چرا فرم دستشویی های سنتی ما تا به حال تغییر نکرده؟

نمی دونم تا به حال چقدر به این موضوع فکر کردید که ایا این فرم از توالتهای سنتی که ما در ایران مورد استفاده قرار می دهیم از لحاظ مصرف اب بهینه هست یا خیر.

و یا مثلا چیکارشون میشه کرد که اونها بهتر مورد استفاده قرار بگیرند.

شاید بشه یه تحقیق رو چسبندگی سطوح این سنگهای مورد استفاده در توالتها کرد، و شاید بخش عظیمی از آب مصرفی در این جاها کم میشد.

و اینکه آیا واقعا توالتهای های فرنگی از لحاظ مصرف آب بهینه تر از توالتهای سنتی ایرانی هستن؟

در ادامه ی در شستشوهای روزانه آیا به حجمی از آب نیازمندیم یا حجمی از جریان آب؟

7 پسندیده

متاسفانه عادت های غلطی هست که تبدیل به سنت شده

مثلا مردم عادت کردن نجاست رو فقط اب پاک میکنه!!
درحالی که دین گفته 3بار با دستمال تمیز پاکه.

اینم مثال همین بالایی
.علاوه بر هزار دردی و مشکلات کمر و زانو وبواسیر و … هزار مشکل دیگه که میاره

دلیلش به نظرم بی اهمیت بودن تحقیقات در این مورده. توی غرب تحقیقات علمی زیادی توی این زمینه انجام میشه که باعث شده ساختارهای مناسبی برای استفاده از آب در منازل ایجاد بشه.

1 پسندیده

جالب بود، تا حالا استفاده از سطوح آب گریز و یا خودشوینده تو سنگ توالت ندیده بودم، ولی فکر کنم یکی از جاهایی که میتونه موثر باشه همین جاس! :wink:

2 پسندیده

میتونیم با اصلاح مصرف و اصلاح زاویه دید مردم دستشویی های فرنگی رو رواج دهیم، از لحاظ سلامت و بهداشت این ها بهتر هستند.
برای مصرف کمتر آب میشه از اب های دستشویی و سایر اب های فاضلاب غیر از توالت استفاده کرد.
و فقط برای شست شوی بدن از اب پاک استفاده بشه.
یا حتی بدن رو فقط با استفاده از دستمال های انتی باکتریال که در سایر کشورها برای مصارف توالت طرح ریزی شده استفاده کرد.

به هر حال هركدوم از دو نوع توالت ذكر شده خوبيها و عيبهايي داره، اينكه چرا تغيير نكرده به نظر من توالتهاي سنتي بسيارتغيير كرده از جمله جنس سنگ و محل كارگذاشتن آن(كساني كه توالتهاي قديمي رو ديدن متوجه ميشن).ولي دستشويي فرنگي رو هميشه به همين سبك ساختن، دقيقا نميشه گفت مصرف آب در كدام مدل بيشتره چون گاهي در سنتي يك ليوان آب جهت شستشو استفاده گاهي چند گالن! در حالي كه در نوع فرنگي پس از هر استفاده حداقل يك سيفون معادل چندليتر؛بسته به حجم سيفون آب مصرف ميشه،به همه اينها شستشوي محيط دستشويي اظافه كردد.
از لحاظ راحتي ، در صورت سلامتي جسمي دستشويي سنتي بهتره ولي براي افرادي كه دچار بيماري هستند صد البته نوع فرنگي آن ارجح تر است(اين روزها كو آدم سالم!!)

2 پسندیده

ببیند تغییرات صورت گرفته به معنایی این نیست که نمیشه دوباره تغییری در اون به وجود اورد. بیاییم فکر کنیم چطوری در توالتهای سنتی رنج اب مصرفی رو از یک لیوان تا یه پارچ مثلا تغییر داد به جای یه لیوان تا چند گالن.و خوب اگه دقت کرده باشید مثلا توالتهای فرنگی خودشون یه سری معایب دارن که افراد سنتی خیلی سخت اونها رو تحمل میکنند. مثلا ترشح رفتن اب توالت به هنگام افتادن موارد خارجی و چیزهایی از این قبیل. یعنی میشه یه چیزی بین این دو مورد در نظر گرفت که افراد سنتی رو متقاعد کنه که از این موارد استفاده کنند؟

3 پسندیده

میشه از سیستمی که تو فضا استفاده می کنن (مکشی و شبیه جاروبرقی) استفاده کرد و از فناوری سطوح خود تمیز شونده بهره برد. البته چون مردم عادت کردن به این سیستم شاید کمی جا انداختنش سخت باشه.

چرا تغییر نکرده: چون لزومی به تغییرش ندیدیم. البته کمی نسبت به زمان بابابزرگامون تغییر کرده اما نه اونقدرا.

