چرا خانوم ها بیشتر از آقایون خواهان روابط بلند مدت و ازدواج هستند و خیلی براشون مهمه که با کسی تا آخر عمر زندگی کنند ؟
شاید دلیلش این می تونه باشه که زیبایی خانوم ها با افزایش سن با سرعت بیشتری از جذابیتش کم میشه و خانوم ها براشون خیلی مهمه که کسی و تو این زمان داشته باشند.
یک مرد شصت ساله خیلی بهتر می تونه شخصی و برای زندگی پیدا کنه نسبت به یک خانوم شصت ساله
منم با لاله موافقم، البته اگه دیتای موثق هم نشد کولهباری از تجربههای خودتون و پادپرسیا هم بیاد برای دلیل، ممکنه راضیم کنه.
حسم اینه که تجربهها و آموزههای فبکی@moalem داره اثرش رو تو پادپرس میذاره:
درباره ی ادعا می پرسند؛ ادعا مجموعه گزاره هایی است که تو به آن باور داری. نظرات تو درباره ی چیزها ادعاهای تو هستند. مثلا مدرسه جای خوبی نیست، یک ادعاست.اما ما چرا ادعا می کنیم؟ زمانی که سوال یا مساله ای داریم. در فرآیند استدلال سه چیز مهم است؛ مساله یا سوال. ادعا یا پاسخ سوال و دلیل. شما از روی ادعا می توانی مساله ات را بنویسی.
زن مدرن ایرانی خیلی متفاوتتر از زن کلاسیکی هست که فقط در مناطق خاصی از ایران و شاید در تصورات ما باقی مانده است. چیزی که من در اطرافم میبینم استقلال روز افزون زنهای ایرانی است به طوری که برای بقا دیگر نیازی به یک مرد ندارند. در مورد افزایش جذابیت مردها در گذر زمان هم چندان موافق نیستم. به نظرم مردها از همان اولش هم جذابیتی ندارند که بخواهند با افزایش سن آن را حفظ کنند .
به نظرم تنها انگیزهای که شاید زن را به ازدواج تشویق کند فرزندآوری است. هر چند در اطرافم زنهایی را میبینم که سالهاست ازدواج کردهاند اما همچنان مخالف فرزندآوری هستند.
زن ایرانی چه ویژگیهایی دارد؟
پیشنهاد میکنم مستندهای شاعران زندگی، مادر زمین و همه درختان من را تماشا کنید. این مستندها تصور من در مورد زن ایرانی را به کلی تغییر داد. به نظرم این زنها کارهایی کردند که از عهده کمتر انسانی بر میآمد.
من حرفم خیلی کلی هست .
هر جای جهان باشند از سی سالگی به بعد توانایی بچه دار شدن افت میکنه تا به دوره خاصی برسه که دیگه این توانایی وجود نداره.
خانوم ها خیلی به طبیعت نزدیکتر هستند تا آقایون ، این هم بخاطر نعمت یا نفرین بچه دار شدن هست.
شکی درش نیست که امروزه خانوم ها ظاهر و حفظ می کنند ولی برخلاف طبیعت حرکت کردن هزینه داره.
تا حد زیادی چیزی نمیشه گفت ، سوالی بود گوشه ذهن مخدوش من.
در دنیای گفت و گو کسی که ادعایی میکنه باید دلیل بیاره برای ادعاش. اگه نه همهمون میتونیم تا ابد ادعا کنیم، ولی چرا دیگران باید به ادعاهای بدون پشتوانهی ما اهمیت بدن؟
مثلن من ادعا میکنم زیر بالش من گورخر تکشاخی هست که جهان و تمام خاطرات ما رو ده دقیقه پیش به وجود آورده! شما هم ثابت کن اینطور نیست. اگر نتونید دلیلی برای اثبات یا رد گزارهای بیارید اون گزاره ابطالناپذیر میشه و ارزش بحث کردن نداره.
تفاوت گورخر تکشاخ من و زنهای دنیای شما (تو این گفت و گو) فقط پیشفرضهای بدونپشتوانهی جنسیتی هستن که فکر میکنم نیازی نیست ماها که مثلن نسل جوون و مدرن ایران هستیم بازتولیدشون کنیم.
خوب میبینم که همه مخالفت کردن. من موافقم با حرف ناصر ولی به دلیلی کاملا غریزی نه زیباشناختی. خانمها خواهان رابطه بلندمدت هستن چون به طور غریزی از احساس مادری پیروی میکنن. در این احساس خانمها در رابطه به تداوم اهمیت بالایی میدن چون نیاز دارن که در زمان بارداری و تربیت کودک پشتوانه قوی داشته باشن.
ولی سئوالهای که لاله پرسید بسیار نکتههای ریزی داره که مهمه: اولا که بلندمدت معنی خاصی داره، ممکنه بیش از چندسال نباشه. لزوما تا آخر عمر با یک نفر بودن، تمایل ذاتی نیست، یادمه که در مطالعاتی که در کتاب تاریخ تمدن ویل دورانت بود، به موردی از قبایل آفریقا اشاره شده بود که هر چهارسال ازدواج تمام میشد.
