و یا هرکدوم از دهها مقالهی دیگری که در این زمینه تو گوگل در دسترسه.
یه پیشنهاد ساده و عملی دارم برای دوستانی که مایل هستن هدفگذاری رو با قدرت یاد بگیرن، هدفهامون رو در وجوه مختلف زندگی، اینجا بنویسیم (البته تا جایی که به حریم خصوصیمون خدشه وارد نکنه) و سه ماه دیگه مراجعه کنیم و درباره هدفهایی که بهش رسیدیم بگیم.
حوزه کاری: وظیفه من توسعهی کسب و کار پادپرس هست و الان مهمترین قسمت این کسب و کار، توسعهی مدل درامدی یا ایجاد فروش در پادپُرس هست. من تا پایان بهار ۱۳۹۸، ۱۰۰ میلیون تومن جریان درامدی یا همون فروش برای پادپرس داشتم.
ورزش و سلامت: در حال حاضر، در حال تمرین بعضی حرکتهای قدرتی و تعادلی هستم. من تا پایان بهار ۱۳۹۸، حرکت ادی نایک رو بدون کمک و بدون دیوار انجام دادم.
سبک زندگی: میگن بسیار سفر باید، تا پخته شود خامی! من تا پایان بهار ۱۳۹۸، یک سفر ماجراجویانه کوتاه (سفر تفریحی به شهر یا مکانی جدید) دارم.
اهداف درامدی، عاطفی، ارتقای مهارت، ارزشهای زندگی و دوستانه از طریق سه هدف بالا به دست میاد و فعلا برای تمرکز بیشتر هدفی مجزا برای این قسمتهای زندگیم ست نمیکنم.
از @Ali_Shakeri برای درج هدفهاشون دعوت میکنم. حتی اگه هنوز ندونی هدف زندگیت چیه، دوست پادپرسی عزیزم، با گذاشتن هدفهای فردی و موفقیت یا شکست در اونها میتونی سریعتر به آگاهی در این زمینه برسی.
حوزه کاری: ارتقا نرمافزاری که دارم به طوری که پایداری و دقتاش را افزایش دهم. جزییات کار روی کاغذ انجام شده و سنجشهای مختلفی در ذهن دارم که باید در کد پیادهسازی شوند. هدف دیگری که به طور موازی پیش میبرم بالا بردن سطح برنامهنویسی و پیدا کردن شغلی در یک گروه بزرگتر است.
موسیقی: یکی از آهنگهای پینک فلوید را بتوانم به صورت کامل و روان اجرا کنم به طوری که شنونده آماتور تفاوت اجرای من را با اجرای اصلی متوجه نشود.
حوزه علمی: نقشه کلی پایاننامهام را روی کاغذ دارم و باید آن را پیادهسازی کنم. سختی کار در این است که چگونه متنی با انسجام و دارای پیوستگی موضوعات ایجاد کنم که تمام تحقیقات سه سالهام را شامل شود.
سلامت: خودم را سالم نگه دارم تا برای نقشههای بلند مدتی که در ذهن دارم آمادگیام را حفظ کنم.
توسعهی شخصی
من تا پایان بهار حداقل ۳ دوره از دروس مورد نظرم در متمم رو تموم کردم.
همچنین خودمو در مهارت پرزنتیشن خیلی ارتقاع دادم (در حد روان و حرفهای) چون کار من بخش اعظمش فروشه.
بعلاوه دست کم ۴ کتاب در حوزهی روانشناسی مطالعه کردم.
سلامتی
در این سه ماه بین ۲ تا ۳ کیلو به وزنم اضافه کردم. (وزن مفید)
مالی
از طریق مشغول شدن به شغل دوم حداقل ۳۰% به درآمد فعلیم اضافه کردم.
معنوی
هر ماه ۵% از درآمدم رو به امور خیریه اختصاص دادم.
این رو خیلی دوست دارم بدونم چطور کمّی میکنی؟ چنین چیزی تو ذهن من هم هست ولی هنوز نتونستم به هدف قابل سنجشی تبدیلش کنم تا متوجه شم بهش رسیدم یا نه؛ در مسیرش هستم یا نه.
