگ نسبتا کافی بود. در زمان های طولانی تر، ارتباطات و شبکههای انسانی که در حال حاضر بهشون وصل هستیم تحت تاثیر قرار میگیره. و احتمالا ادم ها بعد از مدتی شروع میکنن دیدن آدمهای اطراف و همسایه هاشون.
مثلا همین الان اعضای تیم استارتاپیمون در شهرستان هستن و خودم برای ادامه تحصیل اومدم تهران. و اولین چیزی که تحت تاثیر قرار میگیره تیممون هست! چون با تلفن نمیشه ارتباط تیمی رو زنده نگه داشت.