اگه داستان رو میدونی و میخوای فوری در ساخت دکور کلاس درس ریاضی خلاق، مشارکت کنی، کافیه روی دکمهی زیر کلیک کنی
حامی طراحیِ کلاسِ درسِ خلاق هستم!
حمایت مورد نیاز
برای بازطراحی دکور کلاس درس کمپین ۹ میلیون تومان هدف گرفته شده است:
- ۵،۰۰۰،۰۰۰ تومان برای تهیه نیمکت
- ۱،۵۰۰،۰۰۰ تومان برای رنگآمیزی کلاس
- ۱،۰۰۰،۰۰۰ تومان برای تعویض لامپها و پنکه
- 5۰۰،۰۰۰ تومان برای تهیه پردههای کلاس
- ۳۰۰،۰۰۰ تومان برای تهیه ماکتهای پویا و بازی
- ۳۰۰،۰۰۰ تومان برای تهیه وایتبورد
- ۲۰۰،۰۰۰ تومان برای سطل زباله و گلدان
- ۲۰۰،۰۰۰ تومان برای کفسابی
جزئیات هزینهها و قدمهای قابل اجرا، در نقشهی ذهنی زیر قابل دسترس هست[1].
داستان معلم کلاس، لیلا @leila
سلام.
من یه معلمم، یه معلم فیزیک و ریاضی، بیقرار و ناراضی.
یادمه اولین مدرسهای که رفتم، خودم دستمال برداشتم و آزمایشگاه رو گردگیری و مرتب کردم. آزمایشگاها اغلب خاکی و وسیلهها خراب و ناقص، من دنبال او-رینگ واندوگراف خراب و مولتیمتر دیجیتال[2] و . . . تو خیابونا میگشتم، از مدرسه نمونه کناری آینه کروی فلزی که رو تخته سیاه قرار بگیره، میگرفتم و از مدیر مدرسه میخواستم برای مدرسه خودمون لیزر مدادی بگیریم و … .
هدفم این بود که به هر شکلی شده، این فیزیک لعنتی رو برای بچهها آسون و دوست داشتنی کنم. اصلا مگه میشه فیزیک بدون آزمایشگاه؟ مگه داریم؟!
با تمام تلاشها، بعضی آزمایشا رو زمین موند. یه دست صدا نداره . اغلب همکارا سراغ این کارا نمیرن و با همون کتاب و حل تمرین زیاد کار رو راه میاندازن؛ حق دارن. کار سختیه، اونم تنهایی!
تو سیستم آموزش و پرورش ما، در کل حمایت، چه مادی و چه معنوی، خیلی کمه. گاهی آدما از کمترین همکاری هم دریغ میکنن، که: به من چه، بعضیا هم با توصیههای مشفقانه انرژیتو میگیرن، که: به تو چه!
همه اونایی که فیزیک و ریاضی درس دادن، میدونن بچهها اکثرا تو مفاهیم پایه و محاسبات ریاضی، ضعیفن. یعنی اوضاع فیزیک و ریاضی اصلاً خوب نیست! چرا باید این دو درس جذاب و مفید، تبدیل به کابوسی برای بچهها بشه؟
برای علاقمند کردن بچهها به ریاضی؛ کمی سرمایهگذاری کردم و براشون ریاضیات لعنتی و جن اعداد خریدم، روز بازی فکری برگزار کردم، کلی کار گروهی داشتیم، جدول برنامه ریزی برای ثبت فعالیتها و ارائهشون به صورت تکلیف درس آمار و جلسه نقد و بررسی طرح و … :
باهم رفتیم سایت کامپیوتر مدرسه نمودار کشیدن یادشون دادم؛ با چهار پنج تا کامپیوتر سالم و ۲۰ نفر بچه مشتاق، مدیریت اوضاع مثل آزمایشگاه بسیار سخت بود … .
شک ندارم که همه این کارها خوب بودن و لازم اما هنوز حال ریاضی بچهها بده، خیلی بد، مثل اوضاع آموزش و آزمایشگاه فیزیک!
چرا یادگیری ریاضی برای بچههای ما اینقدر سخت و ترسناک شده؟ ریاضی که میتونه زمینه حل مسائل افراد و جامعه رو فراهم کنه!
دیگه چی کار میتونستم بکنم؟
ما یه کلاس ریاضی داریم:
رنگش شاداب نیست،
با این میز و نیمکتا کار گروهی سخته توش،
کمد و قفسه کافی نداریم و وسایل بچهها مدام رو زمینه،
کولر خنک نمیکنه،
پردهها بد رنگن،
نور مناسب نیست،
. . .
