مشاوره و روانشناسی وقتی مسئله یا رنجی درگیرت کرده لازمه اما کتابهای خودیاری خوبی هم در زمینه روانشناسی نوشته شده.
اگر حساب هزینهها رو بکنید مسلما کتاب انتخاب خوبی هست، اما آیا پاسخگوی نیاز هم هست؟
نکته دیگه کمک گرفتن از روانشناسها اینه که جلسات متعددی به گرفتن شرح حال میگذره یا مثلا اینکه شاید آدما راحت و شفاف نباشن در بروز دادن همه جزئیات.
یا مثلا پیدا کردن یه روانشناس یا مشاور خوب هم مهمه.
اینا عوامل کم اهمیتی نیستن و همین باعث میشه آدمها به سراغ خوددرمانی برن، و سعی کنن با کتابها مشکلاتشون رو کم کنن.
من با گارد و دافعه سراغ کتابهای Self Help رفتم ولی بعد خوندن چندتایی بهنظرم بد نبودن و در بهبود شرایط کمکحالم بودند، کتابی مثل هنر اهمیت ندادن. گرچه هیچکدوم جای روانشناس و روانپزشک رو نمیگیرن، شاید نیاز به تمرین یا دارو [مثل سرترالین که برای خیلیها معجزه میکنه] باشه. شخصاً مراجعه به روانپزشک خیلی بهم کمک کرد، البته با این پاسخ که «هیچیت نیست» روبهرو شدم و به امتحان کردنش میارزید.
به نظر من کتاب فقط به شناخت بیشتر فرایند درمان کمک میکنه ، و قطعا با یک کتاب ما علم یک فردیکه ۶ سال درس تخصصی خوانده رو ندارین ، اگر هزینه مراجعه به روانشناس رو نداریم ، کتاب میتونه کمک کنه ، اما اصلا جایگزین نیست
بنظر من بستگی داره شما به چه مشاور و روانشناسی دسترسی داشته باشین. چون در حال حاضر بسیاری از افراد به دلیل عدم دانش کافی به عنوان مشاور فعالیت دارن و منجر به آسیب های بسیار جدی به زندگی افراد میشن. در این شرایط یک کتاب خوب از افراد شناخته شده و مورد تایید قطعا بهتر هست.
بله یک کتاب خوب خیلی موثر و روانشناس کارنابلد مثل جراحی که شکم مریض رو باز کنه ولی بلد نباشه ببنده و حیات بیمار رو دچار تهدید کنه ، ولی بین کتاب خوب و روانشناس خوب ، روانشناس خوب بسیارررر موثر ، و در کل من فکر میکنم هیچ کدوم جای دیگری رو نمی گیرد