شاید بصورت پیشفرض معیار قابل سنجشی برای این هدفگذاری نباشه که من هم فکر میکنم نیست.
اما اگه فردی رو که میخوام بهش برسم ملاک و معیار قرار بدم اینجوری بهتره به نظرم.
شخصی که فروشش از من خیلی بیشتره و حداقل از هر ۱۰ مشتری احتمالی ۵ مشتری رو قطعی میکنه.
دوست دارم اگه توصیهای داری اون رو بخونم.
این خوبه، البته یه نکته هم داره اینه که فروش فقط مهارت ارائه نیست. و اگه چنین هدفی بذاری در حالی که هنوز سایر مهارتها و یا اجزای مورد نیاز فروش اماده نیست، ممکنه تو رسوندن هدف به چالش بخوری.
یه راه دیگه که خودم برای ارتقای مهارت در نظر گرفته بودم، این بود که فلان دوره ها یا فلان حجم از آموزش رو گذروندم. مشابه هدفی که برای دروس متمم گذاشتی. پ.ن. در این مورد بلاگ Jeremy Miner و کانال یوتیوبش رو دنبال میکنم:
به به چه عالی .
من قدیما تو پونیشا پروژه میگیرفتم و یه جورایی عضو وفادار پونیشا بودم .
یادمه حدود 3 سال پیش استارتاپ پونیشا یه تیتر بزرگ زده بود تو بخش بلاگش و مزمونش این بود که تراکنش های مالیشون در مجموع به صد تومن رسیده .
اون موقع بخاطر این که عضوی از پونیشا بودم و با فعالیتم کمک کردم این هدفشون تیک بخوره و در کنار اون خودم هم از خدمات استفاده کرده بودم خیلی حس خوبی داشتم .
امیدوارم که تو پادپرس این تجره خوب تکرار بشه برام مجدد
(چند سالی میشه که ورزش نکردم و به جز اضافه وزن بدن ناآماده ای دارم)
من تا پایان بهار ۹۸ ده تا پانزده کیلو وزن کم میکنم
من تا پایان بهتر ۹۸ مرتب ورزش میکنم،
اینها مهمترین ها هستند
اوضاع درسم بد نیست، نگرانش نیستم، اما در زمینه ورزش و سلامت واقعن نگران خودمم
با اینکه به نظر خودم هم بیشتر یک آرزوست تا یه هدف گذاری اما همه ی سعی ام رو می کنم تا آخر بهار سربلند باشم
من @leilay رو دعوت میکنم به این که بگه تا آخر بهار چه اهدافی داره
برای زندگی عادی و روزمرهام بیشتر برنامه دارم تا هدف. شاید تفاوت انجام به نسبت دقیق برنامههای سه ماهه پیش رو با ماههای قبل رو بتونم هدف حساب کنم. شاید بشه یه جورایی برنامهها رو هدفمندتر (نوشتنی و دقیق و قابل اندازه گیری و بازبینی) کرد که مفیدتر و جدیتر باشن. پس بذار ببینم:
سلامت: روندی رو که برای تغییر سبک زندگی به سمت تغذیه سالم با ایدههای طب سنتی(تحت نظر پزشک) شروع کردم با نظم و دقت بیشتری ادامه دادم جوری که منجر به رفع مشکلات فعلی و تغییر قابل توجهی شد؛ مثلا افزایش قوای بدنی و برطرف شدن ضعف و سستی. جزییاتش شاید الان با عدد و رقم و دقت لاله پسند قابل ذکر نباشه ولی اگه شد بعدها ویرایش میکنم. برخلاف @saeed_taghavi باید وزن اضافه کنم ولی هیچوقت موفق نبودم و عددش رو نمیدونم که تو اهدافم بنویسم.