بسیار بعید میدونم جذابیت خانمها با بالا رفتن سن کمتر بشه، در خیلی از مواقع این جذابیت به موارد متفاوتی شیفت پیدا میکنه. در مورد ذهنیت نسبت به جذابیت هم همینطوره. یعنی برای فردی ۲۰-۳۰ ساله، چه خانم چه آقا، معنی جذابیت تفاوت زیادی با فرد ۴۰-۵۰ ساله داره. به همین خاطر بسیار بعیده که در ۵۰ سالگی هم آقایون شانس بالاتری داشته باشن، به طور طبیعی شانس انتخاب بهتر برای خانمها بالاتره.
اینکه این اتفاق هنوز هم میوفته یا نه، به نظرم ردپای قوی از این داستان وجود داره و شاید آماری برای این مسئله نشه پیدا کرد به دلیل اینکه به نظر کمی تبعیض جنسیتی در داستان دیده میشه. ولی این نه به معنی ضعف خانمها هست و نه به این معنی هست که لزوما در هر رابطهای به دنبال تداوم میگردن.
توی این نوشته (به دلایل تحریم احتمالا باید با VPN باز بشه)، توضیحاتی داره که به نظرم میتونه به معنی دقیقتر این حرفها کمک کنه. هرچند به طور شخصی فکر میکنم همیشه اعتقادات اجتماعی و فضای به شدت متنشج در مورد جنسیت، روی مطالعههای علمی اثر زیادی داره.
از اونجایی که این ادعاها در مورد هر کسی صدق نمیکنه، شما باید از کسی که یکی از این چیزها رو میخواد شخصا بپرسین نه کسایی که خودشون ندارن و هر چی هم بگن در نهایت معتبر نیست و نظر شخصیه…
لزوما در همه ی سنین این سوال درست نیست: زن و مردهای بالغ در سنین جوانی، به میزان یکسانی خواهان ازدواج هستن.
ولی در افراد میانسال، ۳۰ تا ۵۰ ساله، ۲۷٪ آقایون ترجیح میدن ازدواج نکنن در حالی که در همین رده ی سنی، ۸٪ خانمها ترجیح میدن ازدواج نکنن. دقت کنیم که در هر دو آمار، اکثر جامعه مایل به ازدواج هستن (بیش از ۷۰٪).
منبع:
اختلالی روانشناختی هم وجود داره به اسم فوبیای تعهد بلندمدت یا commitment phobia[1]، که زن و مرد نداره؛ و به ترس در افراد برای تعهد در رابطه ی طولانی مدت میپردازه. ولی یه دلیل عمده در افرادی که از ازدواج سر باز میزنن، چنین ترسی هست که ناشی از این حس هست که ازدواج دست و پای فرد رو میبنده و جلوی آزادی های فردی رو میگیره.
ولی در این باره حداقل من آماری پیدا نکردم که بشه به این سوال ربطش داد.
People who have commitment issues, commitment phobia or relationship anxiety, generally have a serious problem in staying in a relationship for the long-term. ↩︎
فقط به همین ادعا بپردازیم که به نظرم با یه حساب-کتاب ریاضی قابل رد هست:
حکم: مرد ۶۰ ساله راحتتر از خانم ۶۰ ساله میتونه شریکی برای زندگی پیدا کنه.
فرض: تعداد خانم ها در هر سن برابر تعداد اقاها در همون سن هست. فرض لزوما درستی نیست، ولی تا حدود خوبی برقراره (منبع: بانک داده های جهانی).
اگه شریک زندگی مرد ۶۰ ساله:
خانمِ جوون تر از خودش باشه، پس معناش اینه که تعداد خانم های جوونِ تنها از آقایون جوون تنها کمتر خواهد بود. پس آقایون جوون دو تا راهکار دارن: یا تنها بمونن، یا برن سراغ خانمهای بزرگتر از خودشون.
اگه اقایون جوون برن سراغ خانم های بزرگتر از خودشون، پس خانمهای بزرگسال هم دارن به راحتی شریک میابن.
اگه اقایون جوون ترجیح بدن تنها بمونن، پاسخ به سوال اصلی پیدا میشه:
«پرسش: چرا خانم ها بیشتر از اقایون خواهان ازدواج هستن؟» «پاسخ: چون آقایون گزینه ی کافی در دسترس ندارن».
اگه این شخص خانم هم سن و سال باشه، حکم داره نقص میشه. چون انگار اقا و خانم ۶۰ ساله دارن هم-وزنِ هم، شریک پیدا میکنن.
اگه این شخص خانم بزرگسالتری باشه، حکم خیلی نقص میشه! چون داره میگه خانم های حتی بالای ۶۰ سال به اندازه ی مردهای ۶۰ ساله میتونن شریک پیدا کنن. دیگه ببین خانم های ۶۰ ساله چطورن.
