مدتی از راهکار نوآورانهی جمع پادپُرسیها برای پیشنهاد کتاب برای مطالعه میگذره و بعضی دوستان شروع کردن به معرفی کتاب های خوب در شناسنامهی پادپُرسیشون. این طوری وقتی سوال برات پیش میاد که «چه کتابی بخونم؟»، تنها کاری که باید بکنی اینه که به شناسنامهی پادپُرسیهایی مراجعه کنی که از سبک فکری شون خوشت میاد! .
دنبال کتاب خوب میگشتم، و برای این کار به کتاب پیشنهادی از سه تا از پادپُرسیها سر زدم. توضیحاتی که برای این کتابها در وب پیدا کردم رو براتون میذارم، به معرفی بهتر این کتاب ها کمک میکنه.
معرفی کتابهایی که ارزش خواندن دارند
توصیف شرایط جورج اورول در هنگام نوشتن کتاب به زبان گاردین و ترجمهی یک پزشک، انگیزههای اولیهی خوبی برای شروع مطالعهی این کتاب میده دستتون:
بسیار از ما، تصوری از مصائب و دشواریهای که یک نویسنده برای نوشتن و مهیا کردن یک رمان بر خود هموار میکند، نداریم، اما مطالعه این پست میتواند دورنمایی از تلاشهای نویسندگان آثار ادبی برای انتشار افکارشان بدهد:
در سال ۱۹۴۶، سردبیر نشریه آبزرور Observer، «دیوید آستور»، یک خانه روستایی را در محل دورافتادهای در اسکاتلند به «جورج اورول» قرض داد، تا او در آن کتاب مشهورش یعنی ۱۹۸۴ را بنویسد. این کتاب یکی از مشهورترین کتابهای قرن بیستم شد، اما اورول چگونه و در چه شرایطی این شاهکار را نوشت؟
قسمتهایی از این کتاب خوب، با امتیاز ۴.۲ از بین ۲ میلیون رای در گودریدز:
-
در مقابل درد هیچکس نمی تواند قهرمان بماند. هیچکس.
-
قدرت وسیله نیست بلکه هدف است. انسان یک دیکتاتوری ایجاد نمی کند که انقلاب را حفظ کند بلکه انقلاب برپا می کند که دیکتاتوری را به وجود بیاورد.
- > وقتی هیچ نوع اثر خارجی که بتوان برای به یاد آوردن گذشته ها به آن رجوع کرد وجود نداشته باشد حتی مهمترین وقایع زندگی نیز از خاطر انسان می رود.
لینک دانلود کتاب ۱۹۸۴ از سایت فیدیبو.
دربارهی شوپنهاور و همین طور کتاب میتونید در کافه بوک بیشتر بخونید:
شوپنهاور فلسفهاش تاثیر گرفته از کسانی چون کانت، گوته ، افلاطون و … بود. خودش و اندیشههایش تاثیر زیادی بر قلم فیلسوفان و نویسندگانی مثل البرت انیشتین، زیگموند فروید، فریدیش نیچه، مارسل پروست، ژان پل سارتر، لئو تولستوی و دیگر نویسندگان بزرگ گذاشته است. از این رو معتقد هستم اگر ما دنبال کننده قلم این نویسندگان بزرگ هستیم، بهتر است بدانیم اثارشان از چه اندیشهای سرچشمه گرفته است. چرا که فلسفه شوپنهاور، منشا فلسفه مدرن شناخته شده است. و ندانستنِ اندیشههایش، شاید کم لطفی در حق او باشد.
قسمتهایی از کتاب با امتیاز ۴.۲ از هشت هزار رای در گودریدز:
-
همانطور که هرکس در محدودهی پوست خود قرار دارد، از حیطهی شعور خود نیز نمیتواند بیرون رود و درست در همین محدوده زندگی میکند: ازاینرو نمیتوان از بیرون چندان کمکی به دیگری کرد.
-
آدمی هرچه در درون خود بیشتر مایه داشته باشد، از بیرون کمتر طلب میکند و دیگران هم کمتر میتوانند چیزی به او عرضه کنند. از این رو، بالا بودن شعور به دوری از اجتماع منجر میگردد.
- > «هیچ لذّتی جز آموختن اعتبار ندارد.»
لینک دانلود کتاب در باب حکمت زندگی از سایت فیدیبو.
روزنامه اعتماد، اطلاعات اولیه مناسبی راجع به همایون کاتوزیان و مقالات این کتاب در اختیار قرار داده:
شايد بسيار كم باشند كسانی چون همايون كاتوزيان كه در تحليل جامعه ايرانی دارای نظريه هستند. در حقيقت بيشتر كسانی كه به تحليل جامعه ايرانی می پردازند يا تماما نظريه های غربی را درباره ايران به كار می برند يا فاقد يك نظريه اند؛ در شكل اول سخنانی دور از واقعيت های اجتماعی و در شكل دوم گفتارهایی پراكنده حاصل كار خواهد بود.
البته ديدگاه همایون کاتوزیان تماما ايرانی نیست، بلكه كاملا مشخص است كه منظرگاهی را كه برای تحليل جامعه ايران انتخاب كرده است از مقايسه ساختارهای اقتصادی و اجتماعی ايران و انگلستان به دست آورده است. با اين حال به نظر می رسد كه تفسير او از جامعه ايران به عنوان «جامعه كلنگی» دستی بر آتش واقعيت دارد.
امتیاز این کتاب در گودریدز ۳.۸ از ۲۰۵ رای هست. بخشهایی از مقالات این کتاب:
-
ایران برخلاف جامعهی درازمدت اروپا جامعهای کوتاهمدت بوده است. در این جامعه تغییرات ــ حتی تغییرات مهم و بنیادین ــ اغلب عمری کوتاه داشته است. این بیتردید نتیجهی فقدان یک چهارچوب استوار و خدشهناپذیر قانونی است که میتوانست تداومی درازمدت را تضمین کند.
-
… بدینسان در این جامعه تحرک اجتماعی بسیار بود تا حدی که در تاریخ قرونوسطی و تاریخ جدید اروپا اصولاً قابلتصور نبود. حتی جایگاه شاه هم در این میان مستثنا نبود، زیرا مشروعیت و حق جانشینی کموبیش همواره در معرض چالشهایی جدی و حتی شورش قرار داشت.
لینک دانلود کتاب صوتی ایران، جامعهی کوتاه مدت از سایت نوار .
پ.ن. ترتیب کتابها رو به ترتیب امتیازشون از گودریدز گذاشتم.
از شما هم دعوت میکنم در صفحهی شخصیتون اسم آخرین کتاب باحالی که خوندین رو درج کنین تا هم معرفِ علایقتون به جمع باشه و هم به مطالعهی بیشترِ اون کتاب کمک کنه.
دنبالهی موضوع معرفی کتاب های مفید برای مطالعه