پادپُرس یه منبع جمعیه، جایی مثل یه پارک، میتونی بیای با اندیشههات توش نهالهایی بکاری، با نقدت به نهالی که خودت یا دیگری کاشتی آب بدی، و در سایهی درختهای الان و آيندهش بشینی، توش قدم بزنی و … .
این پارک مال همهی آدمایی هست که برای ساختنش زحمت میکشن، حتی اونایی که فقط میان و به شکل رهگذر از پارک دیدن میکنن. و این مالکیت به هیچ وجه، برای هیچ کسی هیچ حق فردی ایجاد نمیکنه.
به این دلیل که درختی رو من کاشتم، حق ندارم بیل دستم بگیرم و بیام فضای پارک رو تخریب کنم و درخت رو دربیارم. افراد دیگه در آبیاری درختی که من کاشتم سهیم بودن، افرادی با شور و شوقشون به درختی که من کاشتم انرژی دادن، اصلا زمین درختی که من کاشتم رو دیگران آماده ی کاشت کردن و تازه ممکنه رو درخت پرندههایی لونه کرده باشن!
لطفا وقتی خستهایم یا از حرکت یک ادمین ملولیم، پادپُرس رو تخریب نکنیم!
پادپُرس یه فضای جمعیه. وقتش رسیده به سطحی از بلوغ اجتماعی برسیم که این مفهوم رو از ته دل درک کنیم.
من به هیچ بهونهای حق تخریب مستقیم هیچ قسمتی ش رو نباید به خودم بدم. اگه پتانسیل رفتار جمعی رو در خودم نمیبینم، وارد این فضا نشم. هیچ اصراری به حضور تعداد بالای افراد نیست، پادپرس از سال ۱۳۹۵ تا الان فقط داره روی کیفیت کاربرانش مانور میده، و هیچ ادعایی برای کمّیت نداره.
اگه اومدیم و موندیم، زمانمون رو درش گذروندیم، هیچ منتی بر سر کسی نیست. هر چی دادیم معادلش رو از جمع گرفتیم، نمیتونیم بگیم وقتی رفتیم میخوایم درختامون رو هم بکنیم و پادپرس رو با نمای چاله چاله بذاریم برای نفرات بعدی!
ادمینها و ویراستارها در حال خدمت به این پارک هستن!
اگه قانون پارک این باشه که کاشت درخت میوه ممنوع باشه، چه میکنین؟ میرین بسط نهال میوه میخرین میاین تو پارک میکارین؟! مشکلی نیست، اگه کاشتین، این درخت توسط باغبونهای این پارک کنده میشه، چون زمین این پارک برای پرورش درخت میوه آماده نیست. و کاشت درخت میوه ضرر هست، چه برای کل پارک و چه برای اعضاش.
اگه باغبونی بیاد درختتون رو هرس کنه، چه حسی بهش دارین؟ بهش فحش میدین که چرا هوای درخت من رو داشتی؟! یا بهش خسته نباشید که حواسش به همه جای پارک هست؟
لطفا سرعتی جبهه نگیرین که چرا میکرومدیریت میکنی؟ چرا تو کار من دخالت میکنی؟ چرا موضوع من رو دستکاری کردی و چرا؟ چرا؟ چرا؟ گاهی کمی مکث بهترین راهکاره.
همهی انسانها حق دارن اشتباه کنن!
من چه به عنوان یه ادمین و چه به عنوان یه کاربر حق دارم اشتباه کنم. تعامل و گفتگو رو برای همین لحظات خلق کردن. اگه منِ ادمین کاری کردم که از نظر شما اشتباهه، پیشنهادم اینه که اولین رویکردتون بعد از کمی مکث، طرح یک موضوع معقول و دعوتِ من به یک گفتگو باشه. اینجا بستر گفتگو هست، بیاین گفتگو کنیم تا من هم از شما یاد بگیرم.
اگه شما به عنوان یه کاربر کاری کردی که از نظر من اشتباهه، من هم قبل از اینکه سریع دست به کار شم و حسابت رو مسدود کنم، همین کار رو میکنم.
چه اتفاقی برای افرادی که شروع به پاک کردن محتواشون میکنن میفته؟
درسته، شما حق داری چیزی که شخصا متعلق به شماس رو هر کاری دلت خواست باهاش انجام بدی. تا وقتی موضوعی هیچ بازخوردی نگرفته باشه، هیچ لایک، و پاسخی از طرف جامعه جذب نکرده باشه، اون موضوع مال شماست.
ولی وقتی کسی دیگه وقت گذاشت، موضوع شما رو خوند، و ریسپانسی نشون داد، دیگه اون موضوع فقط مال شما نیست. مال دو نفرتونه! حذف چنین موضوعات یا پاسخهایی در واقع حروم کردن زحمت دیگرانه. و ما چنین اجازهای رو به کسی نمیدیم. چون پادپُرس یه منبع جمعی است.
موضوعات پاک شده برگردونده میشن و حساب فردی که در حال کندن درختهاست تا مدت سه ماه مسدود میشه. و البته پارکمون یه عضو رو از دست میده، بدون اینکه واقعا از ته دل چنین چیزی رو بخوایم!
میتونیم طوری باشیم که وقتی از این پارک میریم پارک در اثر حضور ما به جای بهتری تبدیل شده باشه، حتی اگه لزوما همهی لحظات تو پارک بودن طبق سلیقهي ما پیش نرفته باشه.
سپاس