پ.ن. حساب-کتاب خیلی سرعتی و فی البداهه انجام شده و احتمال سوتی وجود داره.
از بس مردا هر کاری خواستن کردن ولی زنا تا با یکی حرف زدن بهشون صد تا انگ زدن خب این شد که این مسله به صورت خودکار در بیاد
متاسفانه این تفکر اشتباهه و این تو زن ها به صورت سینه به سینه در اومده
به نظر من فرقی بین زن و مرد نیست البته یه فرقایی هست ولی بیشتر تو خوی حیوانیشونه اگه دوست داشتید بیشتر توضیح میدم
به نظر من هر انسان یه جنسیت جسمانی داره که هیچ ربطی به رفتارش نداره. درونش هر فرد یه مرد هست و یه زن.
پس موضوعی که توضیح میدم ربطی جنسیت ظاهری نداره
مردهای خوی وحشی گری سلطه طلبی و تک بعدی دارن، اگر این موضوع توسط تربیت خانواده، جامعه و درک درونی فرد کنترل نشه یه انسانی خواهیم داشت مثل خیلی از مردهایی که در روز میبینیم و تعجب میکنیم.
یه مرد خودش رو نمیتونه در مقابل تحریکات جنسی کنترل کنه و یک لحظه همه کنترلش رو از دست میده، یه مرد خیلی راحت خودش رو در هوای سلطه طلبی و تک بینشی رها میکنه و به اصطلاح خود شیفته میشه. برای همین ما گاهی میشنویم که ااا من مردم ها برام زشت نیست ولی تو زنی…
اگه چیزی برای زن زشته بدون شک برای مرد هم زشته
حالا ممکنه سپنتا ۶۰ درصد زن و ۴۰ درصد مرد توش داشته باشه
مریم ۸۰ درصد زن و ۲۰ درصد زن
قاسم ۹۰ درصد مرد و ۱۰ درصد زن
کبری ۷۰ درصد مرد و ۳۰ درصد زن
این تو رفتار انسان ها حس میشه
فقط و فقط نباید خودمون رو رها کنیم و تن بدیم به همه خواسته های درونمون
من با افتخار گاهی دوست دارم زن باشن و خیلی بدم میاد که مردم و شرمنده میشم از همه اونهایی که اسمشون و ظاهرشون با من یکیه
به نظر من خیلی چیزا به فیزیولوژی ربط داره در کتاب مغز مردانه توضییح میده که چطور یک پسر بچه در اثر تزریق شدن تستسترون رفتار سلطه طلبانه ای داشتن یعنی یه جور تحمیل زیست شناسی هس که مرد بر زن احساس سلطه کنه نمی خوام آنتی زنانه حرف بزنم ولی دانشمندان یه سری ازمایشاتی انجام دادن روی موش های نر که با موادی و داروهایی اثر تستسترون رو خنثی کردن بعبارتی جلوی مردانه شدن مغزشان رو گرفتن نتیجه خیلی جالبی دیده شد موش های نر رفتار موش های ماده رو انجام می دادن پس تستسترون باعث ایجاد تغییراتی در بدن میشه و باعث رفتارهایی میشه مث خشونت بیشتر سلطه طلبی جنگ حتی در طول تاریخ تستسترون خیلی در جنگا موثر بوده برای پیروز شدن به سرباز جایزه زن میدادن
به نظرم خانم ها چون بیشتر طالب رابطه عمیق هستن به همین خاطر بیشتر خواهان ازدواج هستن. یعنی بیشتر خواهان تعهد هستن.
البته که این تعهد میتونه تو رابطه دوستی هم تامین بشه ولی تجربه جامعه ما میگه آدما تو رابطه دوستی آنچنان تعهد پذیر نیستن و هر وقت دلشون خواست با یه خداحافظی خودشون رو راحت و خوشحال می کنن بدون ذره ای عذاب وجدان.
و این ضربه بزرگی برای یه دختر میتونه باشه و به همین خاطر اینگونه شده
ترجمه علمی صحبتام رو از زبون خانم دکتر “نهضت فرنودی” اینجا ببینید. جالبه:
درسته قرار نیس حرفای کتابا رو همین طوری قبول کنیم منم همین طوری قبول نکردم با تاریخچه زندگی خودم مقایسه اش کردم دیدم بخشی اش درسته تستسترون هم میتونه در جهت نابودی بشر پیش بره هم ارتقاش بعدش من اصلا ایده الیست نیستم از تمام ایسم ها بدم میاد از فمنیسم از کمونیسم از لیبرالیسم همشون . من بیشتر علم رو دوست دارم و این کتاب رو براساس ازمایشات علمی نوشتن اینطوری نیس که مثل رمان باشه محتویات ذهنشو خالی کنه روی کاغذ و در ضمن احساس میکنم با بخشی از نتایج کتاب که در مورد قدرت مردان بر زنان بود گارد گرفتی