ورزش: یه جلسه در هفته یوگا رو که میرفتم ادامه دادم و البته دست از تنبلی توی خونه برای نرمش برداشتم. شنا هم که سه ماه زمستون خبری ازش نبود رو لااقل هفتهای یه بار رفتم و بعد سه ماه تونستم کرال سینه رو قوی و صحیح با نفس گیری انجام بدم.
برای دوچرخه سواری فکری کردم. یادش گرفتم و تونستم از دوچرخههای شهری جدید که گذاشتن استفاده کنم. لااقل سه بار کوه رفتم.
حرفهای: پژوهش عملی در مورد افزایش کارآیی تکلیف درسی رو که این روزها روش فکر کردم و طرح کلیش رو نوشتم به خوبی به کمک همکارام به پایان بردیم و به زمان ارائش (تقریبا سه ماه دیگه) رسوندیم. و حالا این زمینهای شد برای کار تابستونیم که مهر سال تحصیلی آینده بهتر حاضر بشم تو کلاس.
با استفاده از زمانهای خالی خرداد ماه که زمان امتحان بچههاست تونستیم با همکارام با نرمافزار جئوجبرا روی برد هوشمند کار کنیم.
دو-سه جلسه بعدازظهر برای سرگروهها گذاشتم. یا یه جوری رفع اشکالشون رو توسط خودشون مدیریت کردم که نیاز به جلسهها نباشه.
دو جلسه برای دبیران ریاضی منطقه در مدرسه برگزار کردیم که طبق پیشنهاد مدیرمون در جلسه اسفند به ماریا، اون اومد و یکی دو تا از ایدههای آموزشی رو که تو جلسه قبلی برامون معرفی کرده بود بهمون یاد داد.
تونستم رفتار خودم(عصبانیت در کلاس) و رفتار چنتا از بچهها رو که باهاشون مشکل دارم و داریم رو مدیریت کنم جوری رفتارشون مناسب فضای کلاس شد.
کتابخوانی: فایلهای صوتی دنیای سوفی را تمام کردم حتی به فایلهای صوتی راز فال ورق هم رسیدم.
سفر: تعطیلات وسط خرداد را با . . . سفری به جنگلهای شمال یا . . . رفتیم.
افزایش درآمد: به نظرتون راه میده به این هدفم برسم؟ مثلا یه ماشین خرج بیار رو که کم استفاده میکنم به پول نقد تبدیل کردم که پولشو چه کردم؟ یا چند پیشنهاد کلاس خصوصی رو قبول کردم؟ یا فیلم آموزشی پربازدید در آپاراتم منجر به درآمد شد؟ خلاصه یه معلم معمولی چطور میتونه به درآمد بیشتر فکر کنه؟
خب قرار بود بعد از نوشتن اهداف بیایم و از نتایج بگیم. (البته قرار بود تابستون ۹۸ بگیم اما الان بهار ۹۹ هست)
واقعا در این لحظه که دست به کیبوردم حس خوبی نسبت به خودم ندارم چون هیچ کدوم از اهدافی که جوگیرانه اون بالا(بهار ۹۸) نوشتم رو عملی نکردم.
به نظرم منِ عرفان توی این سالها خیلی درگیر روزها یا رویدادهایی شدم که یه بازهی زمانی رو ریفرش میکنن. مثل عید, شنبه, اول ماه. درحالی که منِ مالِ ۱ فروردین, دقیقا همون آدمِ ۲۹ اسفندم. چرا انتظار دارم مثلا با عوض شدن تاریخ تقویمی مملکت, ارادهی آهنین یا یه اتفاق ماوراءالطبیعه بیاد و منو به شرایط ایدهآلم ببره.
شاید به قول شعبانعلی همینکه یه تم (theme) برای سالمون بذاریم و (جان عزیزمون) همون یدونه تم رو درستحسابی پیش ببریم, خیلی مفیدتر از هدفو هدفگذاریو این چیزا باشه.
من برای امسالم هدف نذاشتم. فقط تم انتخاب کردم. به هر حال امتحانش میارزه. عمری بود سال بعد از نتایجش اینجا مینویسم.
سال نو مبارک