به ذهنم رسید برم سراغ بهبود فضای فیزیکی کلاس. ولی هزینهها بالا بود و تنهایی نمیشد [3]. از دوستام کمک خواستم. این دوستام همکارام نیستن و دغدغههاشون برای تغییر باعث شده کلیشههای مرسوم اجتماعی، حتی استاد دانشگاه بودن رو دور بزنن و مستقل و مصمم برای حل مسائل بسترسازی کنن.
مثلاً مسأله یک معلم معمولی در یک مدرسه معمولی، مسأله مهمی که انقدر تکرار شده، دیگه حتی دیده هم نمیشه، مسألهای به ظاهر جزئی و بی اهمیت در مقایسه با مسائل کلان کشوری پر مسأله!
مسأله من این بود که چه طور فضای کلاسم رو برای یادگیری ریاضی بهینه کنم؟
همه دوستای پادپرسیام جمع شدند و ایده دادند. چه ایدههایی!!! اونا گفتن ما کلاس نه که، آزمایشگاه و کارگاه ریاضی میخوایم، جایی که توش، بچهها ریاضی رو زندگی کنن . . . .
حرکت و شور و امید ساختن و دریایی از ایدهها برای ساخت کارگاه ریاضیمون شکل گرفت.
حالا فقط مونده پیادهسازی این ایدهها در کلاس.
برای اجرای ایدهها به کمک نیاز داریم؛ میتونیم هزینهی اجرا رو از بچههای کلاس بگیریم و یا جمع بزرگتری بشیم و هر کدوم مبلغ محدودی برای پیادهسازی این ایدهها پرداخت کنیم. کلاس ما میتونه به نمونه خوب از یک مکان مناسب برای یادگیری ریاضی باشه و مدلمون میتونه گسترش پیدا کنه و بعد ریاضی بشه محبوب دلها .
وقتی تعداد آدمها زیاد بشه، کمکهای کوچیکشون، روی هم خیلی میشه!
دست در دست هم دهیم تامهر کارگاهمون رو راه بندازیم.
کافیه ۹۰۰ نفر هر کدوم ده هزار تومن بپردازیم تا بتونیم یه کلاس بهتر و جذابتر به مدرسههامون اضافه کنیم، به همین سادگی.
همین الان حمایت کن!
برای حمایت از ساخت دکور کلاس درس ریاضی خلاق، کافیه روی دکمهی زیر کلیک کنی
حامی طراحیِ کلاسِ درسِ خلاق هستم!
لطفا بعد از اینکه خودت حمایت کردی، داستان چالش جمعی کلاس درس رو برای دوستانت بگو و ایشون رو هم دعوت کن به حمایت از این چالش. کدوم داستان؟ داستان معلمی که تابستون وقتش رو گذاشت برای اینکه ببینه کلاس درس بچه ها رو چطور میتونه بهبود بده و برای بهتر پیش بردن این کار از خرد جمعی کمک گرفت … .
منتظرتیم
مبلغ حمایت شده تا الان
تا کنون ۴،۲75،۰۰۰ تومان از کمپین حمایت شده است.
حامیان چالش تا کنون
على شاكرى
سهيل ملازاده
هاشم فاطمى
لاله ملازاده
مهرداد روشن
بينام
سپيده كشاورز
فرشته مرادى
زهرا هادى مودب
اعظم پيروى
يوسف عزيزى
عباس واحدى
مجتبى خراسانى
محمد اولين چهارسوقى
مريم آگاه منافى
نرگس گزمه
ماريا رحيمى
حسين حرمى
بينام
صديقه قنبرزاده
نجمه شيخى
پارسا اخبار
سینا رضاقلیزاده
سحر ملازاده
علی برادران مقدم
منصوره صائمی
سید محمد حسن علوی
لیلا الیاسی زاد
سارا منصوری
سیاوش کاووسی
حسین فضلی
حسین مهری
صغری جلیلی
بینام
بینام
علی قربانزاده
محمد فلاحی
بینام
اعظم نجفی
سنا خسروی
بهزاد گلشایی
طاهره ربیعی
علی منصوری
رقیه کاردان
ریحانه نصراللهی
زینب منصوری
فاطمه وحدانی
بینام
ريحانه گودرزى
بینام
پدر پسر شجاع
علوی
برازش
زهرا تاران
مهسا جانبزرگی
هدیهای از جنس کتاب برای حامیان
خوشحالیم که همراه همیشگیمون، استارتاپ سبکتو، به این حرکت جمعی پیوست .
اپلیکیشن سبکتو، ارائهدهندهی میکروکتابهای صوتی و نوشتاری هست و الان با مشارکت در این حرکت جمعی، یک هفته به تمام کتابهای این اپلیکیشن دسترسی رایگان خواهید داشت.