تجربیاتم رو به این شکل نوشتم. این تجربیات به مرور و بر اثر وقایع تکمیل خواهد شد . منتظر نظرات شما هست.
-
یادمه قدیم تر ها زیاد خیار و سیب رو برای خوردن پوست نمی کندیم، اما الان بنا برگفته وزیر بهداشت اونها رو پوست می کنیم و مصرف می کنیم چون از سم و پارافینشون می ترسیم. البته اعضای خانواده چندان ترسی ندارن اما من پوست می کنم.
-
با ساقه سبزیجاتی مثل جعفری و گشنیز سوپ میپزیم.
-
بعضی سبزیجات رو که درحال پلاسیده شدن هست خشک کرده و داخل سوپ می ریزیم و همچنین ماست ترش شده در آش ریخته میشه.
-
قدیمی ها از روش خشک کردن برای موندگاری بیشتر و استفاده در فصول سرد استفاده می کردن. چرا برای میوه و سبزی اینکارو نکنیم؟
-
خیلی از میوه ها رو میشه به مربا یا ترشی تبدیل کرد.
-
نون رو داخل پلاستیک جهت جلوگیری از تغییر طعم فریز می کنیم و هر روز به میزان احتیاج مصرف می کنیم. چون رو این قضیه دچار حساسیت هستم : اگر مقداری نون اضافه بیاد مجددا اون رو برای وعده بعدی کنار میذارم تا خشک نشه.
-
پیازی که از وعده های غذایی قبل مونده رو برای جلوگیری از اکسید شدن داخل نایلون گذاشته و هواش رو خارج می کنیم تا در وعده های بعد استفاده کنیم.
-
تا حد امکان سعی می کنیم به حد نیازمون غذا درست کنیم و اگر در وعده ای اضافه اومد، سریع نمی ریزیم دور و وعده غذایی بعد ازش استفاده می کنیم تا تموم شه.
-
دور ریز مواد رو میریزیم جلوی حیوانات خانگی مثل مرغ و از محصولاتش استفاده می کنیم و در غیر این صورت در خاک باغچه دفن می کنیم تا به وقتش خاک حیاط رو باهاش غنی سازی کنیم.
- نونی که خشک شده و به اصطلاح بیات شده اما هنوز قابل استفاده هست رو دور نمی ریزیم و نگه داری می کنیم برای غذاهایی مثل آبگوشت.
سایر تجربیات:
-
تو آمار و ارقام دورریز حجم بالایی داشت، اما به نظرم هر کاری هم که بکنیم نمیشه دور ریز رو به صفر رسوند.
-
این رو بین اقوام دیدم که به راحتی مواد غذایی باقی مونده رودور میریزن اما این خیلیش به عدم آگاهی و ایجاد نشدن حساسیت تو این راستا مربوطه. شاید مثل قضیه تفکیک زباله و کمربند باید حساسیت زایی کرد سر این موضوع.
-
می ریم رستوران و تالار پذیرایی با خودمون ظرف می بریم تا باقی مونده غذا رو همراه خودمون برگردونیم.
چند سوال که به من کمک می کنه تا تجربیاتم بهبود پیدا کنه:
1-کسی می دونه؟ کدوم یک از سیزیجات و میوه ها و سیفیجات سم نمی خوره؟
2- دوستان مطرح کرده بودن بادمجان و سیب زمینی رو پوست نکنیم، خیلی خوشحال می شم این کارو انجام بدم، اما از کجا مطمئن شم سم نداره؟