3 پسندیده

من همیشه فکر میکردم که مثلا چی میشد تا در مورد تر کنندگی گل و این موارد یه پروژه انجام میدادم و در ادامه اون رو میتونستم به جای مناسب وصل کنم و حتی روی این فکر میکنم که شاید طراحی ارگونومیک این موارد با یه مقدار تغییرات و اضافه کردن یه شیب مناسب شاید به کمتر مصرف شدن اب کمک کنه.
در مورد طراحی موضوع اول به نظرم یه سوال خیلی قشنگه که مثلا گل ماشه بادی یا گل رس بسته به تغییر اندازه ذراتشون چقدر میتونن تو ترکنندگی سطوح تاثیر داشته باشن و اصلا چه سطحی هست که این مواد اصلا به سطحش نچسبن.

1 پسندیده

بله فكر ميكنم ديدن اين طرح و مقاله بتونه جوابگو باشه:
http://www.zamannews.ir/بخش-اجتماعی-5/74288-رواج-روزافزون-توالت-شرقی-در-آلمان

2 پسندیده

واقعیت من از این مقاله چیزی جز اضافه کردن یه ریل به کنار توالت های فرنگی برای هر بیشتر شبیه شدن انها به توالتهای سنتی خودمان متوجه نشدم و لی من دنبال یه تغییر دیگه هستم مثلا یه تحقیق علمی بر روی دلالیل چسبندگی گل بر روی سطح سرامیکی و چگونگی کم کردن ترکنندگی قطرات گل الود. و یا تغییرات اساسی در ساختار دستشوی های سنتی خودمان و البته اینکه این دستشویی ها برای افرادی بالای سن پنجاه اصلا مناسب نیست و باید تغییر کند. این تغییر اخری در نحوه نشستن افراد باید رخ دهد ولی ابداعی که این شرکت المانی انجام داده تنها المان مناسب توالت فرنگی رو ازش گرفته و المان منفی توالتهای قریمی خودمان را به ان اضافه کرده. اگر من بد متوجه شدم خیلی خوب میشه که با رسم شکل برایم توضیح بدهید. :slight_smile:

١- سراميكي نيست و استيله و اينكه استيل چسبندگي بسيار كمتري داره.مدل فرودگاه امام تهران
٢- همانطور كه در مقاله ذكر شده دستشويي دو گانه است يعني هم به شكل فرنگي قابل استفاده است و هم به شكل سنتي

1 پسندیده

از سطوح خود تمیز شونده استفاده میشه کرد؟

یا طراحی یه سطجی که بعد مدتی پوست اندازی کنه. یا به مرور. مثل پوست بدن خودمون. البته باید جایگزینش هم بشه یعنی قابل تکثیر هم باشه

دنباله‌ی موضوع الهام از قارچ ها برای طراحی یه ماده خودهمانندساز:

پست به موضوع جدیدی منتقل شد: یک توالت خوب چه محیطی میتونه باشه؟

خب برای چسبندگی کمتر، یه گروه دانش بنیان یه نوع روکش نانویی برای ظروف چینی ساختن، که اخیراً هم صنایع چینی تقدیس تو محصولاتش استفاده میکنه، و ادعا میکنه نیازی به مواد شوینده نداره. به عبارتی، یه قطره آب روی اون ظروف، مثه قطره های جیوه روی شیشه است. از اون روکش میشه برای کاسه توالت استفاده کرد.

5 پسندیده

این ایده فوق العاده ای هستش ولی باید به چند مورد خیلی خیلی کوچولو دقت کرد.
1 اینکه این محصول ایا نسبت به مواد دیگه ای مثلا گل رس جواب میده. چون فکر میکنم این بیشتر نزدیکی رو به موارد مشابه در دستشویی داره.
2 باید به اینکه این مواد باید بتونن سالهای زیادی تو دستشویی ها باقی بمونن فکر کرد و یا حداقل یکسال بمونن چون این دستشویی هابا جوهر نمک و موادی شبیه به این شسته میشود و این مواد خیلی بید مقاوم باشه در این مورد.
3- اسم این شرکت دانش بنیان چیه. میشه باهاشون یه تماسی گرفت و سعی کرد این مشکل رو بهشون انتقال داد.

فکر نمیکنم ماده تولیدیشون جرم بگیره.
اسم شرکتشونو نمیدونم، فقط میدونم سه سالی درگیرش بودن تا به نتیجه رسیدن.

واقعیت تو همین جریان بحثهای که ماها با هم داشتیم اینجاها یکی دوتا المانیم پیدا شدن روی مباحثی شبیه به این موضوع کار کردن و خوب اگه بشه اسم اون شرکت رو پیدا کرد میشه اینها رو با اونها مرتبط کرد.

آیا مشکل اصلی همون چسبندگی است؟ بیاییم اولویت بندی کنیم، مشکل اساسی دستشویی های سنتی چیه که ما دنبال تغییر اون هستیم؟

خوب نکته اصلی که تو نظر من خیلی اولویت داره مصرف اب که به نظر من رابطه مستقیم با چسبندگی سطح داره ولی خوب وقتی می بینم که اغلب پدربزرگ و مادربزرگهای ما تو سنین بالای شصت سال مجبورن از وسایل کمک درمانی که توالتهای سنتی مارو به توالتهای فرنگی تبدیل میکنه به این نتیجه می رسم که شاید این موضوع رو هم میشه مورد توجه قرار داد.

1 پسندیده